joi, 10 noiembrie 2011

Campanie de modificare a Constituţiei, declanşată la Botoşani de catre FACIAS in colaborare cu SCMD si alte asociatii si sindicate ale pensionarilor


  La nivelul judeţului Botoşani a fost declanşată, joi, a campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei prin iniţiativă cetăţenească. Acţiunea va fi derulată de Organizaţia neguvernamentală FACIAS prin Platforma Civică lansata de S C M D  şi de mai multe organizaţii ale pensionarilor din Botoşani.
   Potrivit Oanei Florea, preşedintele Comitetului de Iniţiativă Publică Cetăţenească (CIPC), comitet care va coordona acţiunea la nivel naţional, prin această iniţiativă se doreşte modificarea a trei articole din Legea Fundamentală. Una dintre acestea se referă la suspendarea preşedintelui ţării, iar celelalte două sunt cu caracter penal.
“Este vorba de posibilitatea de a suspenda din funcţie preşedintele României prin votul la un milion de cetăţeni cu drept de vot. Această prevedere considerăm că este una de bun simţ, care trebuie să figureze în actul fundamental al oricărui stat, pentru că aşa cum un produs îl luăm de la un magazin şi dacă nu corespunde să-l dăm înapoi, să avem posibilitatea de a face asta cu preşedinţii care vor urma, în sensul că votând şi acordând încredere dacă aceştia ne dezamăgesc să nu stăm patru ani să treacă un mandat şi să reuşim să alegem un alt preşedinte“, a spus Oana Florea.
    O altă propunere se referă la dublarea pedepselor pentru infracţiunile comise de o persoană care ocupă o funcţie publică, iar a treia vizează introducerea pedepsei cu închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată pentru persoanele care au comis infracţiunea de act sexual cu un minor, omor deosebit de grav sau trafic cu stupefiante.
   Oana Florea a declarat că la nivel naţional s-a constituit un comitet de iniţiativă legislativ şi că a fost obţinut avizul Consiliului legislativ.
   Propunerile de revizuire a Constituţiei vor trebui votate de 500.000 de cetăţeni cu drept de vot de la nivelul întregii ţări, la nivelul fiecărui judeţ urmând să fie adunate în jur de 20.000 de semnături.

Preluare din Botosaninews 

Campanie de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei

  Botosanenii isi pot lua soarta in propriile maini! Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului a declansat si la Botosani Campania de strangere de semnaturi pentru schimbarea Constitutiei. Pentru ca proiectul sa treaca cu succes, membrii comitetului de initiativa au nevoie de sustinerea a 20.000 de romani din fiecare judet. Dupa 20 de ani, interval in care Romania a cunoscut cel mai mare regres economic din cauza clasei politice, reprezentantii Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului au pus la cale un proiect indraznet. Sub sloganul "500.000 de cetateni pot schimba Constitutia", membrii comitetului de initiativa a inceput o ampla campanie de provocare a simtului civic prin strangere de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei. Prin astfel de modificari, cetatenii ar putea sa decida daca presedintele mai trebuie sa ramana sau nu in functie, sa includa prevederi privind dublarea pedepselor pentru infractiunile savarsite de persoanele care detin functii publice si sa decida detentia pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei, pentru omorul deosebit de grav, pentru traficul de droguri si pentru pedofilie. Proiectul Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului a starnit interesul membrilor Sindicatului Pensionarilor care si-a propus sa mearga din casa in casa pentru a aduna necesarul de semnaturi. In termen de sase luni, propunerea va ajunge in Camerele Parlamentului.
Adriana OLARASU Octav NEGURA
Preluare de la TELEMBT