joi, 16 septembrie 2010

VICTORIA" MONSTRUOASEI COALITII"... PORTOCALII

Monstruoasa coalitie portocalie aflata de catva timp la putere, aflata la ordinul strict al lui Zeus si al FMI(mai bine am inlocui actualul guvern cu FMI), au obtinut azi 15-16.09.2010 o victorie stralucita, actionand la ordin, in stransa colaborare cu o parte a sustinatorilor obedienti, inclusiv asa-zisii independenti ai lui Oprea & company, votand in mars fortat, in procedura de urgenta impusa, mult trambitata lege a pensiilor publice, care "vine sa dea un nou imbold economiei nationale, face dreptate sociala"... etc... Tot felul de ineptii si afirmatii fara acoperire nici in legislatia interna(inclusiv Constituita Romaniei), nici in cea europeana sau in cea de pe alte meleaguri.

Nicaieri in lume pensiile militarilor, ca si ale celorlalti membri ai sistemului de aparare si siguranta nationala, nu se calculeaza pe baza principiului contributivitatii, dar nici nu se recalculeaza, asa cum o cere imperativ prevederile acestei legi, care este mai dura decat legea 119/2010 pe care o abroga, ca si pe celelate legi referitoare la pensiile asa-zis speciale, "nesimtite"...ect...

Nu stiu cum se va realiza afirmatia mincinoasa a premierului, reluata in plenul de azi, al Camerei Deputatilor aceia ca "pensiile militarilor sub 3000 de lei nu vor scadea". Nu e prevazut nicaieri in aceasta lege vre-o prevedere in acest sens.

Nu credeam ca un "ordin de la imparatie", va fi executat intocmai si la timp, intr-o asemenea maniera obedienta, cu o asemenea firava si fara efect opozitie.
Dupa ce s-a respins amendamentul trecut si de comisia de aparare si de comisia de munca si protectie sociala, privitor la scoaterea prevederilor pentru militari si politisti din aceasta lege, urmand a se propune si vota o lege ocupationala, ca in toata lumea civilizata, pana in luna decembrie, precum si a celui referitor la valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, opozitia s-a retras de la lucrari, in semn de protest.

In aceste conditii, ramanand in sala doar 90 de deputati ai coalitiei portocalii aflata la putere, renuntand la votul electronic, au votat cu ambele maini, la foc automat, respingand toate amendamentele sustinute de generalul Mircovici Nicolaie in numar de 57, si reusind pana in jurul orei 23.40, sa treaca legea unica a pensiilor publice, exact asa cum a fost propusa de catre guvern. Singurele voturi impotriva au fost ale generalilor Mircovici si Badalan.

URAAA !!! VICTORIE !!! A INVINS PUTEREA PORTOCALIE !!!

In folosul cui a fost facuta aceasta lege??? a celor multi si neajutorati?? a celor cu pensii sociale??? a celor cu pensii mici???

NICIDECUM. ACEASTA LEGE A FOST FACUTA IN INTERESUL CELOR DE LA PUTERE PENTRU A LE MENTINE PRIVILEGIILE.

Toate crizele mari ale omenirii au fost trecute prin "curbe de sacrificiu", aplicate celor multi si nu celor de la putere.
Mai nou, azi ni se cere solidaritate. Dar cu cine sa ne solidarizam??? Cu Boc, Seitan, Videanu, Udrea & company. Nu vom accepta asemenea solidaritate.

ESTE PESTE PUTEREA NOASTRA DE A MAI SUPORTA ASEMENEA DEZONOARE, UMILIRE....ETC

Va trebui sa trecem la actiune hotarata, in instanta, in strada, prin toate mijloacele democratice puse la dispozitie de legislatia europeana, la care avem acces si pe care trebuie sa o respectam.

Din pacate aceasta este tara in care traim si ne meritam soarta ca ne-am nascut si inca am mai ramas aici.

Dar, nu vom ceda cu orice risc, vom merge pana la capat. Cine doreste este binevenit alaturi de noi, de politistii in rezerva, de cei din activitate, de lucratorii din penitenciare, alaturi de care ne vom uni toate eforturile, inclusiv alaturi de intreg sistemul aparare si siguranta nationala.

"Cu-o moarte tot suntem datori...
Dar nu-i totuna leu sa mori, sau caine-nlantuit". Parca asa spunea poetul si mare dreptate avea...

Col(r)Mircea Comaneci