joi, 26 mai 2011

DACA TOT NI S-AU MARIT PENSIILE VA INVITAM IN EXCURSIE... PRIN EUROPA

FILIALA 1 BOTOŞANI A SCMD  ÎN COLABORARE CU AGENŢIA „ FILOTURISM” BOTOŞANI ŞI CERCUL MILITAR BOTOŞANI VA INVITĂ LA  O
CĂLĂTORIE DE 11 ZILE LA PARIS, BRUXELLES, AMSTERDAM,
 PERIOADA 17-27 iunie 2011
      PREŢ: 590 EURO/PERSOANĂ.
PROGRAMUL CĂLĂTORIEI:
1. VINERI, 17 iunie 2011
– Plecarea din Botoşani la ora 06.00, din faţa Teatrului „Mihai Eminescu” , pe ruta : Suceava – Cluj – Borş – Budapesta (cazare).
2. SÂMBĂTĂ, 18 iunie 2011
-Budapesta (mic dejun), se va vedea pe malurile Dunării: Parlamentul, Fostul Palat Regal, Colina Cetăţii cu Bastionul Pescarilor şi Catedrala SF. Matheas, statuia regelui Ştefan cel Sfânt care i-a creştinat pe unguri.
- Viena- plimbare în zona centrală - Ring, pe la Operă, palatele imperiale Hofburg, Primărie, Parlament, Universitate, Catedrala Sf. Ştefan , Salzburg - plimbare de seară, cazare.
3. DUMINICĂ, 19 iunie 2011
-Salzburg- oraşul lui Motzart, vizită la : catedrală, casa în care s-a născut compozitorul, Teatrul, oraşul vechi..
- Munchen: Marien plaz, Primărie, Complexul ducilor „Rezidanz”;
- Sigmaringen – castelul muzeu al familiei de Hohenzolern , unde s-au născut primii doi regi ai României: Carol I şi Ferdinand.
- Strasbourg – plimbare de seară şi cazare.
4. LUNI , 20 iunie 2011
- Strasbourg (mic dejun), vizită în zona medievală, la catedrală, Piaţa de Luxemburg, capitala Marelui Ducat, la vechile ziduri, Primărie, Gară, Catedrala Reims- catedrala încoronării regilor Franţei, sosire la Paris, cazare la un Hotel de lângă Gara de Nord, plimbare de seară în cartierul Montmartre, la biserica Sacre Coeor şi la Molin Rouge.
5. MARŢI21 iunie 2011
 – Paris (mic dejun), deplasare la Wersailles ( palat, grădini, marele Trianon), revenire în Paris, la Palatul Invalizilor cu mormântul lui Napoleon Bonaparte, ascensiune în Turnul Eiffel, plimbare cu vaporaşul pe Sena.
6. MIERCURI, 22 iunie 2011
 – Paris, mic dejun, deplasare cu metroul ( autocarul trebuie să staţioneze conform reglementării internaţionale), vizite la : Catedrala Notre Dame,,muzeele Louvre, Orsay (artă impresionistă), Atelierul lui Brâncuşi din Centrul George Pompidou, Operă, etc. Cină romantică la un restaurant de epocă de lângă Cabaretul „Moulen Rouge”.
7. JOI, 23 iunie 2011
 – Paris, mic dejun, deplasare în Belgia şi Olanda cu popasuri la :
- Waterloo, la Panorama celebrei bătălii din 18 iunie 1814,
- Haga- capitala politică a Olandei, piaţa Plein, cu sediul Parlamentului şi Guvernului, Palatul Păcii, sediul Curţii internaţionale de Justiţie,
- Amsterdam - „Veneţia Nordului”, oraş pe canale , promenadă de-a lungul lor, Piaţa Dom cu Palatul Regal, Biserica Nouă - protestantă, Monumentul Naţional ş.a. (cazare în zonă.)
8. VINERI , 24 iunie 2011 Amsterdam (mic dejun) , alte popasuri:
- Mastricht – loc al semnării Tratatului de constituire al Uniunii Europene la 7 febr. 1992. Popas în zona medievală. La asediul din 1673 a murit muschetarul D' Artagnan (personal real).
- Aachen- catedrala cu monumentul împăratului Carol cel Mare (768- 814), printre cele mai vechi din Europa.
- Koln, considerat cel mai vechi oraş din Germania, din perioada romană, pe fluviul Rhin, popas în zona veche: Primărie, Dom, început în 1248 şi terminat în 1880, considerat cel mai mare şi frumos, în stil gotic din Europa, cazare în zonă.
9. SÎMBĂTĂ, 25 iunie 2011, mic dejun, apoi la drum:
- Bonn - fostă capitală, oraşul natal a lui L. von Beethoven, popas la casa muzeu.
- Heidelberg – faimos centru universitar medieval, unde s-a compus imnul „Gaudeamus Igitur”, plimbare în oraşul vechi, între Primărie, Universitate şi Castel.
- Nurenberg – oraşul congreselor lui Hitler şi al Tribunalului Internaţional din 1945-1946, popas la fostul tribunal.
- Pilsen – în Cehia , oraşul celebrei beri şi a uzinelor Skoda (fabrică din 1869), cazare.
10. DUMINICĂ, 26 iunie 2011 –mic dejun la hotelul din Pilsen.
- Praga – plimbare pe Podul Carol până la Piaţa din Staro Mesto, Orologiu, statuia lui Ian Hus, apoi popas în Piaţa Hrodşi, Catedrala sf. Vitalie.
- Brno - popas în capitala Boemiei, plimbare între gară , Piaţa Zelny şi Castelul Splberk.
- Zvolen – în munţii Tatra - Slovacia , reculegere la cimitirul Militar , pe o colină spre Nord, unde sunt îngropaţi militarii români căzuţi în luptele din 1945.
- Miskolc (Ungaria) cazare.
11. LUNI, 27 iunie ,
-Miskolc, mic dejun, popas în centrul vechi. Este oraşul unde s-a născut mitropolitul român Andrei Şaguna (1808- 1773)
- vama Petea, apoi Satu Mare, Sighetul Marmaţiei, Borşa ( popas pentru prânz)- Suceava şi Botoşani.

PREŢUL INCLUDE:
- transport cu autocar clasificat ( 3 stele, aer condiţionat, Tv, 50 locuri al firmei „Ramiro”)
- cazare 10 nopţi, în hoteluri şi pensiuni de 3 şi 2 stele,
- mic dejun în fiecare hotel;
- ghid însoţitor autorizat pe tot parcursul excursiei.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ:
- intrări la obiective turistice şi activităţi opţionale: ex. – în Paris - intrări la toate muzeele – un abonament costă 30 de Euro.
- Ascensiune în turnul Eiffel cu liftul – până la etajul II – 7,5 euro iar la etajul al III – lea 10,7 euro.
- Plimbarea cu vaporaşul pe Sena – 5 euro,
- Cina romantică la un restaurant de epocă în zonă – 15 euro.
- Abonament de o zi pentru călătorii cu metroul şi autobuze – 5,4 euro.
OBSERVAŢII:
- Preţurile pot suferi modificări la faţa locului .
- Taxa de tranzit în Germania – ecologie – de circa 8 euro/persoană.
ALTE INFORMAŢII UTILE:
- trebuie carte de identitate sau paşaport valabile;
- carnet european de sănătate sau asigurare;
- înscrierile până la 10 iunie 2011 la Cercul Militar Botoşani (lângă Primăria Botoşani).
Informaţii suplimentare la telefoanele:
-  0231515616 ;- 0742500879 – Cercul Militar – Colonel r. Florea Macovei;
 - 0231511140 - Agenţia „Filoturism”;
- 0744346719 – Corneliu Filip;
- 0740648899 – Angela Budeanu.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

MApN - PDL - UNPR

MApN-ul continuă politica duplicitară a PDL-UNPR

            Marţi 24 mai la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor s-a dezbătut şi adoptat OUG 1/2011 reprezentând cadrul normativ care relegiferează recalcularea/revizuirea pensiilor militare adoptate de guvernul boc în ianuarie 2011 (PL-x 158/30.03.11).
           Contrar aşteptărilor prezenţa deputaţilor a fost de 100% iar numărul invitaţilor l-a depăşit chiar pe cel al deputaţilor. S-a dat cuvântul secretarilor de stat de la cele 2 ministere – Apărare, care a susţinut iniţial amendamentele Comisiei de aparare şi Finante care a cerut respingerea lor. 2 ministere ale aceluiaş guvern cu poziţii diferite.
          Secretarul de stat de la MApN a argumentat chiar că susţine amendamentele aprobate de Comisia de Apărare, ca ei (MApN n.r.) deoerece “sunt foarte grijulii faţă de soarta pensionarilor militari”.
         Secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe a spus că nu susţine amendamentele pentru că ar provoca “o grea povară bugetară”.
         În timpul discuţiilor secretarului de stat de la Apărare i-a sunat telefonul. A răspuns sec: “AM ÎNŢELES! “A cerut apoi cuvantul şi a declarat că“Ministerul Apărării nu susţine nici un amendament al Comisiei pentru Apărare şi doreşte aprobarea OUG în forma prezentată de Guvern”.
        Amendamentele se refereau în special la fatul că dacă din recalculare rezultă un cuantum mai mic al pensiei, să se plătească cuantumul mai avantajos.
        Motivaţia MApN: majoritatea pensiilor foştilor militari cresc !?
        Chiar dacă parte din cei prezenţi au explicat că pensiile militarilor disponibilizaţi vor scădea cu toate că nu au “pensii nesimţite” şi sunt şi în prezent substanţial penalizate, majoritatea deputaţilor nu au ţinut loc de acest lucru adoptând OUG 1 fără amendamentele propuse.
        De semnalat este faptul că atunci când doamna Mariana Câmpeanu a cerut secretarului de stat de la finanţe să precizeze exact impactul bugetar al respectivelor amendamente pentru a se vedea care este acel efort bugetar “catastofal” care nu permite adoptarea amentamentului privind menţinerea în plată a pensiei cu valoarea cea mai mare, secretarul de stat de la Finanţe, Gherghina, a afirmat că acest impact bugetar nu a fost calculat!!!
       În concluzie, deputaţii PDL, UDMR, UNPR au votat împotriva amendamentelor şi ordonanţa a fost adoptată în forma agreată de Guvern.
       Oricum, dacă e să-l credem pe Oprea care afirmă că majoritatea pensiilor vor creşte atunci impactul catastrofal asupra bugetului a şi fost făcut. Rămâne de văzut căt va tergiversa guvernul punerea în plată a noilor pensii. Probabil totul se va juca electoral în 2012 urmărindu-se crearea unei mase de manevre pentru UNPR la alegerile din 2012. Cert este că puterea continuă să creeze schisme în rândul militarilor, activi-rezervişti, disponibilizaţi-pensionaţi la limită de vârstă cu scopul, firesc pentru ei, de a distruge o elită.

http://militar.infomondo.ro/actualitate/mapn-ul-continua-politica-duplicitara-a-pdl-unpr.html

InfoMondo Militar


luni, 23 mai 2011

DAR ASTE DECORAŢII, CUM, CINE ŢI LE-A DAT ?

AŞA SE INTITULEAZĂ TABLOUL EXPUS DE MAESTRA MARILENA MURARIU IN EXPOZIŢIA SA INTITULATĂ " DESPRE ELENA IN GENERAL" VERNISATĂ RECENT LA SALA " SIMEZA " DIN BUCUREŞTI.


PARCĂ NE-AR FI CONSULTAT ŞI PE NOI INAINTE DE A REALIZA ACEASTĂ PICTURĂ, DAR DACĂ S-AR FI ÎNTÂMPLAT AŞA CEVA NOI AM FI CONTINUAT  ÎNTREBAREA RETORIC, "DAR PENTRU CARE FAPTE ?",  ....ŞTIU EU..???!!!

Dar aste decoratii, cum, cine ti le-a dat?
pictura ulei, detaliu
  REDĂM ÎN CONTINUARE ÎNTREGUL TABLOU.



Dar aste decoratii, cum , cine ti le-a dat?
ulei pe panza, 180/150 cn 

DAR NU NE  OPRIM AICI.  REDĂN ŞI URMĂTOARELE PICTURI  ÎN CARE SUNT PREZENTATE ALTE PERSONAJE   LĂSÂNDU-VĂ  DUMNEAVOASTRA PLĂCEREA DE A LE RECUNOAŞTE.


In general, politician
ulei pe panza, 50/60 cm

In generaL, vecin
ulei pe panza, 50/60 cm 
In generaL, artist
ulei pe panza, 50/60 cm


In general, om de afaceri
ulei pe panza, 50/60 cm
 

In general, prea cuvios
ulei pe panza, 50/60 cm

 ACUM VA PREZINT SI AFISUL ACESTEI EXPOZITII PE CARE AR FI INTERESANT SA O VIZIONAM CRED, DACA AVEM DRUM INTAMPLATOR PRIN BUCURESTI.


DAR SĂ-I VEDEM ŞI PE CEI DOI REALIZATORI AI ACESTEI EXPOZIŢII ÎN FAŢA UNUI TABLOU INTITULAT SUGESTIV " AM ÎNVINS ! "



NARILENA MURARIU
 Curator -  MARIAN   CONSTANTIN

 DACA DORITI SA VEDETI MAI MULT ACCESATI LINKUL - MARILENA MURARIU, " DESPRE ELENA IN GENERAL"

COL (R) MIRCEA COMĂNECI

vineri, 20 mai 2011

SFINŢII ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI MAMA SA ELENA




SĂRBĂTORIREA

 "SFINŢILOR ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA"

NE OFERĂ PRILEJUL SĂ TRANSMITEM TUTUROR CELOR CARE POARTĂ ACESTE NUME 
  
LA MULŢI ANI !!!

FERICIŢI  ÎMPREUNĂ CU CEI DRAGI,  NUMAI BUCURII ŞI ÎMPLINIRI .

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD

ADUNAREA GENERALA A FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD


IN DATA DE  25. 05. 2011  ORELE 10.00  VA AVEA LOC

ADUNAREA GENERALA  A FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD
  ORDINEA   DE    ZI :
1. INFORMARE CU MODUL DE DESFASURARE A PROCESELOR DE PE ROLUL TRIBUNALULUI BOTOSANI CU PRIVIRE LA ANULAREA DECIZIILOR DE PENSIONARE RECALCULATE PE BAZA SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE CONFORM PREVEDERILOR  LEGII 119 / 2010  
2. INFORMARE CU MODUL DE PROCEDURA PRIVITOR LA DECIZIILE REVIZUITE IN BAZA O.U.G. NR. 1 / 31.01.2011
3. INFORMARE CU PRIVIRE LA ACTIUNILE INTREPRINSE DE LA ADUNARAE GENERALA TRECUTA SI PANA IN PREZENT PRECUM SI CU ACTIUNILE PE CARE LE VOM DESFASURA IN PERIOADA URMATOARE
4. PROBLEME ORGANIZATORICE
5. INTREBARI, DISCUTII

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD 

NOI TERMENE LA TRIBUNALUL BOTOSANI

VA PREZENTAM LISTA CU MEMBRII DE SINDICAT CARE AU TERMEN DE JUDECATA IN DATA 23.05.2011 LA TRIBUNALUL JUDETEAN BOTOSANI IN DOSARUL 2082 / 40 / 2011

    
VA PREZENTAM LISTA CU MEMBRII DE SINDICAT CARE AU TERMEN DE JUDECATA IN DATA 23.05.2011 LA TRIBUNALUL JUDETEAN BOTOSANI IN DOSARUL 2084 / 40 / 2011




           LA ACEST TERMEN S-A DEPUS NOUA ADRESA, CEA DIN STR. IZVOR NR.  PROVIZORIU  110 ( FOST 3-5) A M.Ap.N. LA CARE SA FIE CITAT MINISTERUL CA PARTE IN PROCES.

          S-A STABILIT UN NOU TERMEN PENTRU DATA DE 21.06.2011 PENTRU AMBELE DOSARE DATA LA CARE  VA TREBUI SA DEPUNEM COPII DUPA CUPOANELE DE PENSII DIN PERIOADA : NOIEMBRIE 2010 - MAI 2011.
         VA TREBUI SA CORECTAM UNELE DECIZII DE PENSIE CALCULATE PE VENITURI CARE AU FOST INTRODUSE GRESIT SI IN ACEST DOSAR , DESI ELE FAC OBIECTUL SI UNUI ALT DOSAR.


        IN DATA DE 25.05.2011 IN DOSARUL NR. 2383 / 40 / 2011 ARE TERMEN  DOMNUL STEFANCU A. IOAN DIN CADRUL M.Ap.N. 

       IN DATA DE 26.05. 2011 IN DOSARUL NR. 2684 / 40 / 2011 DOMNUL MOISII ST. FANICA DIN CADRUL M.A.I. 

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI AL SCMD

marți, 17 mai 2011

ADRESA DE LA SPITALUL MILITAR IASI

           RECENT S-A TRIMIS CATRE FURNIZORII DE SERVICII MEDICALE SI MEDICAMENTE  DIN PARTEA SPITALULUI MILITAR IASI URMATOAREA ADRESA

             DIN CONTINUTUL EI REIESE  FAPTUL CA MILITARII REZERVISTI NU VOR MAI BENEFICIA DE GRATUITATE PENTRU ASISTENTA MEDICALA, CONFORM LEGII 80/1995.
            ESTE INCA O DOVADA CLARA  CA, ATAT PRIN LEGEA UNICA DE PENSIONARE (LEGEA 263/2010), CAT SI PRIN LEGEA DE RECALCULARE A PENSIILOR MILITARE (LEGEA 119/2010) NI S-A ANULAT STATUTUL DE MILITARI REZERVISTI, DEVENIND SIMPLI BENEFICIARI ASA CUM SUNTEM DENUMITI SI IN ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI NR. 1 /2011.
           DEGEABA PE DECIZIILE RECALCULATE DE PENSIE, SAU PE CUPOANELE DE PENSIE NE ESTE MENTIONAT GRADUL MILITAR IN REZERVA, ATATA TIMP CAT,  IN FAPT NU MAI BENEFICIEM DE NICI UN DREPT AL CADRELOR MILITARE IN REZERVA.
           ASA STIE MINISTERUL APARARII NATIONALE SA RESPECTE PREVEDERILE LEGILOR TARII, AMPUTATD DREPTURILE MILITARILOR IN REZERVA SI IN RETRAGERE.
            MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI  PORTOCALIU ATOTBIRUITOR.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

vineri, 13 mai 2011

TERMENE INSTANTA

VA PREZENTAM LISTA CU MEMBRII DE SINDICAT CARE AU TERMEN DE JUDECATA IN DATA 16.05.2011 LA TRIBUNALUL JUDETEAN BOTOSANI IN DOSARUL 2081/40/2011

           LA  ACEST TERMEN REPREZENTANTUL M.Ap.N., A INVOCAT LIPSA DE PROCEDURA INTRUCAT MINISTERUL A FOST  CITAT LA  ADRESA DIN STR. DRUMUL TABEREI NR 7-8, SECTOR 6, UNDE SE AFLA SEDIUL CASEI SECTORIALE DE PENSII SI NU IN  STR. IZVOR NR CADASTRAL 110, MOTIV PENTRU CARE NU A AVUT IMPUTERNICIRE SA REPREZINTE MINISTERUL IN ACEASTA CAUZA.
         PRESEDINTELE COMPLETULUI DE JUDECATA A LUAT ACT SI A SOLICITAT SA FIE CITAT CORECT MINISTERUL INTRUCAT NOI AM ARATAT CA DORIM SA NE JUDECAM ATAT CU MINISTERUL APARARII NATIONALE CAT SI CU CASA SECTORIALA DE PENSII A M.Ap.N.
        S-A STABILIT UN NOU TERMEN PENTRU DATA DE 14 IUNIE 2011. PANA LA ACEA DATA TOTI RECLAMANTII VOR TREBUI SA ADUCA COPII DUPA  TOATE CUPOANELE DE PENSII DIN PERIOADA NOIEMBRIE 2010 - MAI 2011.



VA PREZENTAM LISTA CU MEMBRII DE SINDICAT CARE AU TERMEN DE JUDECATA IN DATA 17.05.2011 LA TRIBUNALUL JUDETEAN BOTOSANI IN DOSARUL 2023/40/2011

          SI LA ACEST TERMEN  REPREZENTANTUL M.Ap.N. A INVOCAT ACEEASI LIPSA DE PROCEDURA PENTRU ADRESA LA CARE A FOST CITAT MINISTERUL.
           S-A STABILIT UN NOU TERMEN PENTRU DATA DE 15 IUNIE 2011. 
           PANA LA ACEA DATA VA TREBUI SA DEPUNEM UN NOU  DUPLICAT  DIN ACTIUNE SI PENTRU CASA SECTORIALA DE PENSII A M.Ap.N., INTRUCAT SI DE ACEASTA DATA AM PRECIZAT, CA DE FAPT CHEMAM IN JUDECATA ATAT M.Ap.N. CAT SI CASA SECTORIALALDE PENSII A M.Ap.N.
         LA ACELASI TERMEN SE VA PUNE  IN DISCUTIE SI EVENTUALA DISJUNGERE  A DOSARELOR INTRUCAT PRESEDINTA COMPLETULUI CONSIDERA CA ESTE GREU SA ANALIZEZE MAI MULTE DOSARE PE ACEEASI ACTIUNE.
    


          IN DATA DE 18.05.2011 LA TRIBUNALUL BOTOSANI D-NUL LUNGU D. IOAN ARE TERMEN IN DOSARUL NR. 2707 / 40 / 2011 PRIN  CARE CHEAMA IN JUDECATA MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR.
          S-A STABILIT UN NOU TERMEN PENTRU DATA DE 22 IUNIE 2011.
BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

luni, 9 mai 2011

PRELUARE DE PE BLOGUL SCMD

9 MAI 2011
     Cu multa durere in suflet, constat ca romanii au început să uite ceea ce înseamnă pentru ei ziua de 9 mai. Mijlocele de informare au reuşit să-i facă pe romani să uite că acum 128 de ani, România şi-a proclamat independenţa de stat. În general mass-media vorbeşte doar despre "ziua Europei". Foarte puţine cuvinte despre actul de la 9 mai 1877! Probabil, stăpânilor de azi ai poporului roman le e teama că acesta să nu-şi amintească faptul că a fost odată independent – mai ales că această independenţă acum este profund ştirbită şi în curând va fi doar o amintire: odată cu anexarea ţării de către U.E.

       Cel de-al doilea eveniment pe care îl asociem cu efigia zilei de 9 Mai este victoria dobândită împotriva nazismului fascist german, victoriei la care ţara noastră şi armata ei a avut o contribuţie demnă de toată consideraţia. În perioada anilor 1939- 1945, acţiunile militare au cuprins aproape întregul glob pământesc; ele s-au desfăşurat in Europa, Asia, Africa de Nord, precum şi in spaţiile maritime şi oceanice limitrofe. Cele mai ample acţiuni şi mari bătălii s-au desfăşurat in Europa şi in cuprinsul Oceanului Pacific.

       În fond, ce înseamnă aceasta "zi a Europei", pe care o sărbătorim cu atâta fast: concerte, manifestări "culturale" etc.? Pur şi simplu, este vorba despre "sărbătorirea" capitularii Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial. Cel puţin pentru o mare parte din europeni – rămaşi sub jugul sovietic – numai despre o zi de "sărbătoare" nu poate fi vorba! Cu atât mai puţin pentru germani, care au avut cel mai mult de suferit, ca tară înfrântă: divizarea teritoriului şi o ocupaţie străină de 50 de ani, deportarea a milioane de germani în Siberia etc.


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI

joi, 5 mai 2011

ANUNT IMPORTANT

VA PREZENTAM LISTA CU MEMBRII DE SINDICAT CARE AU TERMEN DE JUDECATA IN DATA 10.05.2011 LA TRIBUNALUL JUDETEAN BOTOSANI IN DOSARUL 2083/40/2011


LA TERMENUL DIN 10.05.2011 S-A PRIMIT INTAMPINARE DIN PARTEA M.A.I . ( CONTINUTUL ACESTEIA FIIND IDENTIC CU CEL PUBLICAT LA TERMENUL DIN 02.05.2011)  
S-A STABILIT UN NOU TERMEN PENTRU DATA DE 08.06.2011 CAND VA TREBUI SA ADUCEM (CEI DE LA ACEST TERMEN) TOATE CUPOANELE DE PENSIE INCEPAND CU LUNA NOIEMBRIE 2010 SI PANA IN LUNA  MAI 2011 INCLUSIV.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

DE LUAT IN EVIDENTA SI TRATAT CORESPUNZATOR

PDL îşi manifestă făţiş intenţia de diminuare a pensiilor militare
        
         În cursul dezbaterilor din Parlament, de la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, în cadrul cărora trebuia aprobată OUG1/2011 privind măsurile de recalculare a pensiilor militare, membrii PDL au părăsit şedinţa întrucât ceilalţi parlamentari doreau adoptarea unui amendament care prevedea ca pensiile militare care în urma recalculării ar fi fost diminuate acestea urmau să fie plătite în cuantumul vechi.
        Mai precis, poziţiei opoziţiei i s-au raliat şi parlamentarii UDMR şi UNPR care au susţinut adoptarea amendamentului. În această situaţie amendamentul avea şanse să fie adoptat.
        Ca urmare parlamentarii PDL au părăsit sala de şedinţe lăsând comisia fără cvorumul necesar adoptării unei decizii.
        Membrii PDL au invocat faptul că nu cunosc impactul financiar al unei astfel de măsuri.
       Acest lucru atestă faptul că intenţia PDL a fost de la început de reducere a pensiilor militare nu de recalculare a acestora.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

miercuri, 4 mai 2011

MOBILIZARE GENERALA

In atentia tuturor sindicalistilor militari:  
                               
                        MOBILIZARE GENERALA 14 MAI 2011, ORELE 11 a.m.
           
        Pe data de 14 mai a.c. se vor desfasura la Bucuresti lucrarile celui de-al 15-lea Congres al Partidului Stat. Nu-si mai zice PCR, isi zice PDL. Nu mai este rosu, este portocaliu. Scop? La al XV-lea Congres, Emil Boc – reales!
Ne-au insultat intr-un mod fara precedent!
I-au asmutit si-i asmut pe civili impotriva noastra!
Ne-au umilit si ne umilesc!
Au incercat si incearca sa ne prosteasca!
Ne-au furat gradele. Ne-au facut din militari in rezerva “”asistati””, apoi “”beneficiari””!
Vor sa ne taie orice legatura cu functiile activilor ca sa nu beneficiem din 2012 de pensii militare tip NATO. In loc de 3000 de euro sa ne multumim cu 300 de euro!
Ne transforma intr-o turma dependenta de punctul de pensie, cazuta pe nedrept pe umerii Casei Nationale de Pensii.
Ne desfiinteaza statutul socio-profesional ca sa nu mai avem dreptul nici la asistenta medicala si medicamente gratuite.
          Dupa ce ne-au insultat doi ani ca avem pensii nesimtite de 20 de milioane, astazi ne scot ochii cu argintii lui Iuda, dand unora dintre noi, aleatoriu, doua-trei milioane in plus ca sa ne sparga unitatea si hotararea de de lupta.
         Ne supun celor trei 3 R:
1. “”Recalcularea””, adica desfiintarea ilegala, retroactiva a pensiilor aflate in plata;
2. “”Revizuirea””, ca urmare a esecului “”recalcularii””, ceea ce inseamna renuntarea temporara la jumatate din suma pe care au vrut sa ne-o fure;
3. “”Regularizarea””, adica atingerea obiectivului initial, prin declararea drept foloase necuvenite la pensie, a sumelor primite in plus de unii si impunerea la restituirea esalonata.
        Ne pregatesc, in caz de esec, “”lustratia””, cu alte cuvinte penalizarea cu 15 % din pensia ramasa, pentru anii lucrati inainte de 1989, in institutiile unui stat proclamat de comunistul Basescu si de consilierii sai kominternisti, drept “”comunist””, “”ilegitim si criminal””.
        Ne interzic legaturile cu militarii activi si accesul la cladirile de drept ale rezervistilor.
        Au spoliat toate structurile militare de proprietatile de drept ale ofiterilor si subofiterilor din Armata, Politie, Jandarmerie (imobile, terenuri, case si tabere de odihna).
       Ne-au interzis sa muncim, ne interzic sa traim!
       Au desfiintat spitale, scoli, intreprinderi productive.
       Au miscorat salariile si incearca sa distruga sindicatele.
       In calitate de complici ai strainilor, au furat tot ce se putea fura. Nu mai avem terenuri agricole, intreprinderi producatoare, mine, banci.
        Cheltuie banul public pentru fanteziile dnei Udrea, pentru imbuibarea acolitilor, pentru santajarea si cumpararea adversarilor.
        In situatia in care BNR stocheaza 39 miliarde euro (9 achizitionate in conditii impovaratoare), au subordonat tara FMI-ului, indatorandu-ne nejustificat prin angajarea dreptului la viata a 10 generatii de romani.
       Au desfiintat democratia, incalcand toate articolele Constitutiei si prevederile legislatiei europene.
       Vor destructurarea tarii prin regionalizare si puteri nelimitate in mod legal, motiv pentru care vor modificarea statutului Capitalei si a Constitutiei.
        Practic, ne-au distrus tara si acum, prin legi ale genocidului, se pregatesc sa distruga natiunea. Este motivul pentru care au retras alocatiile pentru copii, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilitati, au lovit si lovesc pensiile si salariile, in timp ce cresc preturile in mod nesimtit si militeaza pentru introducerea de produse straine modificate genetic, de medicamente si vaccinuri letale, paralel cu desfiintarea industriei farmaceutice interne. Prin destructurarea MAI, majoritatea populatiei va fi lasata fara aparare, in timp ce justitia actioneaza deja in cea mai mare parte la ordinul hotilor.
         Pentru toate acestea si pentru multe altele, SCMD va organiza la Bucuresti o mare adunare populara, in fata locatiei Congresului PDL. De asemenea, adunari populare in fata sediilor PDL din localitatile unde avem filiale, concomitent, in ziua de 14 mai, la orele 11.00, ca sa ne manifestam “”recunostinta”” fata de politica “”inteleapta”” a realesului Boc si a stapanului sau, noul geniu carpatin, cu idei de inestimabila valoare teoretica si practica.
         Facem apel la toti membrii SCMD sa participe, si in Capitala si in toate centrele de garnizoana SCMD!
         Facem apel la toti membrii nostri sa-i aduca la aceste actiuni pe toti aliatii din asociatiile, uniunile, alte structuri organizatorice ale militarilor in rezerva, dar si din asociatiile similare civile si sindicatele inca nedestructurate, care mai pot si mai vor sa se bata pentru apararea drepturilor civice cucerite de inaintasii nostri in ultima suta de ani.
        Pe data de 14 mai a.c. va trebui sa participam nu numai noi, toti membrii SCMD, atat in Capitala cat si in tara, la actiunile preconizate, cat si un numar cat mai mare de cetateni ai Romaniei, indiferent de profesie, etnie, religie, sex, care sa raspunda chemarii SCMD, pentru a arata stapanilor FMI ai Romaniei si slugilor lor din tara ca Romania nu mai este un sat fara caini de paza, ca in Romania exista o forta capabila sa apere dreptul la viata al natiunii romane si dreptul la existenta a statului roman – SINDICATUL MILITARILOR.
        Veniti asadar fratilor la “Adunarea Norodului”, cu raul sa ne opunem celor rai caci “”Patria este norodul, iara nu tagma jafuitorilor””!


        Honor et Patria! Vae victis!
       
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


luni, 2 mai 2011

INTAMPINARE DIN PARTEA M.A.I.

LA TERMENUL DE AZI  02.05.2011 AL DOSARULUI NR.2085/40/2011 PRIN CARE SOLICITAM ANULAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE A PENSIILOR A 50 DE REZERVISTI DIN M.A.I. S-A PRIMIT PE ADRESA TRIBUNALULUI BOTOSANI URMATOAREA  INTAMPINARE DIN PARTEA MINISTERULUI ADMINISTERATIEI SI INTERNELOR

CITITI SI VEDETI DACA E NORMAL CEEA CE SUSTIN REPREZENTATII ACESTUI MINISTER.


TERMENUL URMATOR S-A STABILIT PENTRU DATA DE 06.06.2011 CAND MINISTERUL VA TREBUI SA TRIMITA INSCRISURI DIN CARE SA REIASA CE DOCUMENTATIE A STAT LA BAZA EMITERII ACESTOR DECIZII DE RECALCULARE PRECUM SI SITUATIA EXACTA  A DECIZIILOR EMISE PANA LA ACEASTA DATA PENTRU FIECARE DIN CEI 50 DE RECLAMANTI.


LA ACEESI DATA SE VA HOTARA DACA SE VOR DISJUNGE CAUZELE SI DACA SE VA JUDECA SEPARAT FIECARE CAUZA IN PARTE. PENTRU FIECARE DIN CEI 50 DE RECLAMANTI.


BIROUL OPERATIVA AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD