duminică, 21 noiembrie 2010

INFORMARE - ATENTIONARE

       In contradictie prevederile  Sentintei Civile Nr. 338/ 28.09. 2010 a Curtii de Apel Cluj, prin care HG Nr 735/2010,  normele metodologice de aplicare a legii 119/2010 privind recalcularea pensiilor "nesimtite", este suspendata, sentinta fiind executorie pana la judecarea pe fond a solicitarii de anulare a acestei hotarari de guvern, la unele Centre Militare din tara, se continua punerea in aplicare a acestei metodologii, ba mai mult se lucreaza si duminica, cum se intampla si la Botosani.

     Astfel, sunt chemati telefonic rezervistii punandu-li-se in vedere, ca, daca nu se prezinta la CMJ, la datele stabilite, li se vor trimite la Casa de Pensii a MApN, adeverintele de venit solicitate anterior, fara a li se mai cere acordul, conform unei noi  metodologii stabilita de curand, la nivelul ministerului, si trimisa in teritoriu.Termenul pana la care trebuie finalizata aceasta activitate este  15 decembrie 2010.

    Adeverintele se vor trimite pentru recalcularea pensiilor chiar si in situatia in care nu se gasesc veniturile pentru o perioada de  pana la 5 ani.   Este ianadmisibil asa ceva.

    Atragem atentia celor ce se fac vinovati de nerespectarea acestei sentinte, ca sunt pasibili de a fi pedepsiti, fapta lor constituind infractiune, conform prevederilor art. 287 Cod Penal.

    Rugam rezervistii sa ne faca cunoscute si alte asemenea situatii pentru a le putea folosi in instanta ca probe.
   
Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD