miercuri, 8 mai 2013

VOIAJ DE 7 ZILE IN CRIMEEA CU DOAR 295 EURO


O SĂPTĂMÂNĂ ÎN CRIMEEA ( UCRAINA),
În perioada 15 -22 mai 2013, cu numai 295 Euro




Se asigură: transport cu autocar licenţiat, 6 nopţi cazare în hoteluri noi sau modernizate (de 2-3 stele), cu mic dejun inclus, ghid însoţitor şi translator de limba ucraineană / rusă.

CONFORM URMATORULUI PROGRAM:

Ziua I : BOTOŞANI – IAŞI – ODESA- 580 Km.
Plecări din:
- Botoşani ora 06.00 din faţa Teatrului Mihai Eminescu.
- Iaşi ora 08.00 din faţa Garii sau parcarea supermagazin BILLA din apropiere
- Pe ruta : vama Sculeni, Chişinău, vama Bender { intrare în teritoriul administraţiei separatiste unde se completează un formular },vizitarea cu ghid local şi translator de lb. româna a Cetăţii TIGHINA - restaurată complet în 2008, se trece Nistrul în TIRASPOL unde se vede zona centrală cu Complexul sportiv al cunoscutei echipe de fotbal SHERIF ,apoi prin PALANCA sau TUDORA ( vamă ), în Ucraina, la BILGOROD NISTROVSK ( CETATEA ALBĂ - vizionarea incintei), prin ZATOKA( unde apele Nistrului din Liman se unesc cu cele ale Mării Negre) la ODESA.
- Cazare la hotel în zona centrală veche.
Plimbare de seară(Odesa by night !).
Ziua II : ODESA – SIMFEROPOL ( CRIMEEA) – 470 de Km.
- Mic dejun - vizitarea oraşului: Pietonalul Deribavskaia - arteră veche comercială, Pasajul acoperit, Teatrul de Operă şi Balet ( 1886 ), unul din cele mai frumoase din Europa, Treptele Potemkin, Monumentele lui Richelieu ( primul „ primar” al oraşului întemeiat în 1796) şi al împărătesei Ecaterina a II a, întemeietoarea Odesei ( după numele eroului antic grec Odiseu), bustul poetului Mihai Eminescu, amplasat la sediul Consulatului Român din Odesa,
- Plecare spre SIMFEROPOL cu popas la MIKOLAEV ( oraş lângă vărsarea Bugului în Marea Neagră, pentru servirea mesei de prânz la un restaurant cu autoservire , contracost la circa 3,5 Euro / persoană).
- Seara sosirea la SIMFEROPOL ( capitala administrativă a Republicii Autonome CRIMEEA), cazare pentru 4 nopţi la un hotel modern de 3 stele, cu mic dejun inclus.

Ziua III : SIMFEROPOL- BACCISARAI- SEVASTOPOL.
- Mic dejun,Ora 08.30 plecare spre fosta capitală a hanilor tătari ( dinastia Ghirai 1474 -1776) , BACCISARAI ( 35 km.), unde se vizitează Complexul muzeal ( moschee, palat, fostul harem, Fântâna lacrimilor, care i-a inspirat pe Puşkin şi Miczkievicz să-i dedice poeme). La circa 2 Km. spre munţi e Mănăstirea Uspenia, (cu biserică şi chilii săpate în stâncă, pornite în sec. IX şi redeschise în 1993).
- Deplasarea la SEVASTOPOL (oraş cu statut special, la fel ca şi capitala KIEV), unde pot fi văzute pe clădiri steaguri ucrainene, dar şi ruseşti ale Flotei ruse, Sevastopolul fiind singurul port din zonă cu radă adâncă pentru nave militare mari.
Plimbare pe promenada – chei, la biserica „Marinarilor”, Monumentul navelor dispărute în timpul asediului în războiul Crimeei(1853 – 1855).
- Prânzul se poate servi, contracost, la un restaurant cu autoservire, tot cu 3-4 euro.
- Revenire în SIMFEROPOL- plimbare de seară în zona centrală ( facultativ)

Ziua IV : YALTA , GOSPRA , ALUPKA , FAROS ( 100 Km.)
- Mic dejun, plecare spre litoral prin YALTA .
- La ieşirea din oraş e Palatul LIVADIA , reşedinţă a ultimului ţar Nicolae al II- lea(1894-1918), dar şi loc al celebrei întâlniri a Celor Trei Mari. Se vizitează, opţional, Palatul, unde la parter e Muzeu al Conferintei , iar la etaj, apartamentele familiei Ţarului Nicolae al II- lea.
- GOSPRA – staţiune, se merge pe trepte (facultativ) până la un castel situat pe un vârf de stâncă deasupra Mării, numit „Cuib de rândunică”, construit în 1909, cu banii unui magnat al petrolului de la BAKU- emblemă a întregii Crimeei.
- Se continua drumul pe serpentine pana la statiunea FAROS si se urca la cota 410,unde e biserica „ Inaltarea Domnului”,ctitoria din 1892 a tarului Alexandru al III lea .De acolo se vede splendid statiunea si resedinta unde a fost tinut prizonier M.S. Gorbaciov in aug.1991.
Ziua V : SIMFEROPOL – YALTA ( 200 km.)
- Mai întâi un popas în zona centrală a Simferopolului.
- Opţional, la Catedrala Sf. Treime unde sunt moaştele Sf. Luca – „medicul fără arginţi”( 1877-1961), episcop de Simferopol şi Crimeea(1946-1961), după ce a ieşit din lagărele staliniste.
- Apoi plecarea spre YALTA unde sevizitează:
- Palatul Masambra - reşedinţă a ţarului Alexandru al III lea (1881-1894) , construit între anii 1888, 1889 şi 1902 apoi reşedinţă de vară a liderilor sovietici : Stalin, Hrusciov, Brejnev.
- Opţional, vizita cu ghid local la casa memorială cu livadă a lui A.P.Cehov(1860-1904).
- Timp liber pentru plimbare , cumpărături, plajă ( dacă vremea este favorabilă).
- Prânzul se poate servi în cafenele, pizzerii, ospătării, terase. Seara revenire în SIMFEOPOL.
Ziua VI : SIMFEROPOL – CHIŞINĂU ( 580 Km.)
- Mic dejun – ora 06.30.
- Plecare la ora 07.00.
- Popas pentru prânz la MIKOLAEV. Apoi pe centura ODESEI – PALANCA / TUDORA(vamă) la CHIŞINĂU – cazare hotel central ( trei stele).
Ziua VII: CHIŞINĂU- IAŞI- BOTOŞANI.
- Mic dejun, plimbare pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Catedrală – Palatele Guvernului, Parlamentului, Preşedinţie, Parcul ( Statuia lui Ştefan cel Mare, Aleea Clasicilor),
- ora 12.00 plecare la Mănăstirea Căpriana ( singura ctitorie voievodală din Basarabia din timpul lui Alexandru cel Bun.)
- Prin vama Sculeni la Iaşi şi Botoşani.
- Doritorii pot ramane in Iasi pentru a calatori cu trenuri de seara-noapte spre Bucuresti sau Transilvania si Banat .
INFORMAŢII UTILE:
- Este necesar paşaport personal fără viză.
- Bani pt. schimb: în Moldova sunt lei moldoveneşti, care se schimbă din lei româneşti, euro sau dolari. În Ucraina sunt grivne ( se schimbă numai pe valută ( euro sau dolari), nu şi din lei româneşti
- intrarea în muzee în Ucraina , biletul costă circa 5 euro. Pentru vizitarea Cetatii TIGHINA cu ghid si translator ,bilet si mici suveniruri se schimba local cate 10 euro de turist in ruble transnistrene
- Pentru cei care vin din Sud ,de la Bucuresti ,trenul de noapte ajunge in Botosani la ora 7,31,dar pot fi luati si din Iasi dupa ora 8.00.
- Din Transilvania ,trenul de Timisoara –Cluj Napoca ajunge in Botosani la ora 5,57 . Va putem lua din gara .
- Daca veniti cu o zi inainte va putem asigura cazare si sa vizitati orasul si Memorialul M.Eminescu de la Ipotesti .

INFORMAŢII SUPLIMENTARE ŞI ÎNSCRIERE IN BOTOŞANI PANA PE 11 MAI 2013 :
- la Agenţia Filoturism- Corneliu Filip – tel. 0744346719
- la Cercul Militar Botoşani – Florea Macovei – tel. 0742500879.
Va multumim !!!