marți, 17 ianuarie 2012

CATRE SINDICALISTII MILITARI BOTOSANENI

        Intrunit in sedinta sa din data de 17.01.2012, Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD, a hotarat sa sustina miscarile de protest ale societatii civile botosanene, cat si  cele din marile orase ale tarii sau capitala, declarandu-se de acord cu revendicarile demonstrantilor, care s-au saturat de mafie, hotie, incultura, accesul redus la invatatura, cultura, sanatate, un trai decent sau chiar la democratie.  
         Ne declaram total impotriva dictaturii care s-a instalat pe nesimtite in viata noastra, de zi cu zi, fiind gata sa facem tot ce este posibil  pentru reinstaurarea adevaratei democratii autentice pentru care, unii  si-au dat bunul cel mai de pret pe care-l aveau, viata, inca din 1989.  Sensul acelei miscari sociale pure, a fost  deturnat de cei care, vremelnic si numai din intamplare, se afla de catva timp la guvernare, cei care sub masca unei asa-zise reforme a statului au deformat, de fapt, statul de drept.
      Privitor la participarea efectiva la aceste manifestari s-au stabilit urmatoarele:
  1. Fiecare membru de sindicat poate participa ca simplu cetatean, in nume propriu, la toate manifestarile spontane, functie de dorinta fiecaruia, fara a folosi insa, insemnele sindicatului.
  2. In  data de 19.01.2012, in baza protocolului de colaborare incheiat cu societatea civila si unele partide, pe baza prevederilor Platformei Civice, lansate in 7 octombrie la Bucuresti ,  reprezentantii filialei noastre vor participa la mitingul de protest  organizat in capitala.
  3. In data de 24 ianuarie, conform aprobarii adunarii generale a filialei din data de 12.01.2012 , vom participa, cu intreg efectivul disponibil al filialei, la mitingul de protest din Piata Victoriei precum si la marsul de protest  catre Televiziunea Romana, recent aprobate, de catre Primaria Generala a Capitalei.
BIROUL OPERATIVA AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD