marți, 18 iunie 2013

VICTORIE A SCMD

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD, IN NUMELE TUTUROR MEMBRILOR SAI, MULTUMESTE SI PE ACEASTA CALE TUTUROR SENATORILOR SI DEPUTATILOR DE BOTOSANI, CARE S-AU IMPLICAT IN RECUNOASTEREA SI REPARAREA  ABUZULUI SAVARSIT DE COALITIA PDL-ISTO-BASISTA  PRIN ANULAREA TUTUROR DREPTURILOR REVERZISTILOR MILITARI, INCLUSIV TAIEREA VENITURILOR ACESTORA SUB DIFERITE FORME, DOBANDITE INCA DE LA CUZA, CONFORM LEGILOR INTERNE SI EUROPENE, A CONSTITUTIILOR  ROMANESTI DIN TOATE TIMPURILE .

Stimati camarazi, membri si nemembri ai SCMD, 
 am  castigat o importanta batalie ce reprezinta o

RESTITUIRE PARTIALA, NU “MAJORARE”
  Astazi  18 iunie a.c. si Camera Deputatilor a votat in plen proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti. In numele SCMD resping cu indignare cuvantul „majorare” utilizat de o parte a reprezentantilor media, fapt ce denota ori lipsa de informare, ori de profesionalism, ori rea vointa.

 In fapt, pana la promulgarea viitoarei Legi a pensiilor militare de stat, al carei proiect a fost trimis deja la Ministerul Muncii spre avizare, fostii pensionari militari „beneficiaza” in continuare de statutul de asistat social si de ajutoare sociale in baza legilor „Boc - Seitan" si "Anastase”, fiind in aceeasi pozitie cu fostii membrii C.A.P. Actuala Lege reparatorie votata in Parlament stopeaza, imediat dupa promulgare, noul val de reduceri prin decizii de revizuire aplicat rezervistilor, cu maxima intensitate, de la 01 martie a.c., decizii insotite de popriri retroactive (pe 30 de luni din urma). In plus, legea stipuleaza ca rezervistii care au pierdut in cuantum fata de decembrie 2010 se vor intoarce la nivelul pensiei militare de atunci, cu data de 01 octombrie a.c. ,fara afectarea bugetului actual. Asadar este vorba de restituirea unor drepturi anticonstitutional si antieuropean rapite. Si este o restituire partiala deoarece in 2013 fiind si traind la valoarea leului din 2013, noi am solicitat si ne-am declarat multumiti cu intoarcerea noastra la cuantumurile din 2010.
In aceasta situatie, anunt, in numele CD al SCMD, ca anulam manifestarile preconizate de noi pentru saptamanile urmatoare, manifestari care aveau drept unic scop provocarea unui dialog punctual cu liderii USL, data fiind gravitatea situatiei (noul val de taieri de cuantumuri si executarea silita retroactiv, pe 30 de luni).
Sunt autorizat totodata sa transmit multumiri in numele tuturor camarazilor, domnilor deputati si senatori care au inteles corect situatia si au actionat reparatoriu prin vot si, in primul rand, demnitarilor care, analizand si justetea cererilor noastre si posibilitatile financiare actuale, au facut posibila aceasta reparatie: domnii Victor Ponta – premier, Gabriel Oprea – vice-primministru (al carui sprijin in acest proiect a fost, prin declaratiile din Guvern si Senat, hotarator), Mircea Dusa – ministrul Apararii (care si-a sumat public responsabilitatea in ceea ce priveste solutia financiara), Radu Stroe – ministru de Interne, Vasile Costea – ministru secretar de stat la Aparare (a carui prestatie la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, a fost ireprosabila) si presedintii comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor.
Din acest moment, eforturile si actiunile SCMD se vor indrepta punctual spre urmatoarele obiective:
  • Promulgarea Legii reparatorii (PLX 164/2012) de catre Presedintele Romaniei;
  • Promulgarea initiativei legislative PLX 109/2012, strans legata de precedenta lege si care restituie tuturor pensionarilor din Romania, fie militari fie civili dreptul la munca, abuziv limitat prin Legea 329/2009;
  • Promovarea Legii pensiilor militare de stat care ne restituie inegral nu numai dreptul ci si dmnitatea si onoarea militara.
Inca odata multumiri celor care ne-au sprijinit, dovedind ca merita sprijinul nostru, felicitari tuturor camarazilor si respectoasa rugaminte adresata reprezentantilor media mai putin experimentati de a-si alege cu probitate cuvintele: ...DREPTATE sau REPARATIE, NU – „MAJORARE”!

Honor et Patria! Vae victis !
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU