luni, 23 decembrie 2013

Crăciun fericit și La multi ani !!!


          Fie ca Sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște, căldură și armonie în suflet!
          Crăciun fericit și un An Nou 2014 plin de realizări și împliniri!                                                                                                                                                                             La multi ani !!! 
Președintele Filialei 1 Botoșani a SCMD
Col(r) Mircea Comăneci

sâmbătă, 21 decembrie 2013

INFORMARE

Va informam si pe aceasta cale ca Scrisoarea Deschisa a Presedintelui SCMD catre ministrul apararii nationale, D-nul Mircea Dusa,  referitoare la asigurarea medicamentelor si a asistentei medicale pentru pensionarii militari proveniti din MApN a avut efectul scontat. Iata adresa catre farmaciile din Botosani care au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate OPSNAJ si Spitalul Militar Iasi, prin care se revine la decontarea integrala a contravalorii necompensate a medicamentelor :


Urmeaza sa vedem cum se vor deconta retetele pentru cei care  au achitat aceasta contravaloare  pana la data de 13.12.2013.
Luni vom afla  si acest raspuns si va vom tine la curent. 
Pentru cei care nu au citit inca aceasta scrisoare , iata continutul ei :

SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI APARARII NATIONALE - DOMNUL MIRCEA DUSA


Stimate domnule ministru,
Inca din prima zi a instalarii dvs. in aceasta ingrata functie, ca o solutie pentru aducerea pe cale de normalizare a activitatii ministerului, v-am raportat, cu probe, ca exista o categorie de functionari kaki ce se considera eterni, probabil, si manifesta nu numai rea vointa ci si rea credinta in relatiile cu rezervistii, indicandu-i pe cei ce reprezinta ministerul in instante, in relatia cu Parlamentul, si pe aceia care si-au batut joc de noi ca "specialisti" in asa zisele operatiuni cu caracter retroactiv de "Recalculare" sau "Revizuire" a pensiilor.
Astazi intervin intr-o situatie ajunsa intolerabila pentru noi.
Domnule ministru,
Conform Legii Statutului cadrelor militare, inca in vigoare (art. 26, al. 1) "ofiterii, maistri militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente...".  Aceasta lege nu se aplica din chiar momentul promulgarii ei, deoarece, in mod ilegal ni se percep contributii la sanatate (CASS) iar "gratuitatea" la medicamente s-a transformat, tot ilegal, in "compensare". Compensarea viza un medicament din zece, in general cele ieftine. Or, la ora actuala, Directia de specialitate si unitatile subordonate interpreteaza OUG 99/30.10.2013 in sensul refuzului de a mai deconta contravaloarea contributiei personale a pensionarilor militari, conform adresei anexate la prezenta. Aceasta aberatie se intampla numai la MApN, deoarece MAI si SRI au gasit solutii pentru pensionarii lor.
Domnule ministru,
Va readuc in atentie faptul ca majoritatea medicilor militari de prestigiu au fost disponibilizati dupa 1 mai 2005, ei putand fi astazi regasiti in spitalele MAI, SRI sau civile. De asemenea, ca multe policlinici militare au fost abuziv desfiintate, in scopul privatizarii, operatiune la care au participat si sobolani kaki. In astfel de situatii, rezervistii MApN au fost preluati, ca la Oradea, de policlinicile MAI, atat timp cat au putut face fata. Decuplarile de la Casa OPSNAJ au atins limitele unor judete intregi, cum ar fi Constanta. In ceea ce priveste medicamentele, Spitalul Universitar  de Urgenta Militar Central, considerat de noi o anticamera a Cimitirului Ghencea Militar, trebuie sa vii de acasa cu tot necesarul, iar daca ai de ridicat orice medicament de la farmacie nu il gasesti. Ti se recomanda in schimb sa te duci la oricare dintre porti, unde, in dreapta se afla, "intamplator", cate o farmacie care are de toate, contra cost. Am recomanda o verificare a farmaciilor-ciuperca aparute pe langa spitalele militare din intreaga tara, spre a verifica cine sunt complicii, adica actionarii.
Domnule ministru,
Nu as fi facut aceasta interventie catre dvs., intr-o forma care sa sperie functionarii kaki "nemuritori",  daca situatia nu ar fi catastrofala: este luna in care bolnavii isi asigura medicatia pentru trimestrul urmator. Fiind luna sarbatorilor, posibilitatile lor financiare sunt reduse. Nemultumirea atinge cota maxima, insotita fiind de binecunoscutele "parasiri pe cale naturala a sistemului". Demersurile facute de filialele SCMD sau de conducerea SCMD nu au gasit ecou decat la MAI si SRI. Mai mult, daca, in fata, "spiterii sefi" ai armatei ne asigura ca lucrurile se vor indrepta, nu se stie in baza carei legi, de vreme ce sunt incalcate toate, in clipa in care ne intorc spatele, ca intangibili si "nemuritori", ne injura, bombanind ca poate sa faca Dogaru anticamera la dvs. cate zile o avea, ca oricum "hodorogii astia de rezervisti nu vor primi nimic".
Pe cale de consecinta, domnule ministru, va transmit rugamintea de a analiza situatia si a lua masurile necesare, inainte de a se generaliza opinia ca aceasta falsa criza a medicamentelor compensate la MApN se datoreaza unei eventuale Mafii kaki a medicamentelor.
De asemenea, insusindu-mi sugestia persoanelor in cauza, va rog respectuos, sa-i chemati pe domnii sefi ai directiilor respective in ziua in care aveti mai mult timp la dispozitie, la orele 08.00 dimineata, iar pe subsemnatul la orele 14.00, pentru a rezolva diferendul pe cale amiabila, in anticamera dvs.
Cu statornica stima si consideratie,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Mentionam ca aceasta scrisoarea fost redactata si  inaintata ca urmare a sesizarilor primite de la membrii nostri de sindicat din filialele Iasi, Suceava si Botosani,  din  zona de N-E.

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col (r) Mircea Comaneci

luni, 16 decembrie 2013

CONDOLEANTE

Transmitem SINCERE CONDOLEANTE familiei indoliate 
la disparitia  camaradului nostru 


                                         
 Mr. (r) HARABATESCO ALEXANDRU
    16.03.1952 - 14.12.2013
Se afla depus la Biserica  de la cimitirul Pacea, unde va avea  loc 
si inmormantarea marti 17.12.2013, la ora 11.00.  
Sa-i aducem  un ultimul omagiu conducandu-l pe ultimul drum
DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE !

Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD

duminică, 15 decembrie 2013

INVITATIE

Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD va invita 
luni, 16 decembrie 2013, ora 10.00  la Cercului Militar Botosani unde va avea  loc
Adunarea Generală a Filialei 1 Botosani a SCMD 

Ordine de zi :
  1. Informare cu documentele aprobate de CNR 2013, precum si Strategia actiunilor SCMD  in noul an 2014 si in urmatorii ani;
  2. Stabilirea modului de desfasurare a activitatilor la nivelul filialei, in vederea recuperarii sumelor abuziv retinute prin aplicarea OUG nr.1/2011, ca si a legii 119/2010, privind recalcularea pensiilor militare;
  3. Precizări privind proiectul Legii pensiilor militare de stat, ca si a proiectului PLX-109/2013, privind  anularea cap IV din legea 329/2009, referitoare la cumulul pensiei cu salariul. Discutarea si aprobarea Planului de actiuni sindicale pentru impulsionarea autoritatilor in vederea aprobarii acestor acte normative;
  4. Prezentarea situatiei evidentei membrilor de sindicat si a modalitatii de plata a cotizatiei;
  5. Diverse.
Biroul Operativ al S.C.M.D. filiala 1 Botosani

luni, 2 decembrie 2013

DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI SCMD SE AFLA LA LA ALBA IULIA , FILIALA 1 BOTOSANI IN "PIATA 1 DECEMBRIE " DIN BOTOSANI SI LA STATUIA GENERALULUI GHEORGHE AVRAMESCU



Presedintele SCMD  Col(r) prof. dr. Mircea Dogaru impreuna cu presedinti de filiale si vicepresedinti ai SCMD la intrarea in  Cetatea  Alba Iulia
Coroana depusa de conducerea SCMD la monumentul lui Mihai Viteazul di cetatea Alba Iulia

Delegatia SCMD la Monumentul Mihai Viteazul  de la Alba iulia
Tineri moldoveni de dincolo si dincoace de Prut, membri ai Actiunii 2012 la Obeliscul din Cetatea Alba Iulia
Vicepreseintele zonei de N-E Col (r) Mircea Comaneci  impreuna cu Col(r) Anatol Munteanu , in fata Obeliscului si a tinerilor moldoveni
Detaliu din piata Mihai Viteazul inantea depunerilor de coroane

Detaliu dupa depunerea de coroane la monumentul inchinat lui Mihai Viteazul

Detaliu din aceeasi piata

Presedintii filialeor din Ilfov, Botosani si Constanta  la monumentul lui Mihai Viteazul

FILIALA 1 BOTOSANI A SCMD LA STATUIA GENERALULUI GHEORGHE AVRAMESCU , SI IN PIATA "1 DECEMBRIE "DIN BOTOSANI 

Miltarii rezervisti din garnizoana Botosani depun o coroana de flori la Statuia generalului Gheorghe Avramescu

Detaliu din timpul depunerii coroanei de flori

Revervistii si veteranii de razboi in fata monumentului generalului Gheorghe Avramescu la 1 Decembrie 2013 


Piata 1 Decembrie din Botosani in ziua de 1 Decembrie 2013

Se intoneaza Imnul de stat al Romaniei


Alocutinea prefectului de Botosani D-nul  Costica Macaleti

Alocutinea presedintelui Consiliului Judetean Botosani D-nul  Florin Turcanu 

Cuvantul Primarului Municipiului Botosani D-nul  Ovidiu Portariuc 

Cuvantul d-nei senator  Doina Federovici

Cuvantul D-nului senator Viorel Grigoras

Comandantul garnizoanei Botosani  Col Sandu Lucian

Delegatia MApN 

Delegatia  Asociatiei Veteranilor de Razboi a MApN

Delegatia  Asociatiei Veteranilor de Razboi din MAI

Delgatia  Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din MApN

Delegatia Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)

Membrii delegatiei Filialei 1 Botosani a SCMD  

Delegatia Filialei Botosani  a Asociatie "Cultul Eroilor"

Delegatia Asociatiei "Cultul eroilor"
Monumentul din piata 1 Decembrie dupa depunerea coroanelor de flori in data de 1 decembrie 2013
Garda de onoare prezinta onorul oficialitatilor judetului Botosani la 1 deccembrie 2013 

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD