miercuri, 21 iulie 2010

Ajutor umanitar

Desi actualul guvern face eforturi disperate sa ne recalculeze pensiile, promitandu-ne, prin vocea primului ministru, ca pensiile care sunt sub 3000 de lei nu vor fi afectate, conform declararatiei de azi, la incheierea seditei de guvern, Filiala 1 Botosani a SCMD a continuat actiunea de ajutorare a sinistratilor afectati de inundatii, atat din orasul Dorohoi cat si din comunele invecinate.

Astfel, cu sprijinul Comitetul Director, unui membru de sindicat afectat de sinistru, din comuna Sendriceni, sat Padureni, i s-a acordat un ajutor banesc de 1000lei, din fondurile sindicatului, din care acesta si-a cumparat o masina de spalat, care ii era absolut necesara pentru a mai putea recupera ceva din lucrurile si hainele pline de namol, care i-au mai ramas.

De asemenea, cu ajutorul Filialei Botosani a Asociatiei Vatra Romaneasca, al carui presedinte Col(retr.)Fetcu Ion, care este si membru al sindicatului nostru, din ajutoarele primite de la Targu- Mures, constand in materiale de constructie, mobilier, si alte bunuri, care au fost distribuite prin Celula de Criza de la nivelul municipiului Dorohoi, celor afectati din comuna Sendriceni, elemente de mobilier si cateva materiale de constrctie i s-au acordat si membrului nostru de sindicat, care locuieste acum sub cerul liber intr-un fel de cort amenajat, intrucat in casa inundata nu se mai poate deocamdata locui, ea fiind prinsa si in programul de stramutare.

La Punctul de Colectare a Ajutoarelor, constituit pe langa Cercul Militar Botosani s-au strans peste 50 de colete cu haine, atat din partea filialelor sindicatului cat si din partea membrilor nostri de sindicat, ca si ai membrilor Asociatiei Cultul Eroilor, precum si sume de bani, care vor fi ditribuite sinistratilor cu prioritate veteranilor de razboi, familiilor cu persoane in varsta si multi copii, afectati de inundatii atat din Dorohoi ,cat si din comunele invecinate.

Filiala Botosani a Veteranilor de Razboi din fondurile lor, prin presedintele ei Col(r)Prajinaru Ioan cat si a secretarului acesteia Col(r)Jalba Gheorghe, care este si membru al sindicatului nostru, au procurat alimente pe care impreuna cu 100 de lei/persoana, le-au acordat celor 11 veterani de razboi din municipiul Dorohoi afectati de furia apelor, inca din prima saptamana de dupa inundatii.

Prin buna colaborare a Celulei de Criza a sindicatului nostru,de la nivelul judetului, cu Prefectura Judetului Botosani, a domnului prefect Cristian Roman, in urma unei discutii cu acesta, s-a hotarat ca prima casa reconstruita in judetul Botosani, in baza Hotararii de Guvern Nr708 din 14.07. 2010, sa fie a membrului nostru de sindicat din comuna Sendriceni, satul Padureni, care s-a stabilit acolo dupa iesirea la pensie. Filiala 1 Botosani a SCMD il va ajuta cu mana de lucru calificata, din partea unei firme de constructii din Botosani, care îi va ridica casa la rosu, conform proiectului si cu materialele aprobate prin H.G. 708/14.07. 2010, el urmand sa asigure mana de lucru necalificata.

Multumim si pe aceasta cale celor care s-au implicat si au ajutat cu ce au putut sinistratii din judet, in principal veteranii de razboi, familiile cu multi copii, precum si membrii nostri de sindicat.

Problema cea mai dificila acum este aceea ca multi din cei carora li s-au demolat casele si urmeaza sa li se acorde sprijin de catre guvern pentru ridicarea unor noi case in zonele neinundabile, nu dispun de forta de munca necesara, pentru a le face in regie proprie, si nici de banii necesari pentru a plati manopera la o firma specializata pentru reconstruirea acestor case.

Facem apel si pe aceasta cale ca cei care pot da o mana de ajutor in acest domeniu sa o faca. Noi am deschis si un cont colector in lei si unul in euro, pe numele presedintelui filialei noastre, Col(r)Mircea Comaneci, asa cum s-a hotarat in Sedinta Biroului Operativ, in care se pot depune sume pentru ajutorarea celor afectati si enumerati mai sus.

Acestea sunt:

- in lei RO44BCAX0000003518449000 deschis la UniCredit Tiriac Bank si
- in euro RO33BCAX0000003518449004 deschis la UniCredit Tiriac Bank

Va multumim mult pentru ajutor si intelegere.

Biroul operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD

P.S. Articol publicat in Botosaninews.ro. si in BanulBotosanean.ro