vineri, 11 mai 2012

9 MAI - ZI CU MULTIPLE SEMNIFICATII ISTORICE

Acesta este titlul simpozionului organizat si desfasurat de catre Muzeul Judetean Botosani, in colaborare cu  Cercul Militar Botosani,  Asociatia Nationala "Cultul eroilor " Filiala Botosani  ca si  Filiala 1 Botosani a SCMD.
Au participat reprezentanti ai amintitelor institutii si asociatii impreuna cu elevi ai unor scoli botosanene, militari activi , in rezerva si in retragere, veterani de razboi, chiar si candidatul la functia de primar din partea USL, in persoana d-lui Ovidiu Portariuc.
Au prezentat interventii domnii dr. Sergiu Balanovici,

prof. Stefan Cervatiuc, prof. Ionel Bejenaru,

 col (r) Ioan Siminiceanu, care a prezentat si o expozitie de "Decoratii si brevete romanesti", inca de  la inceputuri si pana in prezent,  care au fost deosebit de interesante, bucurandu-se de un deosebit  interes din partea  participantilor....



 In finalul simpozionului domnul prof. Petrescu I. a recitat deosebit de emotionant poezia "O scrisoare de la Muselim Selo"

In aceeasi zi un grup de reprezentanti ai Asociatiei Nationale "Cultul eroilor " Filiala Botosani  cat  si ai  Filialei 1 Botosani a SCMD, au participat la festivitatile de comemorare a eroilor romani decedati in decursul istoriei pe campul de lupta, pentru  cucerirea independentei de stat a Romaniei, pentru redobandirea teritoriilor vremelnic ocupate de diferite puteri europene, ce au avut loc la Edinet, dincolo de Prut, unde au fost primiti cu deosebita atentie de catre oficialitati si ceilalti paricipanti al festivitatile de depunere de  coroane de flori.


Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col (r) Mircea Comaneci