luni, 24 octombrie 2011

GANDURI DE ZIUA OSTIRII 
      
     381.118 morti in campania din Est, 169.504 in campania din Vest, peste 1.000 ucisi la ocuparea Transilvaniei de Nord si 400.000 de expulzati, 14.000 de morti numai la Fantana Alba, in Rasarit si peste 1.000.000 de expulzati, 36.000 de cetateni romani masacrati la Kamenesck-Podolsk, 200.000 de evrei romani si un numar necunoscut de tigani deportati de Horthy la Auschwitz, 100.000 de tineri romani recrutati de armata ungara si abandonati in linia intai, spre a fi masacrati de rusi, 60.000 de femei duse ca sclave in Germania, 62.000 de romani basarabeni predati la cheie de “regele” Mihai lui Stalin, zeci de mii de romani ucisi de bombardamentele sovietice, apoi de cele americane, lichidati de agentii NKVD-ului sau de politia politica a Anei Pauker, etc. Cam acesta ar fi bilantul de sange pentru romani, al celui de-al doilea razboi mondial. Plus faptul ca tradarea de la 23 august 1944, prin devansarea evenimentelor cu 3 zile si anularea intelegerilor avute de Carol al II-lea cu Stalin, si de Maresal cu americanii, ne-au mai costat 6 divizii duse in prizonierat, ocuparea fara lupta a Capitalei abandonate de Mihai, apoi a intregii tari, statutul de tara infranta, obligata la despagubiri de 3 ori mai mari decat ale Italiei fasciste, plus 67 de ani de ocupatie straina si distrugere sistematica a natiunii romane de catre kominternisti si neokominternisti.
       Unica raza de speranta, 25 Octombrie 1944, prin jertfa Armatei romane, a fost intunecata de instalarea ocupatiei sovietice in Ardealul proaspat eliberat prin jertfa, ocupatia avand ca sluga credincioasa falanga fascista ungara, devenita peste noapte centrala bolsevica de la Cluj. Conditia restituirii Ardealului de Nord, negociata de Petru Groza, a fost acceptarea ca cetateni romani a celor 400.000 de fascisti unguri adusi din Ungaria in calitate de colonisti, in perioada 1940-1943 si crearea, ulterior, a regiunii Mures-Autonoma Maghiara.
       An de an, am aniversat 25 Octombrie ca Ziua Ostirii Romane! 25 Octombrie – eliberarea ultimei brazde! Am facut-o ca militari!
      Pentru prima data insa in istoria postbelica, nu o mai putem face pentru ca ni s-a rapit si aceasta calitate. Nu exista si vom lupta sa nu existe niciodata o zi a ”asistatului” sau a ”beneficiarului”!
      Pe 25 Octombrie, nu se va organiza nici o actiune de lupta sindicala pentru ca nu ne intereseaza razboiul de imagine dintre doi tradatori istorici ai natiei. Pe 25 Octombrie, SCMD nu va organiza si nu va participa la nici o actiune comemorativa decat in situatia in care suntem invitati oficial, de autoritati, ca militari in rezerva, pentru ca altfel ar insemna sa depunem coroane pe mormantul defunctei noastre calitati. Doar 170 de colegi, membri ai SCMD, si-au dobandit in justitie, definitiv si irevocabil, statutul de cadru militar in rezerva! Deocamdata!
      Pentru ca lumea sa ne cunoasca, vom participa in schimb la lansarea cartii “Pentagonul”, a dl. Col. (r) Gheorghita Teodorescu, o prima carte despre noi, cei care murim astazi degeaba, pe meleaguri straine, aparuta in Seria Noua a Colectiei ”Amintiri despre Noi”, aprobata de Consiliul National al Reprezentantilor SCMD, la 19.10.2011. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie, ora 18.00, la Cafeneaua Liberala din Str. Doamnei, nr 9 (vis-à-vis de BNR).
      Si mai contribuim la rememorarea sentimentelor care i-au insufletit pe ostasii romani la 25 Octombrie 1944, transmitandu-le tuturor celor care mai simt romaneste, mesajul peste timp al ultimului mare conducator al neamului: “Fii om, fii drept si recunoaste ca, deasupra ambitiilor si intrigilor si urilor este Patria, este vesnicia Neamului si ca acolo trebuie sa ne intalnim intotdeauna, chiar daca nu ne intelegem de fiecare data!” (Ion Antonescu, “Catre romani”).
      Iar daca politicienii de Dambovita se simt oripilati de cuvintele celui tradat si ucis cu complicitatea ”Sarbatoritului”, le transmitem acelasi mesaj in viziunea politicianului care ar trebui sa le fie model, Ion I.C. Bratianu: “In chestiunile cele mari, in acele de ordin moral care stapanesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare si de nationalitate, nu pot fi preturi de tocmeala, nu pot fi motive de oportunitate ca sa te hotarasca a le compromite, coborandu-te de pe taramul inalt si sigur al principiilor. Oricare ar fi vicisitudinile zileleor si anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora rasplatei.”
       Sa dea Dumnezeu sa vina aceasta ora, pentru ca suntem intr-un moment al tradarii natiunii de catre politic, aproape identic cu acela din 28 iunie 1940, cand politicienii au ignorat dorinta militarilor de a apara tara cu armele, prilejuindu-i ultimului mare rege al Romaniei, Carol al II-lea (1930-1940) rostirea reprosului valabil si astazi: “De ce oare romanii nostri n-au nici cea mai mica doza de orgoliu national, in aceste clipe intr-adevar grele?”
       Speranta SCMD este ca generatiile actuale de romani vor da raspunsul potrivit pe 24 ianuarie 2012!
Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

