marți, 30 noiembrie 2010

1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI OMAGIATA DE SINDICALISTII REZERVISTI BOTOSANENI

Ziua de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei este omagiata de sindicalistii rezervisti botosaneni prin organizarea si desfasurarea unor actiuni deosebite in colaborare cu celelalte organizatii si asociatii ale cadrelor militare in rezerva si in retragere. Astfel:
  • Luni 29 noiembrie, cu sprijinul Cercului Militar din Iasi, s-a prezentat la Cercul Militar Botosani un spectacol dedicat Zilei Nationale a Romaniei, la care au participat atat cadrele militare din Botosani, cat si rezervistii impreuna cu familiile lor.


                                                                          
                                                                      
                                                                            
                                                                      
     
                                                                           
  • Marti 30 noiembrie, Cercul Militar Botosani in colaborare cu Muzeul Judetean Botosani, Asociatia Nationala Cultul Eroilor Filiala Botosani, Asociatia Nationala a Filatelistilor Filiala Botosani, s-a organizat in sala Muzeului Judetean un simpozion dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, in care au sustinut expuneri Col. (r) Timofte Gheorghe, Lt. col. (r) dr. Sergiu Balanovici. S-a organizat, de asemenea, o expozitie filatelica cu insemnele nationale (drapelul, stema, sigiliul), prezentata de Col. (r) Bocan Gheorghe, urmata de un spectacol al ansamblului "Rapsozii Botosanilor".


                                           
                                                                        
     
                                                                      
     
                                                                     
                                                                 
     
                                                                     
     

  • Miercuri 1 Decembrie la Monumentul eroilor celui de-al doilea razboi mondial, sindicalistii rezervisti au depus o coroana de flori impreuna cu reprezentantii administratiei locale precum si cei ai partidelor, asociatiilor si ONG-urilor botosanene.
  •  

  Militarii si rezervistii botosaneni au participat in numar  mare la activitatile ce s-au desfasurat de Ziua Marii Uniri in municipiul nostru.

Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD