marți, 26 februarie 2013

O PRIMA VICTORIE LA TRIBUNALUL BOTOSANI

        Vineri 22 februarie 2012  Tribunalul Botosani, ca urmare a probelor depuse, privitor la falsurile cuprinse in  continutul documentului ,,COMPLETARE LA FIŞA CU LOCURILE DE MUNCA ÎN CARE A LUCRAT Lt col .................... care îi dau dreptul la încadrarea în locuri de munca şi activităţi cu condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii “ , intocmit de Centrul Militar Zonal Bucuresti  in dosarele aflate pe fond la acea data , 
 "Admite, in parte, contestaţiile  formulate de contestatorii Baltariu Mihai, dosar 2512/40/2012, Strugariu-Avarvarei Gheorghe, dosar 3339/40/2012 si S.Mihai, dosar 2867/40/2012, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, impotriva Hotararilor ....  emise de  Comisia de Contestaţii a Ministerul Apărării Naţionale  in dosarele mentionate. 
Anulează  aceste Hotărâri precum şi deciziile de revizuire aferente, emise de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale. 
Obligă intimata Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale să emită contestatorilor  decizii de revizuire a pensiei cu luarea în considerare doar a Fişelor cu locurile de muncă ......întocmite  de Centrul Militar Judetean Botosani .
Obligă intimata Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale să plătească contestatorului diferenţele de pensie astfel rezultate în raport cu pensia efectiv plătită în perioada 1.01.2011—22.02.2013, precum şi dobânda legală aferentă începând cu data de 29.03.2012 şi până la data plăţii efective.
Obligă intimata Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale să plătească contestatorilor cheltuieli de judecat în sumă de cate 150 lei. 
Respinge ca nefondat capătul de cerere privind menţinerea în plată a cuantumului pensiei plătit în decembrie 2010. Definitivă şi executorie de drept.Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare."
           In aceeasi zi, la acelasi complet, alti doi colegi de filiala(Galben Adrian, dosar 1800/40/2012 si Iacob Vasilica, dosar 1616/40/2012),  care au introdus actiuni individuale, nu prin sindicat, au abtinut solutii similare.
          Este foarte importanta pentru noi aceasta hotarare intrucat am demonstrat ca s-au folosit documente false la revizuirea pensiilor, pe baza carora s-au facut unele plati in plus (nu la cererea noastra), dar ilegale, pentru a mai diminua putin  reducerea initiala a pensiilor.
      Rugam si pe ceilalti contestatori sa-si urmareasca dosarele la instanta , sa studieze cu atentie documentatia care a stat la baza revizuirii si recalcularii pensiilor , pentru a aduce dovezi concrete  ca nu s-au luat in calcul toate veniturile , asa cum se prevede in OUG nr.1/2011, in acest proces de recalculare si asa neconstitutional, conform celor precizate si de Avocatul Poporului in concluzia finala a raportului sau.

Presedintele  Filialei 1 Botosan a SCMD
Col (r) Mircea Comaneci 

sâmbătă, 16 februarie 2013

SINCERE CONDOLEANTE !

Transmitem si pe aceasta cale " SINCERE CONDOLEANTE " familiei greu incercata, prin trecerea la cele vesnice a celui care a fost Comandantul Garnizoanei  Botosani, atat inainte cat si dupa  anul 1989.


Colonel (r) CONSTANTINIU IOAN

Slujba de inmormantare  va avea loc in data de 19.02.2013 incepand cu orele 12.00 la biserica de la Cercul Militar Botosani. Va asteptam sa-i aducem un ultim omagiu toti cei care l-am cunoscut, stimat si apreciat.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace !
 Biroul Operativ al filialei 1 Botoşani a SCMD

P.S. Familia Constantiniu aduce multumiri si pe aceasta cale tuturor celor care i-au fost  alaturi la acest trist eveniment .

miercuri, 13 februarie 2013

COMUNICAT

Biroul operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD a hotarat convocarea

 Adunarii Generale a filialei in ziua de  joi 14.02.2013 ora 10.30

la Cercul Militar Botosani cu urmatoarea

Ordine de zi:
  1. Informare cu hotararile adoptate la Sedinta Comitetului Director din data de 05.02.2013.
  2. Adoptarea unei petitii catre parlamentarii de Botosani in baza protocolului incheiat cu USL la nivel judetean.
  3. Informare cu situatia financiara a filialei si stadiul platii cotizatiei.
  4. Probleme organizatorice.
  5. Intrebari, discutii etc...
Va rugam sa informati si pe ceilalti membri de sindicat care nu au acces la internet.

Biroul Operativ

sâmbătă, 2 februarie 2013

Aflat la Craiova ministrul Dusa a intors-o ca la Ploiesti !


Conform programului postat pe site-ul M.Ap.N.azi 31 ianuarie 2013 intre orele 13.00-13.30 d-l. ministru insotit de vechiul general Dănilă s-a întâlnt cu cadre militare în rezervă şi retragere si veterani de război.
(vezi http://www.mapn.ro/cpresa/14068_INFORMA%C5%A2IE-DE-PRES%C4%82)
Aveam mari sperante.Crezand in ceea ce ne spunea primul ministru la Iasi in Ziua Unirii,asteptam de la ministrul imputernicit sa rezolve problema revenirii pensiilor abuziv diminuate la cuantumul din decembrie 2010 „ asa cum am promis” , stirea ca in sfarsit,actualii guvernanti incep sa se tina de cuvant.
Zadarnic.
Aflam de la colegii nostri din Craiova ca discutiile „ foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei” nu s-au soldat cu nici un rezultat bun pentru noi.
DOMNUL, in mare criza de timp (nu ca atunci cand facea opozitie) a binevoit totusi sa primeasca „ un material privind unele probleme ale militarilor”.
(detalii pe http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2013/01/vizita-ministrului-mircea-dusa-la.html).
Ministrului Dusa nu-i plac carpelile
Vorbindu-i-se despre necesitatea imediata a Ordonanţei de Urgenţă,ministrul spune ca nu agreeaza „cârpelile”.
Dar „dreptatea pana la capat” pentru pensionarii militari discriminati nu intra in preocuparile domniei sale?
Pentru ca aceste „carpeli” pot face de fapt pentru multi dintre noi (asa cum s-a intamplat) diferenta dintre viata si moarte.
Si cu toate acestea ` nealui nu-i place problema asta a pensiilor.
` nealui vrea cu tot dinadinsul ca mai intai problema sa fie clarificata legislativ!
De ce oare abia de acum incolo??
Si de ce nu foloseste proiectele la care a lucrat timp de 9 luni de zile Comisia Dobritoiu & Simona Sarbu?
Si pana la urma ,de ce nu vor sa ne dea pensiile inapoi?
Pentru ca „bugetul nu permite ca ... drepturile rezerviştilor... sa le rezolvăm într-un an”.
Acesta este raspunsul,”scapat” intr-o declaratie din decembrie 2012,in care d-l. Dusa spunea ca recalcularea pensiilor militarilor în rezervă nu se va putea face în mai puţin de un an.
Pentru ca bugetul ministerului pe 2013 nu permite astfel de cheltuieli.
Se vorbeşte de dotarea cu avioane, de proiecte şi mi-aş dori să se aloce bani pentru cheltuielile de capital, dar trebuie să rezolv şi problema pensiilor militarilor în rezervă. Aşa cum a zis premierul, pe bugetul din 2013 vom încerca să reparăm nedreptăţile, etapizat. Bugetul nu permite ca toate sumele care trebuie rezolvate legat de ordonanţe cu privire la felul în care guvernul Boc a tăiat drepturile rezerviştilor s-o rezolvăm într-un an”.
(detalii pe http://www.digi24.ro/stire/Recalcularea-pensiilor-militarilor-n-rezerva-mai-asteapta_67826)

Col.(r.) Dan Moraru