     Sindicalistii militari in rezerva botosaneni nu vor participa la festivitatile de sarbatorire a zilei de 25 Octombrie in acest an, pe plan local, in semn de protest fata de actiunile actualei vremelnice "puteri portocalii" de denigrare permanenta a onoarei si demnitatii noastre de militari rezervisti.
      Gandul nostru se indreapta cu  piosenie catre  botosaneanul nostru  "General - Erou Gheorghe Avramescu",  care la 25 Octombrie 1944, in calitate de comandant al Armatei a 4-a se   adresa militarilor din subordine, în Ordinul de Zi nr. 104 al aceleasi zile, astfel:
     “La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi (…). Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump (…), eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării”.      
       Redam in continuare, un fragment  din continutul  
ORDINULUI DE ZI AL COMANDANTULUI ARMATEI A 4-A ROMANE  nr. 392 bis, din 29 octombrie 1944:
       "Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins.
      Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desăvârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul.
        Pe cei care au căzut la datorie îi vor preamări urmaşii şi numele lor va fi scris în cartea de aur a neamului.
       Încrezători în destinele neamului şi luând pildă de la cei ce au pus patria mai presus decât viaţa, continuăm lupta strâns uniţi în jurul steagului şi a tronului.
Comandantul Armatei 4
General de corp de armată Gheorghe Avramescu”

       02 martie 1945, a fost ultima zi cand a mai fost vazut in viata la comanda Armatei a 4-a , intrucat,  in drum spre comandamentul sovietic din Cehoslovacia, isi gaseste sfarsitul, intr-un bombardament inamic, in conditii neelucidate nici pana azi.
         Personalitatea acestui brav erou, va ramane vesnic in memoria ostirii romane, constituind un exemplu demn de urmat pentru generatiile urmatoare.
         In memoria sa, prin contributii personale, revervistii botosaneni au dezvelit acum un an un bust, in parculetul, care-i poarta numele, din apropierea Cecului Militar si a Bibliotecii municipale.
        In curand vom publica si lansa o lucrare bibliografica sub semnatura colegului nostru Lt.col.(r) dr. Sergiu Balanovici, data la care vom constitui si "Fundatia General Gheorghe Avramescu"

Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD