luni, 10 octombrie 2011

ECOURI DE LA MITINGUL DE LANSARE A PLATFORMEI CIVICE








TESTAMENT NESCRIS



         La mitingul din ziua de 7 octombrie ar fi vrut să vină şi fratele meu, cpt.(r.) Lică Dorel deşi nu era sindicalist şi nici pensionar militar întrucât, printr-un nefericit concurs de împrejurări, părăsise armata după 9 ani de slujire a patriei sub drapelul de luptă tricolor. Cu un destin nefericit, a ajuns să-şi câştige existenţa ca agent de pază la o instituţie de stat, unde i se oferise şi cazare. Dar urmărea cu atenţie activitatea S.C.M.D. şi era convins că foarte curând acesta va deveni o forţă de neoprit.

   La miting însă n-a putut să ajungă. A ascultat îndemnul preşedintelui ţării de a pleca într-o lume mai bună şi pe al premierului de a părăsi pe cale naturală sistemul, astfel încât în ziua de 3 octombrie 2011 s-a dus să se odihnească pe veci alături de părinţi.
     Bolnav fiind, în ultimele zile de viaţă mi-a împărtăşit convingerile lui despre cum trebuie acţionat pentru înlăturarea cancerului portocaliu din trupul societăţii româneşti.
    Mafioţii aceştia conduşi de diabolicul marinar – spunea el –cunosc foarte bine psihologia poporului român, definit de fatalismul ciobanului mioritic şi de deloc măgulitoarea trăsătură moştenită de la geto-daci : aceea subliniată de Herodot, părintele istoriei, care observa că cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci erau incapabili de a se uni în cuget şi în simţiri. Această dezbinare a noastră o cultivă geniul răului din fruntea ţării care a reuşit să asmută toate categoriile sociale unele împotriva altora, ba a reuşit chiar să învrăjbească şi militarii între ei – spunea cu obidă fratele meu. Totuşi, pe români îi poate uni ura împotriva dictaturii, ca în 1989, sau pericolul dispariţiei statale ca în 1917 la Mărăşeşti. Iată ce nu mai pot controla mafioţii portocalii ! Ura poporului împotriva acestei tagme de jefuitori a ajuns la apogeu, dar fatalismul din concepţia românilor îi împiedică să iasă masiv în stradă. Voturile de anul viitor pot fi furate de aceşti ticăloşi care nu se vor da în lături de a-i mânji pe oamenii săraci, îndeosebi de la ţară, cu produse alimentare şi bani pentru a fi votaţi din nou. Nemernicii care au adus ţara în sapă de lemn, au vândut-o duşmanilor ei, precum Iuda pe  Iisus, au distrus spitale şi şcoli şi viitorul copiilor noştri, mizează pe memoria socială scurtă, pe lipsa de viziune a celor mai puţin şcoliţi şi pe sărăcia oamenilor gata să-şi vândă ziua de mâine pentru bucata de pâine primită ca pomană azi.
   Dar nu e totul pierdut dacă S.C.M.D. va acţiona acum, nu defensiv prin instanţe şi proteste la care nu prea se deranjează toţi membrii de sindicat, ci printr-o ofensivă hotărâtoare împotriva mafioţilor. Trebuie decapitată năpârca. Acum. Acţionaţi pentru suspendarea preşedintelui acumspunea fratele meu,strângeţi semnături, umblaţi din casă în casă, oamenii vor semna căci s-au săturat de acest beţiv care îşi urăşte propriul popor şi îl minte cu neruşinare, sărăcindu-l pentru binele lui şi al ticăloşilor din jurul lui. Fără acest diavol care a transformat România într-un stat mafiot, partidul portocaliu nu va mai însemna nimic şi alegerile de la anul nu vor mai putea fi furate. Acest popor are încă încredere în armată. Voi, sindicaliştii militari nu aveţi dreptul să lăsaţi garda jos şi să moară ultima speranţă a românilor!  
   Dacă Dumnezeu i-ar fi dat zile nefericitului meu frate, ar fi putut să fie prezent la miting şi să spună toate acestea de la tribuna din faţa Statuii Eroilor de lângă Academia Militară. Am vrut să iau şi eu cuvântul la acest miting pentru a comunica tuturor testamentul nescris al celui ce a fost cpt.(r.) Lică Dorel – Dumnezeu să-l odihnească în pace ! – dar timpul alocat manifestării nu a mai permis şi intervenţia mea.
   Am ţinut însă să o fac pe această cale pentru a-mi elibera sufletul. Şi dacă fratele meu a privit dintr-o stea  la adunarea din 7 octombrie, probabil se va fi bucurat că ideea suspendării preşedintelui Băsescu a fost înscrisă pe steagul de luptă al sindicatului nostru.
Col. (r.) Lică Pavel
  •  DE PE BLOGUL DE LA BRASOV:

PLATFORMA CIVICA - ÎNTRE VIS ŞI REALITATE

     Dragi camarazi!
    Mitingul din 07.10.2011, s-a consumat. A generat un imens optimism,dar şi multe iluzii. O mână de oameni, dintr- masă amorfă de 170.000, continuă să creadă în adevăr, dreptate, şi renaştere. Dreptate pentru cei mulţi şi jefuiţi, adevăr pentru conştiinţele noastre şi renaştere pentru tot ceea ce ne înconjoară: interes public, umanitate, solidaritate şi, mai ales speranţă. Am fost numai 2500 - 3000 de oameni dar am întrunit, pentru prima dată în existenţa noastră, coordonatele unei organizaţii civice naţionale. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aţi avut probleme, o parte la rugăciuni, altă parte la stăpâni şi cei al căror confort a dat pe dinafară, la horoscop. Continuaţi să staţi deoparte, în timp ce societatea civilă geme sub biciul actualei puteri portocalii. 
      Prin mitingul nostru am încercat să transmitem societăţii civile, şi în numele dumneavoastră, dorinţa noastră, a militarilor în rezervă, de a reconstrui împreună cu poporul pe care l-am apărat zeci de ani, din două Românii, una mare , săracă şi umilită şi alta mică , bogată şi hrăpăreaţă , o Românie prosperă şi demnă. Ne-am exprimat, de asemenea, dorinţa de a ne implica în proiectul major de revigorare a instituţiilor statului şi, implicit, a funcţiilor acestuia. Am reuşit să comunicăm reprezentanţilor celorlalte armate moderne că, deşi suntem în rezervă, nu admitem sub nicio formă să trecem în categoria asistaţilor social. Ne-am manifestat hotărârea de a nu tolera abuzurile puterii împotriva noastră indiferent de motivele invocate, atâta timp cât la umbra acesteia, trăiesc paraziţii sociali care au nenorocit naţia. 


       Mafia a devenit cuvântul de ordine în România. Puterea politică a creat o societate în care o minoritate bogată, denumită în mass-media Mafia politică basculează o uriaşă colectă publică furată din taxe şi impozite, în buzunarele proprii. Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale ale Romaniei, sărăcite prin fraudă, nu mai pot suporta costurile sociale. Fara justitie, nu avem stat de drept. Fara un stat de drept, nu avem democratie. Fara democratie, vom rătăci la nesfârştit, legaţi de coada UE.

      Cine este această putere portocalie?
    O grupare de interese oculte care timp de 8 ani ne-a amanetat viitorul risipind banii publici şi lasându-i să plătească pe cei de mâine. O camarilă care controlează totul terorizând populaţia şi instituţiile statului, care susţine economia subterană şi subminează economia şi finanţele naţionale, care drenează banii publici în scopul de a cumpăra voturile şi înaltele demnităţi publice. O putere ocultă care împinge statul spre faliment şi mimează ieşirea din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor, a bugetarilor. Au umplut ţara de directori pe care i-au instalat în instituţiile bugetare. Trei sferturi dintre directorii portocalii au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public în timp ce protectorii lor politici, cheamă cu neruşinare, solidaritatea sărăcimii. O administraţie care a perfecţionat şi instituţionalizat corupţia, patronează reţele de contrabandişti şi oferă protecţie evazionismului. Un sistem electoral astfel reformat încât să faciliteze finanţarea campaniilor propriilor candidaţide către reţele oculte, manipularea alegătorilor şi cumpărarea voturilor. Un monstruos aparat secret şi poliţienesc de stat, prin care "ciuma portocalie" să-şi perpetueze puterea, să intimideze permanent opoziţia, să împiedice forţele politice democratice să acceadă la guvernare pe căi constituţionale. O instituţionalizare a principiului eredităţii şi al nepotismului pentru perpetuarea principalelor familii politice portocalii în sistemul de putere, drept garanţie pentru prezervarea marilor averi dobândite prin subminarea economică şi politică a statului.

      Romania se înfăţişează ca o tarabă la care puterea portocalie, vinde şi cumpără totul. Aceşti jefuitori au pustiit România cum nici popoarele migratoare nu au reuşit! În toată această politică de păcăleală, a guvernării portocalii, singurele momente de sinceritate sunt acelea când îşi împart prada.În România clasa politica “bălteşte” de 22 de ani. Nimic esenţial nu pare a se fi schimbat. Nicio guvernare nu a reusit să modernizeze România şi să crească nivelul de trai. Din 4 în 4 ani sunt obligat să ascult promisiunile mincinoase ale unor falşi politicieni care pe durata unui mandat adună averi uriaşe şi venituri fabuloase din banii publici.          Aceştia sunt liderii pe care fragila noastră democraţie i-a desemnat să gestioneze treburile publice şi să scoată ţara din criză. În condiţiile în care, clasa politică este privită ca un tot unitar,( imagine rezultată din politicile de alianţe ale partidelor, precum şi de traseismul politic), iar dezbaterile doctrinare nu influenţează deloc acţiunea politică propriuzisă, nu aveţi impresia că toată această băşcălie televizată vizează adormirea spiritului civic? Statul român face serioase derapaje în detrimentul cetăţeanului în timp ce în mass-media se mimează înţelepciunea cancerigenă a societăţii. Am ajuns la amurgul democraţiei , pentru că democraţia reprezentativă, ocolită şi batjocorită de figuri traseiste şi idioate, nu mai are legătură cu statul, politica şi relaţia dintre cetăţean şi societate.Dragi camarazi! În anii mei de glorie (am avut şi eu, ca fiecare dintre voi ani de glorie) priveam cu invidie pe cei din Trupele de Uscat (artilerie şi rachete), cu cât respect şi admiraţie îşi adulau liderul militar, actualul Gl. de armată (r.) Mihail Popescu şi mă întrebam, pe bună dreptate de ce? