marți, 18 decembrie 2012

PROTEST PUBLIC


PROTEST PUBLIC, ADRESAT DOMNULUI PREMIER DESEMNAT, VICTOR PONTA ŞI PARLAMENTARILOR USL

Domnule Premier desemnat
Domnilor Parlamentari ai USL,

         Membrii SCMD, Filiala 1 Botoşani, în consens cu opiniile majorităţii covârşitoare a celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier, a domnului Gabriel Oprea. Noi identificăm în acest personaj, unul din instrumentele politice utilizate cu dibăcie de domnul Preşedinte Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea primitivă a curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Domnul Gabriel Oprea este un campion al traseismului politic care a susţinut prin manevre lipsite de onestitate, un regim politic portocaliu, ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest fost personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit zeci de mii de militari în rezervă, iar unii , mai firavi, şi-au pierdut viaţa. Asupra domnului Gabriel Oprea planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente, inclusiv în domeniul imobiliar. Apreciem că soluţia de compromis găsită în urma negocierilor cu UNPR, de a-i încredinţa lui Gabriel Oprea postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate”în stare de război”. Amintiţi-vă că domnul Gabriel Oprea a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR. Chiar personaje din preajma domniei sale îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic, obscur şi imoral. Dacă doriţi o altfel de guvernare şi o stabilitate, în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Curăţaţi politica românească de „aspectul ei dâmboviţean” creat de asemenea personaje dezgustătoare.

        Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar fi necesar să analizaţi legalitatea şi legitimitatea „Fabricii de doctorate şi de grade militare” peste care, domnia sa a patronat. De asemenea, să evaluaţi legalitatea aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă şi murdară discriminare.

       O serie de parlamentari printre care, liderul PNL, domnul Crin Antonescu cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat , în repetate rânduri, că domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat în viitorul Guvern al USL. Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL. Că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate. Că românii sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi. Că acele personaje politice compromise definitiv, nu vor mai avea acces la butoanele puterii. Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne strică cumplit sărbătorile creştine, fapt pentru care, vă solicităm, prin acest PROTEST PUBLIC, să renunţaţi la soluţia "Gabriel Oprea - vicepremier" inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!
Pentru Biroul Operativ al Filialei 1 Botoşani
Preşedinte, Col.(r). Mircea Comăneci