miercuri, 30 iunie 2010

HOTARARE A ADUNARII GENERALE DIN LUNA IUNIE 2010

Adunarea generala a Filialei 1 Botosani a SCMD s-a imbogatit cu inca 10 membri din toate elementele componente ale Sistemului National de Securitate, precum MApN(2), MI(5), SRI(1) si nu chiar orice persoane, ci unele care au avut functii importante, de conducere in cadrul acestor structuri la nivelul judetului. Ca urmare s-au ales si 3 noi vicepresedinti , respectiv Col(r) Costica Chitac, Col(r)Sandu Vasile, Col(r)Nicolai Nechita.
S-au aprobat materialele prezentate la fiecare punct al ordinii de zi.

Adunarea generala in unanimitate de voturi a hotarat postarea unui apel umanitar catre toti sindicalistii nostri si nu numai, privind strangerea de fonduri si materiale de orice natura pentru ajutorarea sinistratilor din judetul Botosani, in special a veteranilor de razboi, penionarilor militari si nu numai, dr si familiilor greu incercate de stihiile naturii.

S-a stabilit de asemenea, ca pe timpul verii activitatea noastra sa continue urmand ca si pana acum sa ne desfasuram adunarile generale lunar, in ultima miercuri a lunii, dar daca apar probleme noi, sa ne convocam telefonic ori de cate ori este nevoie.

Vom intensifica activitatea de primire de noi membri ca si de incheierea de protocoale de colaborare cu toate asociatiile cadrelor militare in rezerva si in retragere din toate structurile sistemului national de aparare ca si cu alte ONG-uri, sindicate ale celor in uniforma, ca si cu asociatii culturale, stiintifice, fundatii etc... pe probleme concrete.

Vom atrage in randul nostru si vom incheia protocol de colaborare si cu Asociatia Veteranilor de razboi, mai ales pe cei care au fost militari de cariera, ca si cu Asociatia "CULTUL EROILOR", cu care avem deja o buna colaborare, pe diverse planuri.

Biroul operativ

Delegatia Filialei 1 Botosani a SCMD - la Parlamentul Europei de la Bruxelles



Vazand ca demersurile noastre in Parlamentul Romaniei au dat gres, nereusind sa stopam masurile antipoulare preconizate de catre guvern, delegatie a filialei noastre formata din presedintele acestei Col(r) Mircea Comaneci, si alti zece colonei in rezerva pensionari, membri ai sindicatului notru, familiile acestora, precum si simpatizanti ai nostri, a fost prezenta marti 22.06.2010 la Bruxelles (cu doua zile inainte de pronuntarea Curtii Constitutionale), la Parlamentul Europei, unde s-au intalnit cu europarlamentarii Iona Mircea Pascu, fost ministru al Apararii Nationalesi actual Vicepresedinte al Comisiei Securitate al Parlamentului Europei, precum si Victor Bostinaru Presedintele Comisiei de Petitii al aceluiasi parlament.

Cu acest prilej, in urma unor discutii deosebit de calde, apropiate , fara nici un fel de retinere din partea nimanui, s-au prezentat cele doua petitii inaintate Parlamentului Europei, din partea Filialei 1 Botosani a SCMD, intitulate "Vrem sa Muncim", legata de restrangerea dreptului la munca al membrilor nostri de sindicatprin efectele legii 329/2009, si "Apel la Ratiune" referitoare la masurile de austeritate adoptate de catre Guvernul Romaniei, privind reducerea cu 15% a pensiilor si recalcularea celor calculate pe baza asa-ziselor legi speciale, precum si reducerea cu 25% a veniturilor celor ce lucreaza in la stat, inclusiv cei din Sistemul de securitate al tarii, ca si preconizata lege unica a pensiilor publice, care se afla in dezbatere la Camera Deputatilor, camera decizionala.

S-au inmanat de asemenea celor doi, protestul sindicatilistilor botosaneni rezervisti apartinand MApN, MI, SRI, ISU, precum si al sindicalistilor din politie, al celor din penitenciare,care a fost inaintat senatorilor si deputatilor botosaneni, prin care ii rugam cu fermitate sa-si defineasaca pozitia fata de preconizatele masuri de austeritate, ca si fata de Motiunea de cenzura, introdusa de>PSD in Plenul reunit al celor doua camere, si care in cele din urma a fost respinsa.


Un protest asemanator va fi intocmit si va fi adresat tuturor parlamentarilor europeni romani, indiferent de culoarea politica, carora le vom cere sa-si exprime opinia fata de aceste masuri, ca si fata de recalcularea pensiilor militare, care au fost pensii de stat inca de pe timpul lui Cuza, cand s-au pus bazele statului modern romanesc.



Le vom cere acestora sa actioneze, in comisiile din care fac parte, in interesul nostru al romanilor simpli, napastuiti, pe spatele carora se incearca fara succes, prin masuri antieconomice sa se iasa din actuala criza economica, in care, tot actualii guvernanti ne-au adancit , datorita lipsei de reactie, lipsei unor masuri economice gandite, pentru limitarea efectelor crizei, sau inlaturarea acesteia prin
relansarea economiei nationale.

In final le-am inmanat, si protestul intocmit si trimis de catre filiala noastra secretarului general al NATO, in care ne exprimam nemultumirea fata de masurile de limitarea dreptului la munca prin legea 329/2009, recalcularea pensiilor militare, care sunt o proprietate in acceptiunea legislatiei europene, care sunt pensii de stat in toate tarile membre NATO, ca si in cele ale Uniunii Europene. Nicaieri in lume pensiile militare nu sunt calculate pe principiul contributivitatii asa cum s incearca prin actuala lege asumata de guvern si promulgata in mod suspect de rapid de catre presedintele tarii, ca si prin legea unica a pensiilor publice, care se afla in dezbatere la Camera Deputatilor si care va fi aprobata in regim de urgenta. Cosideram ca actualele masuri vor aduce grave atingeri drepturilor noastre fundamentale, cum ar fi dreptul la munca, dreptul la o viata decenta dupa 35, 40, 45 ani de munca in folosul statului roman, dreptul la proprietate fata de pensia si gradul militar, care ne sunt diminuate radical prin aceste masuri, drepturi prevazute in Carta Fundamentala a Drepturilor Omului.

Se vor aduce implicit atingeri capacitatii de aparare a tarii, ca si a capacitatii de indeplinire in conditii optime a misiunilor in cadrul NATO, de catre fortele angajate prin tratatul de aderare, prin diminuarea interesului fata de profesia militara si scaderea calitatii celor care vor imbratisa carierea militara in Romania.


Am primit promisiuni ca aceste probleme vor fi aduse la cunostinta socialistilor europeni, ca si comisiilor din care fac parte, in scopul initierii unor masuri din partea Prlamentului Europei de inlaturare a acestor abuzuri din partea statului roman, incalcari a legislatiei europene, mergandu-se pana la sustinerea noastra in actiunile in instantele europene, pentru recastigarea drepturilor incalcate prin aceste masuri.

Intalnirea noastra a continuat cu vizitarea Parlamentului european insotiti de Domnul Europarlamentar Victor Bostinaru si asistentii sai, care au si intocmit toate demersurile necesare pentru realizarea acestei vizite, obtinanad in timp record, de numai o zi, toate cele 40 de aprobari si semnaturi. De altfel numai realizarea ecusoanelor de vizitator cu fotografia fiecaruie dintre noi a durat peste o ora, timp in care ne-am si fotografiat cu steagul tarii nostre aflat alaturi de steagurile tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene.

In final s-a intocmit un comunicat de presa care a fost inaintat prin biroul de presa al grupului europarlamentar PSD tuturor agentiilor de presa.redam cotinutul acestuia:

COMUNICAT DE PRESA


Romania este un stat membru cu drepturi depline in doua organizatii internationale, cele mai importante de pe continental European: Uniunea Europeana si NATO.
Potrivit prevederilor Constitutiei si a documentelor de aderare legile si dispozitiile celor doua organizatii sunt prevalente celor nationale.
Ne aflam intr-o situatie de criza economico –financiara iar statele isi coordoneaza eforturile spre a o depasi prin masuri de austeritate. Dar in toate statele membre masurile nu au vizat veniturile pensionarilor decat eventual inghetarea lor.
In cazul Romaniei, guvernul tarii, actuala majoritate parlamentara, a decis reducerea cu 15% a tuturor pensiilor , in conditiile in care ele sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeana si recalcularea pensiilor militare sub pretextul principiului contributivitatii, principiu nefolosit in niciunul din statele membre, pentru militari. Toate aceste masuri au consecinte dure asupra vietii militarilor si familiilor lor cat si a prestigiului uniformei militare.
In virtutea reglementarilor oficiale cerem interventia Parlamentului si Consiliului Europei pe langa autoritatile romane spre a intra in legalitate, pentru a respecta prevederile legislatiei europene.

Presedintele Filialei 1 Botosani a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Col(r)Mircea Comaneci

P.S.Publicat in Banul botosanean in data de 01.07.2010

ALBA IULIA - 26.06.2010

In data de 26.06.2010. la Alba Iulia, in centrul spiritualitatii romanesti, a avut loc adunarea delegatiilor SCMD, la care ne-a reprezentat cu cinste si competenta deosebita viepresedintele Filialei 1 Botosani a SCMD, Col(r)Dragos Agavriloaie. Vom prezenta ulterior amanunte si imagini de la acest eveniment deosebit, deocamdata va prezentam Comunicatul Comitetului Director al SCMD.

29 iunie 2010
COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD LA ALBA IULIA
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, str. Bogota, nr.6, Sector 1, cod postal 013642,
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de Site: http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223, Fax : 0318177371

Nr. 30/28.06.2010


COMUNICAT PRIVIND LUCRARILE DELEGATIILOR SCMD LA ALBA IULIA
- 26.06.2010 -

Sambata, 26.06.2010, la Alba Iulia, Comitetul Director al SCMD a convocat o adunare extraordinara a membrilor fondatori ai SCMD si ai reprezentantilor filialelor din Bucuresti si din tara ale sindicatului. Au fost prezenti 63 de delegati.

Scopul adunarii l-a constituit clarificarea unor aspecte organizatorice, discutarea proiectului de Regulament de Organizare si Functionare a SCMD (ROF), prezentarea stadiului actiunilor SCMD in derulare, stabilirea strategiei SCMD pentru perioada imediat urmatoare, considerata decisiva pentru existenta statului si a natiunii romane.

Reafirmam din nou si o vom face si in continuare, cu ocazia fiecarui comunicat, in scopul clarificarii, ca numarul minim legal pentru intemeierea unei filiale este de 15 membri si ca filialele se organizeaza deocamdata pe localitati, urmand ca ulterioara lor grupare sa afirme ideea de unitate national statala in conditiile proiectatei regionalizari sau federalizari a Romaniei. De asemenea, reafirmam ca NIMENI, NICI O PERSOANA DIN CONDUCEREA SCMD, adica din Comitetul Director si din Birourile Operative ale filialelor, nu este si nu va fi retribuita pentru activitatea depusa in folosul SCMD.

Achizitiile si decontarile de cheltuieli se vor face in continuare in conditiile si in limitele anuntate de catre vicepresedintele trezorier. In ceea ce priveste Comisia de Cenzori, aceasta va fi stabilita anual din membri ai filialelor din afara capitalei. Presedintele actualei Comisii de Cenzori este col. (r) Swider Paul, presedintele Filialei Calarasi.

Tot in scopul clarificarii membrilor si viitorilor membri ai SCMD, date fiind incercarile de subminare si manipulare de tip stalinist stahanovist intreprinse prin circulare si propaganda in teritoriu de catre d-nii generali (r) Vasile Adomnichi (MAI) si Mihai Iliescu (MApN), presedintele ANCMRR din MAI, respectiv MApN, reafirmam ca, legal, nu este nici un impediment ca o persoana sa faca parte din oricate ONG-uri (tip ANCMRR) doreste, dar si din SCMD. Nu vom lua nici o masura impotriva denigratorilor nostri, nici chiar a Dl. gl. (r) Lungu de la Oradea, asteptand ca “racolatorii” nostri de serviciu, adica d-nii Basescu Traian, Boc Emil si compania, sa-i trezeasca la realitate prin masurile lor irationale si antinationale.

De asemenea, reafirmam ca nu exista nici un impediment ca un membru de sindicat sa faca parte din vreun partid politic, dimpotriva. Ne mandrim ca avem in sindicat membri ai tuturor partidelor, chiar si in recent constituita formatiune UNPR (la Arad, Drobeta Turnu Severin, Craiova, etc). Departe de a-i critica, ii felicitam pe acei membri de sindicat care s-au inscris si au functii de conducere in UNPR, un partid, nu-i asa, de mare viitor, care beneficiaza de competenta unor generali de exceptie ca d-nii Oprea, Iordanescu si Ontanu, dar si de experienta unor oameni de afaceri de mare probitate, ca d-nii Culita Tarata, Miki Spaga si fostul sindicalist Marian Sarbu! Ca nu am inteles de ce domniile lor au votat in Parlament de 5 ori impotriva intereselor militarilor in rezerva si in retragere si care le sunt solutiile pentru promisa aparare a onoarei si a drepturilor noastre legitime, este exclusiv vina noastra!... Ne pastram asadar increderea in promisiunile d-lui gl. Gabriel Oprea, sperand ca si le va onora pe toate, incepand cu aceea privind demisia.

In ceea ce priveste viitoarele departamente ale SCMD, s-a lamurit ca acestea nu vor fi structuri organizatorice, ci simple colective de lucru, constituite in functie de necesitati, pe specialitati.

La Alba Iulia s-a prezentat stadiul celor trei procese intentate de SCMD Guvernului, d-lor Seitan si Boc, al Proiectului de Lege privind abrogarea art. 17-26 din Legea nr. 329/2009 si reparatiile necesare, situatia memoriilor inaintate Secretarului general al NATO, comisiilor de specialitate de la Bruxelles si Strasbourg si textul memoriului prin care 22 de sindicate si ONG-uri independente din Romania, intre care si SCMD, solicita d-lui Jonathan Fall, director general al Comisiei pentru justitie, libertate si securitate al UE, insituirea unei comisii de ancheta pentru verificarea modului in care sunt respectate drepturile fundamentale ale omului in Romania.

Referitor la decizia aberanta a Curtii Constitutionale prin care pensia este considerata un drept castigat si proprietate inviolabila doar pentru cei pensionati pe Legea 19, iar ca pensii ocupationale sunt luate in calcul doar cele ale magistratilor desi nu numai categoriile de magistrati sunt prevazute in Constitutie, ci si strcturile militare, s-a decis:
Elaborarea unui amendament care, asumat de grupuri parlamentare, sa excluda si militarii pensionari de la aceasta noua batjocura si incalcare a legii, fapt deja realizat de catre grupul de juristi al Secretarului general al SCMD, in cursul zilei de luni, 28.06.2010;
Continuarea presiunilor asupra domnilor deputati si senatori (actiune in care s-au evidentiat pana acum prin rezultate deosebite filialele Satu Mare, Bacau, Botosani, Slatina, Craiova si Pitesti) pentru a intelege ca structurile militare, avand contracte si conditii cu totul speciale, sunt singurele in fapt care pretutindeni in lume si pana acum si in Romania, beneficiaza prin traditie de legi ocupationale separate;
Declansarea in caz de esec in Parlament a trei procese pentru respingerea “recalcularii” pe baza a ceea ce nu a existat, si afirmarea dreptului legitim al militarilor la legi ocupationale separate.

Tinand cont de existenta a peste 23 000 de petitii nerezolvate pana la aceasta data privind dobandirea cuantumului legitimat prin lege al pensiei, s-a luat hotararea utilizarii experientei dl. Cdor (r) Chirica Aurelian, presedintele Filialei 1 Focsani si deschiderea actiunii in justitie pe Legea 90, pentru redobandirea reparatiilor legitime, pe ultimii 3 ani pentru acei membri ai SCMD care sunt sistematic pagubiti. Ii rugam pe presedintii de filiale in acest sens sa intocmeasca o evidenta a acestor cazuri cu datele necesare actiunii in justitie pentru fiecare membru de sindicat in cauza. Procesul va fi deschis de sindicat in numele tuturor membrilor pagubiti.

De asemenea s-a apelat la juristii si ofiterii medici din SCMD pentru gasirea unor solutii in vederea atacarii in justie a Legii coplatii si obligarii militarilor la contributii pentru sanatate, in conditiile in care intreaga noastra legislatie a prevazut si prevede asistenta medicala gratuita.

Analizand rezultatele actiunilor sindicale din perioada 15 mai - 25 iunie a.c., adunarea a cazut de acord asupra propunerilor inaintate de presedinte privind strategia si tactica de adoptat in a 2-a parte a anului impotriva adversarilor identificati ca fiind vinovati de dezastrul economic, politic si moral al tarii:
Marii asasini economici transnationali;
Complicii din interior, adica grupurile si mediile de afaceri transpartinice;
Actualul Guvern al Romaniei;
Presedintele Romaniei.

Ample discutii au avut loc pe tema proiectului de ROF, stabilindu-se principiile si etapele definitivarii lui pana la intrunirea Consiliului National al Reprezentantilor. ROF-ul va trebui sa constituie peste 4 ani baza imbunatatirii Statutului SCMD, cu ocazia alegerilor generale.

Marele castig al intalnirii a constat, pe langa mai buna cunoastere reciproca si intarirea increderii reciproce in reafirmarea obiectivului major al luptei SCMD – apararea drepturilor, onoarei, demnitatii militarilor, ca reper al societatii civile si coloanei vertebrale a existentei statale si nationale romanesti si in raspunsul edificator la intrebarea “cat de departe suntem dispusi sa mergem”: pana la capat si impotriva oricui, pentru ca deasupra noastra se afla doar Dumnezeu si Tara, adica natiunea romana.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 29 iunie 2010

Comunicat

Se convoaca Adunarea Generala a filialei 1 Botosani in data de 30.06.2010 ora 10.00 la Cercul Militar Botosani - Sala mare.

ORDINEA DE ZI:

1.Prezentarea problemelor discutate la Parlamentul Europei de catre delegatia Filialei 1 Botosani si unui grup de simpatizanti- prezinta Col(r) Mircea Comaneci - presedintele filialei ;

2. Prezentarea problemelor discutate la Alba Iulia in data de 26.06.2010 - prezinta Col(r)Agavriloaie Dragos - vicepresedintele filialei;

3.Prezentarea deciziei Curtii Constitutionale privitor la taierea pensiilor, a motivatiei acesteia precum si a masurilor pe care le vom intreprinde noi ca sindicat - prezinta Lt. col(r) Mitica Bulboaca;

4. Probleme organizatorice:
- primirea de noi membri;
- stabilirea programului pe timpul verii si a masurilor curente pe care le vom lua;
- aprobarea protocolului de colaborare incheiat cu celelalte sindicate si ONG-uri cum ar fi: Sindicatul politistilor, Sindicatul lucratorilor din penitenciare, Asociatiile cadrelor militare in rezerva din MApN, MI, SRI, SIE, Asociatia "Cultul eroilor", Asociatia veteranilor de razboi, Asociatia "Vatra Romaneasca", Fundatia "In Memoriam General Gheorghe Avramescu" etc... - prezinta Col(r) Fedor Gheorghe - Secretarul filialei.

Sunt invitati sa participe toti membrii Filialei 1 Botosani, precum si simpatizantii acesteia.

Biroul operativ

vineri, 18 iunie 2010

Zile de foc in Parlamentul Romaniei

Luni, marti si miercuri 14,15 si 16 iunie au fost cu adevarat zile de foc in parlamentul Romaniei, atat la propriu cat si la figurat, tinand cont si de modul cum s-au desfasurat, cat si a temperaturilor ridicate de afara.

In prima zi s-au inceput lucrarile cu 1 ora si jumatate tarziu, si s-au terminat cu vreo opt ore mai tarziu in noapte pana spre orele 02.00. Dar o singura problema a fost in centrul atentiei , stabilirea si votarea noului judecator al curtii constitutionale, dupa ce cu cateva zile inainte se stabilise unu , care nu a fost pe placul puterii, si astfel, dupa mai multe ore de prelungiri, mai mult sau mai putin legale, ale sedintei in plen, s-a ales un judecator pe placul lor.

In a doua zi a fost cu adevarat incandescenta, atat in interiorul Plenului reunit al celor doua camere, dar mai ales afara, unde pe o caldura torida mii de sindicalisti au venit in jurul Parlamentului Romaniiei sa faca un adevarat zid uman, pentru a influenta votul parlamentarilor, pe motiunea de cenzura.
Dupa mai multe incidente , atat in strada, dar si in sala plenului, la votul motiunii s-a obtinut un scor neconcludent, dar sigur neindestulator pentru adoptarea acesteia.

Parlamentarii nostri au fost unii la inaltime, altii in strafundul haului deschis de sarabanda taierilor din pensii si salarii. Astfel daca cei ai opozitiei au votat asa cum au promis pentru motiunea de cenzura (senatorul Gheorghe Marcu, deputatii Costica Macaleti, Andrei Dolineaschi, Florin Turcanu - FELICITARI ), cei ai puterii, incorpore, mai pe fata, mai pe ascuns, contrar celor promise la discutii, cum ar fi senatorul Dan-Augustin Humelnicu, deputatii Catalin-Obuh Buhaianu, Gheorghe Rebenciuc, Strugaru-Stelica Iacob, au votat impotriva acesteia- RUSINE lor. A ramas senatorul Liviu Campanu , care, chipurile s-a abtinut nevotand de loc. Asta a fost de fapt oto un vot impotriva. Sa-i fie si lui RUSINE, asa cum i-am strigat si din balconul Camerei Deputatilor, cum le-am strigat si celorlalti atat celor cu felicitari cat si celor cu rusine, mai ales ca nu a avut curajul macar sa-si exprime opinia, votand Da sau Nu.

In aceste conditii, dupa judecarea exceptiei de neconsttitutionalitate, introdusa de opozitie pe legea cu taierea tuturor pensiilor, dar si recalcularea pensiilor asa-zis "speciale", in care se includ in mod nedrept si pensiile militare, se va trece la reducerea cu 25% a tuturor veniturilor bugetare, dar si la reducerea cu 15% a pensiilor, dar si recalcularea lor.

In cea de a treia zi, inceputa si ea cu o obisnuita intarziere, continuata cu pauze lungi si dease, de consultari, pe diferite probleme, inclusiv infiintarea unei comisii de de cercetare a modului de realizare a salii de sport de la Brasov, cea mai scumpa din lume cred, daca nu, sigur din Europa, nu s-a mai putut intra in ordinea de zi ca si luni, dar s-a votat retrimiterea legii unice a pensiilor publice la comisia de munca si protectie sociala, pentru reanalizare si introducerea unui amendament legat de punctul de pensie.

In rest, caldura mare, iar "remuneratia mica dupa buget, coane Fanica", cum ar spune nenea Iancu. Vom reveni cu imagini si comentarii, dupa intoarcerea din excursia de la Paris.

