luni, 9 mai 2011

PRELUARE DE PE BLOGUL SCMD

9 MAI 2011
     Cu multa durere in suflet, constat ca romanii au început să uite ceea ce înseamnă pentru ei ziua de 9 mai. Mijlocele de informare au reuşit să-i facă pe romani să uite că acum 128 de ani, România şi-a proclamat independenţa de stat. În general mass-media vorbeşte doar despre "ziua Europei". Foarte puţine cuvinte despre actul de la 9 mai 1877! Probabil, stăpânilor de azi ai poporului roman le e teama că acesta să nu-şi amintească faptul că a fost odată independent – mai ales că această independenţă acum este profund ştirbită şi în curând va fi doar o amintire: odată cu anexarea ţării de către U.E.

       Cel de-al doilea eveniment pe care îl asociem cu efigia zilei de 9 Mai este victoria dobândită împotriva nazismului fascist german, victoriei la care ţara noastră şi armata ei a avut o contribuţie demnă de toată consideraţia. În perioada anilor 1939- 1945, acţiunile militare au cuprins aproape întregul glob pământesc; ele s-au desfăşurat in Europa, Asia, Africa de Nord, precum şi in spaţiile maritime şi oceanice limitrofe. Cele mai ample acţiuni şi mari bătălii s-au desfăşurat in Europa şi in cuprinsul Oceanului Pacific.

       În fond, ce înseamnă aceasta "zi a Europei", pe care o sărbătorim cu atâta fast: concerte, manifestări "culturale" etc.? Pur şi simplu, este vorba despre "sărbătorirea" capitularii Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial. Cel puţin pentru o mare parte din europeni – rămaşi sub jugul sovietic – numai despre o zi de "sărbătoare" nu poate fi vorba! Cu atât mai puţin pentru germani, care au avut cel mai mult de suferit, ca tară înfrântă: divizarea teritoriului şi o ocupaţie străină de 50 de ani, deportarea a milioane de germani în Siberia etc.


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI