duminică, 29 iulie 2012

ZIUA IMNULUI NAŢIONAL AL ROMÂNIEI = ZIUA REFERENDUMULUI



29 IULIE - ZIUA IMNULUI NAŢIONAL AL ROMÂNIEI,  ZI CU DEOSEBITĂ REZONANŢĂ ISTORICĂ, ŢINÂND CONT DE IMPORTANŢA SPECIALĂ, PE CARE O ARE PENTRU DESTINUL SI VIITORUL NOSTRU, REZULTATUL  REFERENDUMULUI. 

        Încă din  1848, când au fost intonate pentru prima dată,  versurile lui Andrei Mureşianu , pe muzica lui Anton Pann,  au  fost foarte dragi  românilor însoţindu-i în momentele cruciale pentru neamul nostru românesc cum ar fi: războiul de independență (1877 - 1878), primul și al doilea război mondial, mai ales în timpul crizei după lovitura de stat de la 23 august 1944, când România s-a detașat de alianța cu Germania lui Hitler, alăturându-se aliaților, acest imn a fost cântat în mod spontan de toțși emis pe toate stațiile radio:
Oficialităţile,  împreună cu toată asistenţa, salutând la intonărea Imnului de stat al României.
       "Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!"

Aceste versuri au răsunat şi astăzi  în Piata Tricolorului, unde s-au desfăşurat, ca în fiecare an, festivităţile dedicate acestui eveniment, chiar dacă, în absenţa totală a reprezentanţilor actualei opoziţii, de parcă Imnul de stat al Romăniei ar fi doar al celor care se află acum, la putere nu şi al lor.

Sperăm , ca aceste versuri , să însufleţească şi să determine pe alegători să vină în număr  cât mai mare la vot pentru a-şi exprima opţiunea faţă de menţinerea sau demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

 Împreună cu ceilalţi botosăneni participanţi la această sărbătoare au fost prezenţi şi sindicaliştii militari rezervişti în frunte cu preşedintele filialei Col (r) Mircea Comăneci. Festivităţle s-au îcheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Tot în primele rânduri au fost şi la sectiile de votare, încă de la primele ore ale dimineţii,  militarii în rezervă şi retragere, membri sau nemembri ai SCMD.

BIROUL  OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD