duminică, 25 mai 2014

FRICA DE SEFI, OMOARA DEMOCRATIA SI ACCESUL LA COMUNICAREA CU FACTORI DE DECIZIE!!!

      Ziua de 31.03.2014  constituie o zi cu semnificatii deosebite in viata si activitatea celor ce slujesc sub arme, tara si poporul pe baza de juramant,
      Ma aflam in Iasi, din dorinta de a participa la inmormantarea unui coleg, care a insemnat ceva in viata si activitatea multira dintre noi, Col (rtrg) MIRCEA AVRAMESCU, Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa-l odihneasca in pace .....
      In aceeasi zi la nivelul Comandamentului M.U din Copou, avea sa se desfasoare sarbatorirea implinirii a 10 ani de cand Romania a aderat la N.A.T.O., activitatea la care, pe langa celelalte oficialitati ale urbei, pariticipa si Ministrul Aparari Nationale, domnul Mircea Dusa. 
Am vrut si eu sa asist la aceasta festivitate, ca simplu cetatean, liber si independent, dar mi s-a raspuns, deosebit de politicos, ca nu ma regasesc pe lista invitatilor, si ca aceasta activitate este una publica, dar cu caracter inchis.
    Am inteles  pana la un punct, totusi nu m-am resemnat.  Cum e posibil, ca un rezervist sa nu aiba acces la o asemenea activitate, doar pentru simplul fapt ca nu a fost invitat ??? 
    Am privit prin gardul portii aceasta activitate, ca sa pot fi alaturi de cei care, din pacate mai si mor pe campul de lupta acum, in secolul in care traim, pentru a-si indeplini obligatiile asumate prin juramantul militar, chiar si aceasta festivitate fiind  indoliata, prin decesul unui adevarat erou, Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, aflat la a saptea misiune in teatrele de operatii.
     Mi-am manifestat atunci dorita de a ma intalni cu ministrul apararii, pentru a-i transmite framantarile rezervistilor din Zona de N-E, din dorinta de a gasi solutii si raspunsuri, din partea celui care gestioneaza cu onoare si mandrie problematica acestui domeniu al apararii.
       Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat  ca agenda de lucru a acestuia este deosbit de incarcata si, cu toate acestea, intr-un tarziu, cu multa solicitudine, domnul ministru, dupa ce, in sfarsit i s-a raportat dorinta mea, si-a facut timp, pret de circa 30 de minute, sa asculte pasurile rezervistilor sindicalisti si nu numai, din zona de N-E.
       M-am simtit onorat de acest gest, fiind pentru a doua oara cand  am avut ocazia sa prezint calm, pe baza de argumente, cu solutii, din partea ambelor parti, inclusiv a domniei sale,  propuneri din partea rezervistilor sindicalisti, abordandu-se urmatoarele probleme :
         1. Legea pensiilor militare de stat, care este in dezbatere publica, timp de 70 de de zile, dupa care isi va urma cursul, normal, prevazut de lege, dar care nu ofera prea mari avantaje celor aflati deja in pensie, intrucat ea se va aplica pentru viitor, iar ceilalti  pensionari militari, vor beneficia in continure de actualul cuantum al pensiei, acesta find oricum mai mare decat cel care ar reiesi din calculul pe noua lege. Important este ca vom avea ocazia sa formulam propuneri prin care sa imbunatatim actualul proiect de lege.
        2. Pl-109, referitor la abrogarea  cap IV, Legea 324/2010, privind cumulul pensiei cu salalriul, este in dezbateren Parlamentului. Asigurarea dreptului la munca, inclusiv in institutiile statului, celor care au iesit la pensie datorita necesitatii reducerii efectivelor armatei, conform cerintelor U.E. si a Tratatului de Aderare la N.A.T.O.
           3 Am multumit Domnului Ministru pentru promptitudinea cu care a raspuns solicitarii noastrea de a se suplimneta fondurile Ministerului, din data de 04 decembrie 2013, pentru a ni se deconta si rezervistilor partea necompensata din retetele pentru boli cronice, care se ridica uneori la sume destul de mari, numai eu personal achitand, in aceasta data, suma de 400 lei. In numai 10 zile s-a remediat aceasta defectiune, prin interventia energica a domnului ministru Mircea Dusa, care la rectificarea de buget a obtinut suplimentarea bugetului MApN cu o suma importanta. In acest mod incapand cu 13 dec 2013 s-au putut deconta si aceste costuri de catre farmaciile arondate prin contract spitalelor militarea de urgenta zonale, cum ar fi Iasul pentru zona de N-E. Am rugat cu acest prilej pe d-nul Ministru sa gaseasca o posibilitate legala pentru a se putea deconta si sumele deja achitate de catre rezervisti in perioada 01 dec 2013 si pana in 13 dec 2013. A promis ca se va preocupa personal de aceasta recuperare.
      4. Am solicitat  Domnului Ministru Dusa sa  se permita  SCMD Central si Filialelor din tara desfasurarea activitatii in Cercurile Militare, asa cum a promis la intalnirea din martie 2013. Domnia sa mi-a spus  ca desi e om politic, nu vrea sa permita accesul politicii in armata, ca si cum SCMD ar fi organizatie politica!... Iar  noi sa ne hotaram ce suntem, "militari in rezerva"  ori "sindicalisti". Am raportat ca nici SCMD, nici filialele din tara nu fac politica, fiind singurul sindicat neafiliat politic. Am raportat domnului ministru ca am fost informat de catre domnul general de Brigada Ferariu Stelica din  Focsani, precum si de col (r) Stanciu Marian din  Iasi, ca nu li se permite accesul in Cercurile Militare. Domnul ministru a promis ca se va verifica punctual si se vor lua masuri, intrucat in calitate de rezervisti nu trebuie sa avem nici o restrictie in a folosi Cercurile Militare din Bucuresti ca si pe cele din tara.
        Timpul fiind deja epuizat intrucat incepea trasmisia in direct de la Postul "ROMANIA TV", convorbirea s-a incheiat deosebit de agreabil si cu multumirile de rigoare din partea ambelor parti.

Col (r) MIRCEA COMNECI

PS Public cu oarecare intarziere aceasta relatare intrucat fiind bolnav nu am avut posibilitatea sa termin aceasta relatare. MEA CULPA pentru intarziere.


Un militar roman a murit in Afganistan, intr-un atac sinucigas cu dispozitiv exploziv improvizat. Alti 5 au fost raniti

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 30 martie 2014, 11:37 Actualitate | Esenţial


 Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat si alti cinci au fost raniti in duminica dimineata, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan, anunta Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN) .

Cei cinci militari raniti sunt sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru.

Intr-un comunicat de presa se precizeaza ca acestia au fost victimele unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta.

Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.

Potrivit MApN, plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, angajat al MApN din 2001, era casatorit si avea un copil. A mai participat la sase misiuni externe in Afganistan si Irak.

Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei

Presedintele Traian Basescu, a transmis duminica un mesaj de condoleante la incetarea din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, cazut la datorie duminica in timpul unei misiuni de patrula in Afganistan.
  • Textul mesajului:
"Am aflat cu durere, azi-dimineata, vestea incetarii din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, in timpul unei misiuni de patrula desfasurata duminica, 30 martie a.c, in Afganistan.

Plutonierul-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si-a servit tara cu devotament si curaj inscriindu-se, astfel, in randul eroilor care, cu onoare, si-au dat viata servind sub drapelul national.

In aceste momente de tristete, imi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si transmit sincerele mele condoleante.

Transmit, de asemenea, multa sanatate militarilor raniti in aceeasi misiune de patrula si doresc sa le asigur pe familiile acestora ca militarii vor primi cele mai bune ingrijiri medicale."

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a transmis si el sincere condoleante familiei militarului decedat si urmareste cu atentie starea ranitilor.

In Afganistan, in prezent, sunt dislocati aproximativ 1.000 de militari. Din 2002, de cand Romania participa la reconstructia acestei tari, 23 de militari au cazut la datorie, iar alti aproximativ 130 au fost raniti in acest teatru de operatii, informeaza MApN.

Pana in prezent, Armata Romaniei a pierdut 26 de militari in toate teatrele de operatii la care au participat si alti peste 140 au fost raniti.

Din 1991, aproximativ 40.000 de militari au fost dislocati in diferite zone de conflict pentru a participa la misiuni de mentinere a pacii, precizeaza MApN.