Biroul operativ

vineri, 11 iunie 2010

Intalnirile cu deputatii si senatorii continua


Saptamana aceasta a debutat, luni 07.06.2010 intre orele 14.00 si 15.30, cu intalnirea dintre deputatul PNL domnul Florin Turcanu si reprezentantii sindicatului nostru col(r) Mircea Comaneci, col(r)Gheorghe Fedor, precum si presedintele Sindicatului lucratorilor din penitenciare Domnul subcomisar Radu Atodiresei,iar din partea ANCMRR filiala "Gheorghe Avramescu" domnul M.M. cl.I(r)domnul Clement Matei. Discutiile au fost fructuoase, in conditiile in care domnul deputat si-a insusit problemele ridicate in protestul inaintat, fiind de acord cu argumentele prezentate in protest, promitandu-ne ca le va sustine si domnia sa in sedinta reunita a celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, unde va vota atat pentru motiunea de cenzura, cat si pentru mentinerea legii 164/2001 pentru militari, ca si a legii 179/2004 pentru politisti.


In ziua de vineri 11 iunie intre orele 10.00-12.00, au avut discutiile cu deputatul PDL domnul Nicolaie Rebenciuc, care au fost ample si destul de taioase, in conditiile in care domnul deputat a incercat, fara succes, sa ne convinga de faptul ca aceste masuri, propuse de guvern, sunt singurele care se pot lua in acest moment, pentru iesirea din situatia in care ne aflam. I-am demonstrat cu destule argumente ca sunt cele mai la indemana oricarui nepriceput, aceste masuri, care nu necesita nici un efort de gandire, analiza si sinteza, dar mai ales profesionalism si gandire economica din partea partea guvernantilor.

La intrebarea punctuala cum va vota fata de motiunea de cenzura ca si fata de actualele masuri ce promoveaza un adevarat genocid impotriva tuturor bugetarilor, dar mai ales impotriva pensionarilor , carora le va exclude minimile resurse de subzistenta, nemailuand in cosiderare pe cele ale unui trai decent, nu a putut raspunde direct, transant, lasandu-ne sa intelegem , ca se va mai gandi pana in ziua votului. Pensionarilor in cea mai mare parte, cu pensii de sapte sute si opt sute de lei, prin cei 15% reducere din actuala pensie LI SE FURA DIN PROPRIETATEA, pentru care au muncit o viata intreaga, intrucat in acceptiunea legislatiei europene, pensia este o proprietate.

Referitor la legea unica a pensiilor publice si-a insusit propunerile noastre si a promis ca fiind de acord cu ele, le va sustine in Plenul Camerei Deputatilor, in masura in care se vor discuta. Sa vedem insa cum va vota. Vom fi prezenti in balconul Camerei Deputatilor si vom vedea cum va vota.

Referitor la prevederile legii 329/2010. cu privire la cumulul pensiei cu salariul, a cazut pana la urma de acord cu noi ca li se face o mare nedreptate militarilor prin prevedrile acestei legi, prin care disponibilizatii din armata au fos a doua oara disponibilizati din sistemul bugetar si deci va sustine cauza acestora.

La final, a marturisit, ca nu stia multe aspecte ale problemelor discutate si argumentele noastre sunt beton cel putin pe ultimele doua probleme, si ca atare le va sustine , chiar daca aflarea lor i-au provocat o mare durere de cap.La rugaminte noastra a promis ca va prezenta Protestul sindicalistilor rezervisti, al celor al lucratorilor din penitenciare, precum si al politistilor, alaturi de membrii asociatiilor cadrelor militare in rezerva din MApN si MI, domnilor din guvern ca si celorlalti parlamentari, membri ai comisiei de aparare din care face parte.


Ce-a de-a treia inatlnire care a fost cu domnul semator Dan-Augustin Humelnicu, a avut loc asa cum a fost planificata, pe data de 12 iunie la ora 10.00 si a tinut circa doua ore. In acest rastimp au fost reluate toate problemele din protest, punct cu punct , prezentandu-se argumente pro si contra. Din pacate principala problema a masurilor de austeritate, nu s-a finalizat cu raspuns clar fara echivoc, cu privire la votul pe care il va da desi a admis multe din argumentele noastre, dar a afirmat ca nu este convins inca , de faptul ca prin caderea guvernului cei care vor veni in loc indiferent din ce partid, dar mai ales din opozitie, ar avea solutii mai bune din punct de vedere economic.Se va hotara cum va vota dupa ce va mai avea niste intalniri cu cateva categorii de cetateni ai colegiului sau. Un lucru este sigur insa, acela ca nu este de acord cu reducere pensiilor, mai ales in conditiile cand nu s-a stabilit macar u plafon de la care sa se faca aceste reduceri, eventual de la 1000 de lei in sus, lucru pe care la- sustinut si in amendamentele propuse de domnia sa, dar care nu au fost insusite de catre guvern. le va sustine in continuare in discutiile pe care le va mai avea in forurile de conducere ale partidului din care face parte, dar nu e convins ca va avea succes, de aceea simte o mare dezamagire.


Intr-un moment de sinceritate ne-a marturisitca atunci cand a hotarat sa intre in senat, altfel vedea lucrurile din afara, dar din pacate altfel se desfasoara in interiorul, nemaiavand mari satisfactii de pe urma muncii sale, asa cum se intampla cand lucra in mediul privat.



Privitor la celelate legea unica a pensiilor publice, desi a votat impotriva amendaamentelor sustinute de PSD si PNL, a facut-o pentru ca nu era convins de temeinicia lor, dar acum discutand cu noi ca si data trecuta, a ajuns la concluzia ca se face o greseala in privinya noastra, si se gandeste sa propuna o initiativa legislativa de adoptare a unei legi ocupationale, unice pentru toate categoriile de lucratori care sunt supusi unor restrictii ale drepturilor cetatenesti, nu numai a celor care poarta uniforma indiferent de minister, dar si chiar a celor din justitie, pentru a se asigura cu adevarat separatia puterilor intr-un stat dempcratic asa cum isi dorete toata lunea , dar care din pacate sufera la capitolul adevaratei democratii, in stil european. Ne-a solicitat chiar ajutorul in relizarea acestui demers.

Va sustine si initiativa legislativa pentru anularea efectelor, legii 329/2009, intrucat nu si-a produs efectele scontate, ba dimpotriva, a creat mari nedreptati unora categorii de cetateni, inclusiv celor disponibilizati din armata.


In final s-a aratat incantat de dialogul purtat, destul de aprins la un moment dat, dar civilizat, pe baza de respect reciproc si mai ales bazat pe argumente din partea noastra, de netagaduit. Ca urmare a acestui fapt, ne propune sa permanentizam aceste intalniri, care sa se repete, in mod sistematic in orice locatei am dori noi, dar macar o data pe luna, pe diverse teme de interes comun. Si-a cerut scuze cu acest prilej, ca nu a onorat invitatia noastra de a participa la adunarile generale, atat cea a sindicatului, cat si cea a asociatiei cadrelor militare in rezerva si in retragerere la care a fost ivitat in luna mai, cand promisese ca va fi prezent.

Ultima intalnire, cea cu Domnul deputat PDL Strugaru-Stelica Iacob, nu a mai avut loc, intrucat acesta a fost convocat de urgenta, de catre conducerea PDL, la Brasov. Domnia sa ne-a relatat telefonic, faptul ca este unul din putinii deputati PDL, care a criticat masurile de austeritate propuse de guvern, mai ales faptul, ca nu s-au gasit alternative economice de redresare a situatiei in care ne aflam. Ca urmare a cestui fapt, la una din discutiile furtunoase, pe aceste teme a fost invitat sa iasa din partid, daca nu va vota impotriva motiunii de cenzura.

Va mai purta unele discutii, in speranta aprobarii unor amendamente, deoarece nu este de acord cu reducerea pensiilor, dar nici cu reducerea tuturor salariilor bugetarilor, intrucat unele sunt chiar mici, in comparatie cu cele ale unor lucratori de la privat, care fac aceeasi munca. Ne-a promis ca se va intalni cu noi la Bucuresti si ne va spune acolo cum va vota

In acest mod am incheiat o saptamana fierbinte si la propriu si la figurat, urmand una si mai fierbinte cea in care se va hotara viitorul notru al pensionarilor, al bugetarilor, dar si al celorlate categorii ale oamenilor de rand ai acestei tari, pe spatele carora, se incearca de catre acest guvern incompetent si antieconomic lipsit total de profesionalism si imaginatie economica, dar mai ales de buna credinta, intrucat mai si minte cu nerusinare, admitand ca nu exista alte solutii, decat vechile "curbe de sacrificiu", adoptate la fiecare criza mai importanta, cum au fost cele din '29, '33 etc..., asa cum am vazut in istoria noastra, mai mult sau mai putin departata.

Parintii notri mai in varsta, au trait acele vremuri, dar nu au crezut vreodata, ca vor mai retrai acele evenimente tragice, intrucat societatea a evoluat, si ar fi trebuit sa se gaseasca alte solutii, in concordanta cu nivelul de evoltie al societatii, al stiintei si culturii in general si al stiintei economice in special. Din pacate asistam la acelasi amatorism ieftin, din partea guvernantilor ,in care unii, mai au si pretentia de a fi doctori in stiinte economice, juridice, ingineresti, social-politice etc... S-a realizat, din pacate o premiera mondiala, buna de cartea recordurilor, cand un doctor in drept constitutional, a promovat cele mai multe legi anticonstitutionale din istoria post-decembrista a tarii, asa ca, ce pretentii sa mai avem din partea domniei sale, sa promoveze masuri economice eficiente, pentru a scoate tara din criza, in care se adanceste din ce in ce mai tare, cu sprijinul susutinut al guvernului.

Urmeaza ca saptamana viitoare, in cele trei zile de foc, sa avem intalniri cu toti senatorii si deputatii de Botosani, la Bucuresti pe holurile Camerelor reunite ale parlamentului, pentru a-i determina sa voteze pentru motiunea de canzura, pentru stoparea genocidului declansat de actuala guvernare.

Biroul operativ

luni, 7 iunie 2010

Protestul cadrelor militare in rezerva, al politistilor si lucratorilor din penitenciare

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE FILIALA 1 BOTOŞANI
Botoşani , str. Octav Onicescu nr.27
E-mail: scmdbt@yahoo.com
mcomaneci81@gmail.com
Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
http://scmd1botosani.blog
Telefon mobil : 0722.227.343
fix : 0331 / 401.454
Nr. 12 din 05 .06.2010

Protestul cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul national de securitate, al sindicalistilor din politie si penitenciare

Domnilor Senatori si Deputati,


Cadrele militare in rezerva si in retragere din sistemul national de securitate, care o viata au purtat uniforma, facandu-si datoria fata de tara, impreuna cu sindicalistii din politie si penitenciarul Botosani, care v-au investit cu increderea lor, acordandu-va votul de investitura in Parlamentul si Senatul Romaniei, in speranta bunei credinte si integritatii dumneavoastra, vor sa stie cum le veti reprezenta interesele, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cand actualul, efemerul si cu totul intamplatorul Guvern Boc, isi va asuma raspunderea pe aberantele, anticonstitutionale, antinationale legi, care vor declansa un adevarat genocid national.

Va adresam cu acest prilej un vibrant protest impotriva tuturor masurilor de austeritate,ce urmeaza a fi asumate, din partea tuturor celor care, timp de peste 35 de ani, fiecare, si-au facut datoria sub drapel, indeplinindu-si toate misiunile primite, fara sovaire, respectand intocmai prevederile juramantului militar, ca si cei care acum se afla in uniforma, indeplinindu-si cu aceeasi constiinciozitate, indatoririle ce le revin, facand cu greu fata, noilor conditii de criza financiara, economica,dar mai ales, morala.

Vrem sa stim, in acelasi timp, care este pozitia dumneavoastra, fata de aberantele masuri de austeritate,negociate cu FMI, fara consultarea celor care vor suporta efectele lor, ca si fata de anticonstitutionala lege unica a pensionarii, ce urmeaza a se dezbate in regim de urgenta in Camera Deputatilor, precum si fata de proiectul legii care va anula efectele legii 329/2009, privind cumulul pensiilor cu salariul, care se afla in dezbaterea aceleasi camera.

Vrem sa stim de asemenea care este votul pe care il veti acorda unei eventuale motiuni de cenzura, cand se va asuma raspunderea de catre guvern pe acest pachet de legi, care vor implementa masurile de austeritate.
Vrem sa va informam ca suntem impotriva tuturor, acestor masuri de austeritate, intrucat prin reducerea pensiilor, se executa un act samavolnic de furt din proprietatea noastra care este pensia. De altfel, pensia este impropriu numita pensie, ea este de fapt o restituire, conform normelor europene, si ar trebui , sa poarte denumirea de solda de reservist, intrucat pana la 62 de ani avem in continuare raspunderi militare , in armata de rezerva, la fel ca peste tot in lume, iar dupa aceasta varsta ar trebui sa se numeasca renta.

Astfel, nu s-ar mai face aceasta confuzie, ca noi rezervistii consumam din fondul de pensii al celorlalti pensionari ai tarii, inducandu-se in mod eronat si perfid, in mentalul populatiei, ideea ca, noi suntem cei din cauza carora, nu se pot plati si eventual mari, celelalte pensii, precum si ideea, ca micsorandu-ni-se noua pensiile, prin recalculare , li se vor mari lor actualele pensii.

Este o minciuna si o manipulare grosolana. Realitatea este ca se vor micsora toate pensiile ale tuturor pensionarilor, si nu se vor mai corela cu salariul mediu pe economie, conform actualelor prevederi legale, iar pentru noi purtatorii de uniforma, cu soldele celor din activitate.

Noi solicitam sa sustineti mentinerea actualelor prevedri ale legii 164/2001 si a legii 179/2004, privitoare la pensiile militarilor si politistilor ca si a lucratorilor din penitenciare, si introducerea prevederilor acestora intr-un capitol separate, in actualul proiect al legii unice a pensiilor publice.
Solicitam de asemenea sa nu fiti de accord cu actualele masuri de austeritate prin care se reduc veniturile celor din activitate cu 25%, iar celor din rezerva, cu 15%. Respingem categorical asemenea masuri, ce demonstreaza incapacitatea, incopetenta actualului guvern de a gasi alte masuri economice pentru a iesi din aceasta situatie in care tot ei ne-au adus.

Va asiguram de intreaga noastra cosideratie si sustinere in masura in care ne veti reprezenta interesele asa cum vi le-am prezentat mai sus.

Avem onoarea sa va salutam!

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r) Mircea Comaneci

Presedintele Filialei Botosani a ANCMRR
Col(r) Aurel Neagu

Presedintele Filialei Botosani “Cultul Eroilor”
Col (r) Gheorghi Timofti

Presdintele filialei Botosani a ANCMRR -MI
Comis sef (r) Schiopu Gheorghe

Presedintele Sindicatului poiltistilor si personalului contractual(SPPC-IPJBT)
Comisar sef Todirita Craciun

Presedintele Sindicatului Lucratorilor din Penitenciar (SNLP)
Subcomisar Radu Atodiresei

P.S.protestul a fost publicat in Banul Botosanean pe site-ul acestuia.

Biroul operativ

duminică, 6 iunie 2010

Parlamentarii de Botosani in dialog cu rezervistii


Ziua de 05.06.2010. a debutat asa cum era planificat, cu o discutie deosebit de interesanta cu deputatul PDL Catalin-Obuf Ovidiu Buhaianu, la cabinetul sau din sediul Prefecturii. Au participat Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD, Col(r) Mircea Comaneci, Vicepresedintii acesteia Col(r)Dragos Agavriloaie, Lt.col.(r) Dumitru Bulboaca si PLt.adj(r)Mircea Muraru, Vicepresedintele Filialei Botosani "Gheorghe Avramescu" a ANCMRR, Lt.col(r)Ifrim Mihai, Presedintele Filialei Botosani a "Cultul Eroilor" Col(r) Gheorghe Timofte si membru al sindicatului rezervistilor, Presedintele grupei Botosani a Sindicatului Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) Subcomisar Radu Atodiresei, acestia inmanand d-lui deputat un protest din partea organizatiilor si asociatiilorpe care le reprezenta fiecare.Prezentam cotinutul acestuia alaturat.

Raspunsurile Domnului deputat au fost mai nuantate, facand mai intai o incursiune in situatia economico-financiara a tarii, dand anumite exemple de abuzuri din partea unora in aplicarea unor legi, inclusiv pentru ajutorul social conform Legii 416, inclusiv pensii de handicap acordate unora care sunt perfect sanatosi dupa opinia sa, ajungand in final sa ne marturisesca faptul ca, de fapt, guvernul actual, nu are acesti bani pe care ii reduce din pensii, sau din veniturile bugetarilor, si de aceea a fost nevoit sa adopte aceste masuri, ca sa nu mareasca TVA-ul si cota unica a impozitarii, precum si celelate taxe si impozite.

Noi i-am replicat ca , de fapt, nu suntem noi vinovati de aceasta situatie, mai ales ca in ceea ce priveste pensiile militare de stat, nici macar nusunt platite din fondul de asigurari sociale de pensii, ci din bugetul ministerului apararii, asa cum se procedeaza in toate statele, cu o democratie mai mult sau mai putin avansata din lume.

Daca in ceea ce priveste legea unica a pensionarii, la capitolul pensii militare se va mai gandi sa accepte un amendament, iar referitor la legea de anulare a efectelor Legii 329/2009, este de acord ca s-a gresit cu implementarea ei, legat de masurile de austeritate, domnul deputat ne-a relatat ca personal nu este de acord cu taierea pensiilor, mai ales cu toate pensiile, este de acord cu taierea veniturilor bugetarilor cu 25%, intrucat unii au venituri foarte foarte mari.

Daca se va depune de catre opozitie o motiune de cenzura si nu va fi insotita de masuri economice viabile pentru a iesi din criza in care ne aflam, nu o va vota, dar se mai gandeste cum va proceda, intrucat are doua variante, ori nu se va prezenta la aceasta sedinta, si deci nu va vota de loc, ori se va abtine de la vot , dar in nici un caz nu va vota de partea opozitiei care nu are nici un fel e solutie la actuala stare de criza.

Noi, i-am solicitat sa voteze motiunea de cenzura, pentru a-i pune pe cei din opozitie in situatia sa demonstreze, daca au sau nu solutii, sau astfel prin trecerea motiunii si demiterea actualului guvern, sa permita unui alt guvern, chiar tot PDL, sa adopte masuri economice de relansare a economiei, de iesire din criza, nu de taiere din pensii si salarii, intrucat asememenea masuri nu rezolva nimic, nefiind decat solutii de moment, prin reducerea imprumuturilor de pe alte piete.

La solicitarea presedintelui Cultului Eroilor de a ne sprijini cu unii sponsori pentru realizarea Statuii generalului Gheorghe Avramescu,erou al celui de-al doile razboi mondial, ce mai importanta personalitate militara a care s-a nascut pe aceste meleaguri,(caruia ar merita poate chiar, sa i se acorde post-mortem titlul de "Cetatean de Onoare), acesta ne-a promis ca va acorada o donatie personala mai consistenta, saptamana viitoare.


Incepand cu ora 10.20 a urmat la sediul PSD, discutia cu domnul deputat Costica Macaleti, caruia i-am inmanat acelasi protest, solicitandu-i sa ne dea raspuns la cele mentionate in protest.

Raspunsurile domniei sale au fost foarte transante. Este impotriva acestor masuri pe care guvernul isi va asuma raspunderea, pe care le consideraca sunt propuse de oameni care nu gandesc de loc economic si care nu propun, nici un fel de solutii pentru relansarae economiei.

Se va depune o motiune de cenzura, care in mare parte este deja intocmita, pe care o va vota. In motiune nu se vor propune si masuri de iesire din criza, dai cate stie donia sa, intrucat nu asta e menirea unei motiuni, in opinia sa. masurile economice de relansare economica vor fi propuse unui eventual nou guvern, daca li se va solicita.
Privitor la legea unica a pensionarii este de acord cu pozitia sindicatului si a celorlate asociatii ale cadrelor militare in rezerva, ca si ale celor in activitate din cele doua ministere (aparare si interne) care sustin mentinerea actualelor legi in vigoare legea 164/2001pentru militari si legea 179/2004 pentru politisti

Legea 329/2009 dupa opinia sa a fost o greseala, si va sustine si in Camera Deputatilor, votarea proiectului legii 111/2009, prin care se anuleaza efectele acestei legi , care in mod eronat, ingradeste dreptul la munca pentru toti disponibilizatii din armata, politie, justitie ....etc. nerespectandu-sse in primul rand dreptul la munca prevazut in Constitutia tarii.



Incepand cu ora 13.30 delegatia noastra s-a intalnit, la sediul, cu deputatul PSD Andrei Dolineaschi, prezentandu-i si domniei sale, protestul asociatiilor si sindicatelor noastre, solicitandu-i sa-si prezinte punctul de vedere, personal, fata de problematica prezentata in protest.

Acesta ne-a precizat, ca va vota pentru motiunea de cenzura, iar daca aceasta nu va trece mai au pregatita una pe care o vor prezenta imediat, iar daca nici aceasta nu va trece vor prezenta o motiune simpla. La intrebarea daca vor intra la guvernare in situatia in care va trece motiunea de cenzura, acesta a aratat ca nu crede ca se va intampla acest lucru, chiar daca se va ajunge si la alegeri anticipate. Doar asa se va putea schimba actuala configurare a Parlamentului. Din acel moment orice este posibil. Deocamdata este destul de greu sa treaca motiunea de cenzura din prima. Este necesar sa se mearga din aproape in aproape ca si picatura chinezeasaca.

In ceea ce priveste legea unica a pensiilor publice, considera ca este necesar sa se mentina actualele legi pentru militari si politisti si va sustine in continuare acest punct de vedere, pe care l-a sustinut si pana acum. Va vota, in plenul Camerei Deputatilor, pentru a se introduce amendamentele sustinute de sindicatul nostru, acela de a se mentine actualele legi 164/2001, pentru militari si a legii 179/2004, pentru politisti, care sunt adoptate in concordanta cu legislatia europeana, asa cum se prevedea in tratatele de preaderare in NATO si UE. Daca nu se va aproba acest lucru macar sa se introduca un capitol separat,in aceasta lege, in care sa se cuprinda prevederile acestor legi.

Prin legea 329/2009, nu s-a realizat nimic din ce s-a preconizat de catre guvernanti, ba dimpotriva cheltuielile cu salarizarea in institutiile publice pe primele trei luni ale acestui an au crescut cu 2-3 procente, dupa cum reiese din ultimele date ale Institutului de statistica. Nerealismul acestor prevederi ale legii a fost recunoscut si de catre unii reprezentanti ai guvernului, atata timp cat inclusiv Domnul Ministru Seitan a declarat ca se gandeste ca din 2011 sa se revina asupra prevederilor acestei legi.

Domnia sa ne-a asigurat ca va vota pentru aprobarea proiectului legii 111/2009, care va duce la eliminarea efectelor acestei legi, redandu-se dreptul la munca tuturor persoanelor , inclusiv militarilor disponibilizati. Impreuna cu ceilalati colegi ai sai se vor gandi si la niste masuri de stimulare a firmelor private care angajeaza someri sau alte categorii de lucratori, mai ales pe cei aflati in dificultate.

In final, domnul Deputat ne-a asigurat de tot sprijinul sau personal, in toate problemele cu care ne confruntam, cerandu-ne sa-l consideram ca pe un adevarat "avocat" pentru toti militarii in rezerva , pentru care nutreste cele mai sicere sentimente de stima deosebita si respect, chiar daca nu a facut armata, dar a vut ocazia sa lucreze cu destui militari rezervisti, in diferite situatii, fiind impresionat de calitatile deosebite pe care le au.

Ne-a asigurat ca va prelua din cele prezentate de noi si va pregati una sau doua interpelari in plenul Camerei Deputatilor, iar daca domnul deputat Macaleti a contribuit, ca donatie, cu o suma de 500 lei din bani personali, pentru realizarea statuii generalului Gheorghe Avramescu, domnia sa, va asigura sponsorizarea tiparirea monografiei, despre viata si activitatea acestei mari personalitati militare a Judetului si orasului nostru.

Intalnirea s-a incheiat intr-o atmosfera placuta, de stima si respect reciproc pentru franchetea si sinceritatea cu care s-au dat raspunsurile la toate intrebarile adresate.

Incepand cu ora 16.00 asa cum a fost planificata, a avut intalnirea si discutia cu senatorul UNPR Liviu Campanu, caruia i-am prezentat acelasi protest ca si intrebarile noastre legate de problemele cuprinse in el.

Domnia sa ne-a prezentat faptul ca a formulat 5 amendamente la masurile de austeritate prezentate de guvern acestea fiin legate de faptul ca a propus sa se introduca in legile asumate formularea ca reducerea cu 25% a veniturilor sa se refere la intregul buget al entitatii, ministerului, institutiei bugetare la care se aplica reducerea si nu la venitul individual, sa fie valabile si pentru societatile cu capital mixt(de stat si privat), majoritar de stat, ele ca si reducerile de pensii, sa fie valabile doar pana la 31 decembrie 2010, pentru a nu se mai putea prelungi si dupa aceasta data, iar reducerile de pensii sa nu se aplice pensiilor sub 1000 de lei. Este sigur ca nu se vor aplica, dar ma car a facut o incercare datorita doctrinei de centru- stanga a partidului din care face parte.

Chiar daca nu se vor aproba si chiar daca nu este de acord cu reducerea pensiilor , daca se va introduce motiunea de cenzura, nu stie sigur cum va vota. In orice caz, nu va vota pentru aceasta motiune din simplul motiv, ca nu are incredere in ce va urma dupa eventuala cadere a guvernului, si nu ar vrea ca sa se adanceasca criza economica, la care sa se adauge si o criza politica, ceea ce considera ca va duce la un adevarat dezastru.

In ceea ce priveste legea unica a pensiilor publice, si-a insusit argumentele noastre, inclusiv cu schimbarea denumirii din pensie militara de stat in solda de rezerva, pentru cei care sunt in rezerva armatei, pentu cei de peste 62 de ani , cand nu vom mai avea obligatii militare, in renta , asa cum este si in alte state din lume. A retinut aceasta propunere pe care o va prezenta si Ministrului Apararii Nationale, domnul Gabriel Oprea, pentru o a o formula ca amendament, la proiectul aflat in dezbatere in camera decizionala. Este de acord ca va trebui pentru militari si poiltisti sa se mentina ac


Ziua de duminica 06 iunie a inceput cu intalnirea cu Senatorul PSD Gheorghe Marcu, care a inceput la ora 08.30, intrucat acesta urma sa plece in teren, cu probleme de partid.

Dupa ce i s-a prezentat protestul si intrebarile la obiect, despre modul cum va arata motiunea de cenzura , daca va cuprinde si masuri economice pentru iesirea din criza, daca se va uza de dreptul de a mai introduce si o motiune simpla, daca vor intra la guvernare, in situatia in care va trece motiunea de cenzura,


raspunsurile au fost scurte, la obiect, prezentandu-ne ca:
- in motiune nu vor fi prezentate masuri punctuale, de iesire din criza, intrucat exista un alt plan, un asa-zis decalog, cu asemenea masuri;
- da se vor introduce de fapt doua motiuni de cenzura, una pe reducerea veniturilor cu 25%, una pe reducerea pensiilor , si o motiune simpla;
- chiar daca va trece motiunea, cei de la PSD nu vor intra la guvernare, deoarece nu vor avea sustinere parlamentara corespunzatoare, cu actuala structura a parlamentului;
- va vota pentru a mentine actualele legi 164/2001, pentru militari si 179/2001, pentru politisti, sustinand prin votul in plenul camerei deputatilor, amendamentele propuse de generalul in rezerva, deputat al minoritatii bulgare, Nicolae Mircovici;
- va vota pentru a legea 111/2009, prin care se vor anula efectele legii 329/2009, privind cumulul pensiei cu salariul;
- nu este de acord cu insultele aduse militarilorin rezerva, cu expresii gen "pensii nesimtite" , pe care le foloseste Primul Ministru al Romaniei, la adresa militarilor in rezerva;
- va propune ca votul pe motiunea de cenzura sa se faca prin efectuarea apelului nominal si prin pronuntarea votului prin DA sau NU.

Intalnirea s-a incheiat cu promisiunea deputatului Gheorghe Marcu ca ne va sustine in toate demersurile noastre si ne va informa cu toate masurile luate de Parlament in favoarea sau in defavoarea noastra, pe problematica care ne intereseaza, punandu-ne la dispozitie listingurile din plen cu modul cum a votat fiecare parlamentar, asa cum a facut si la Senat.

Biroul operativ

P.S.Comentariile au fost publicate in Banul Botosanean pe sit-ul acestuia.

vineri, 4 iunie 2010

Programul intalnirilor dintre parlamentarii si alegatorii botosaneni

In perioada 05.-06.05.2010 o delegatie formata din membri ai conducerii Filialei 1 Botosani a SCMD, ai Filialei Botosani a ANCMRR, si ai Filialei Botosani a "Cultul Eroilor", ai Filialei Botosani ai ANCMRR de la MI, ai Sindicatului Politistilor si personalului Contractual(SPPC-IPJBT), ai Sindicatului Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) se vor intalni cu Parlamentarii si Senatorii de Botosani, pentru afla ce pozitie vor adopta in Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, cand Guvernul Boc isi va asuma raspunderea pe acest pachet de legi anticonstitutionale, antieuropene, antinationale, care vor produce un adevarat genocid asupra intregii populatii a tarii, prin reducerea cu 25% a veniturilor acesteia si in mod special asupra pensionarilor tarii( prin reducerea cu 15% a pensiilor, ca si recalcularea lor) "nesimtitii de serviciu" cu "pensii de lux", care nu mai asteapta, decat sa vina ziua, cand vor pleca la cer.

Pana in prezent au raspuns invitatiei noastre urmatorii care au stabilit urmatoarele ore si date de intalnire :

SAMBATA 05.06.2010

09.00 - 10.00 - Deputatul PDL - Ovidiu-Obuh Buhaianu - la cabinetul Parlamentar din sediul Prefecturii Judetului Botosani;

10.15 - 11.15 - Deputatul PSD - Costica Macaleti - la cabinetul Parlamentar de la sediul PSD Botosani;

13.00 - 14.00 - Deputatul PSD - Neculai Dolineaschi - la cabinetul parlamentar de la sediul PSD Botosani ;


14.00 - 15.00 - Deputatul PDL - Neculai Rebenciuc - la sediul PDL;

16.00 - 17.00 - Senatorul UNPR - Liviu Campanu - la sediul ANCMRR de la Cercul Militar;

DUMINICA 06.06.2010

11.00 - 12.00 - Senatorul PSD - Gheorghe Marcu - la cabinetul Senatorial de la sediul PSD;

SAMBATA 12.06.2010

10.00 - 11.00 - Senatorul PDL - Dan-Augustin Humelnicu - la cabinetul Senatorial de la sediul PDL;

Ceilalti doi Domni deputati:

- Florin Turcanu - deputat PNL;

- Strugaru-Stelica Iacob - deputat PDL;

Inca nu au raspuns nici la telefon si nici la mesajele trimise, prin e-mail, sau SMS. Sunt sigur ca pana maie vor raspunde si vom stabili de comun acord o data si un loc de a purta un dialog constructiv pe problemele actuale ale noastre.

In ziua votarii motiunii de cenzura vom avea de asemenea intalniri cu toti deputatii si senatorii de Botosani in Plenul Reunit al celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, cand o delegatie a sindicatului nostru va fi prezenta la lucrari.

Biroul Operativ

joi, 3 iunie 2010

Comunicat

Multumim tuturor cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul national de securitate membre si nemembre ale sindicatului nostru, precum si simpatizantilor Filialei 1 Botosani ai SCMD, pentru modul cum au raspuns chemarii noastre de a participa in numar atat de mare la pichetarea Prefecturii Judetului Botosani, in Piata Revolutiei, din data de 01 iunie 2010.

Facem apel pe aceasta cale sa ne unim fortele si sa actionam , pentru a nu-i lasa, pe cei aflati efemer si cu totul intamplator la putere, sa ne taie din drepturile noastre castigate in mod legal, prin legi europene, care acum sunt anulate prin aceasta samavolnica si neconstitutionala asumare a raspunderii in ziua de luni 07 iunie 2010.

ACEASTA VA FI CEA MAI NEAGRA ZI DIN ISTORIA ROMANIIEI.

Sa ne unim eforturile
, pentru a vedea si ei ca nu se poate sa ia asemenea hotarari nedrepte fara sa tina cont de parerea noastra.
Inca o data va multumim.


SA FIM UNITI IN LUPTA CU MAFIA PUTERII, PENTRU RECASTIGAREA ONOAREI SI DEMNITATII NOASTRE!!!


A SOSIT CLIPA REDESTEPTARII NATIONALE!!!

ONOARE SI PATRIE! VAI DE CEI INVINSI!

Biroul operativ,

miercuri, 2 iunie 2010

01 Iunie - zi plina de evenimente pentru Sindicalistii rezervisti botosaneni


Ziua de 01 iunie 2010, in loc sa marcheze asa cum se cuvine ziua copilului, a fost plina de evenimente deosebite pentru membrii Filialei 1 Botosani a SCMD.
Astfel, ziua a inceput cu o Adunare generala extraordinara in care s-a facut o informare cu deciziile Comi
tetului Director referitor la modul de actiune pentru perioada imediat urmatoare. S-a luat hotararea de a se face demersurile necesare pentru incheierea de protocoale de colaborare cu sindicatele purtatorilor de uniforma ca si cu cel al celor care lucreaza in invatamant pe actiuni si obiective concrete, comune, pe principii de egalitate, neamestec in treburile interne, respectarea prevederilor statutare ale fiecarei organizatii sindicale precum si sustinerea intereselor membrilor sai.
Incepand cu orele 10.00 sindicalistii rezervisti au participat la pichetarea Prefecturii Judetului Botosani, impreuna cu sindicatul lucratorilor din penitenciare(SNLP). La actiune au participat toate organizatiile sindicale de la nivelul Judetului Botosani.
O delegatie a sindicalistilor prezenti in Piata Revolutiei au prezentat un protest Prefectului Judetului Botosani D-nul Cristian Roman, din delegat facand parte si Presendintle Filialei noastre D-nul Col(r) Mircea Comaneci.
In luarile de cavant, liderii sindicali, au prezentat nemultumirile sindicalistilor botosaneni fata de aberantele masuri de austeritate preconizate de Guvern, pentru iesirea din actuala criza economica, financiara si mai ales morala.
Presedintele filialei noastre in cuvantul prezentat a evocat prezenta militarilor in Piata Revolutiei atat in decembrie 1989, cand aici se scanda "ARMATA E CU NOI", cat si acum, cand trebuie sa scandam "ARMATA E CU VOI", deoarece militarii din armata de rezerva a tarii sunt alaturi de locuitorii acestei tari, suportand impreuna si bune si rele asa cum a facut-o si o face si armata activa a tarii formata din adevarati profesionisti, care indeplinesc toate obligatiile asumate de Romania, prin tratatele de aderarea la NATO si UE, fiind prezenti in teatrele de operatii din Yrak, Afganistan, Bosnia - Hertegovina, tarile din centrul Africii..etc.. Acum 20 de ani, armata era stimata si respectata atat de popor, cat si de cei din fruntea tarii. Dupa 20 de ani armata si mai ales cea de rezerva a inceput sa fie hulita, jignita, de catre actualii guvernanti, care ii atribuie apelative gen "pensii nesimtite", "venituri nesimtite", ...etc... Si toate astea pentru care vina ??? Pentru ca, o viata intreaga ne-am facut datoria sub drapel???. Asa ceva nu putem accepta, de aceea trebuie sa scandam "JOS GUVERNUL", "JOS BASESCU"(masele au scandat in cor)
Acum 20 de ani speram intr-o viata mai buna. Dupa 20 de ani ni se baga mana-n buzunar, furandu-ni-se, din drepturile noastre obtinute prin munca si sudoare timp de peste 35 de ani ... in slujba tarii sub drapel... Suntem mintiti, ca nu mai sunt bani si trebuie sa-i finantam din pensiile noastre. Dar nu este adevarat pentru ca, "PITICUL SI CU CHIORUL AU MINTIT POPORUL"(s-a scandat minute in sir in hohote da ras)

Acum 20 de ani munca era respectata, valorile erau la locul lor. Dupa 20 de ani sunt promovati smecherii, hotii, cei cu relatii sus puse(acolo unde trebuie), fiind cocotati in functii pe cai oculte fara nici un merit, dar pentru toate astea exista "SINGURA SOLUTIE INC-O REVOLUTIE", "JOS GUVERNUL", "JOS BASESCU" (s-a scandat minute in sir)

Ziua s-a incheiat cu dezbaterea despre "Pensii si salarii taiate" la emisiunea "Agenda economica" de la postul local de televiziune "Telembt.ro", la care a participat Col(r) Mircea Comaneci, presedintele filialei noastre, impreuna cu Vipresedintele PDL Botosani, D-nul Catalin Alexa Viceprimarul municipiului Botosani.

Biroul operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD

P.S.1 Materialul a fost publicat pe Banul Botosanean unde poate fi vizionat.

P.S.2 Un comunicat de presa a fost inserat si in Botosaneanul.ro Rezerviştii militari fac alianţe împotriva preşedintelui şi Guvernului"

marți, 1 iunie 2010

Comunicat

Presedintele Filialei 1 Botosani a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

D-l Col(r) Mircea Comaneci, este invitat la ora 19.00 la postul local
de televiziune,
http://www.telembt.ro/

de catre D-nul Bogdan Caliniuc, la o dezbatere pe teme actuale ale activitatii sociale, precum si ale sindicatului nostru, impreuna cu Vicepresedintele Organizatiei PDL-Botosani, Viceprimar al Municipiului Botosani,
D-nul Catalin Alexa.
Sa-i uram succes.

Biroul Operativ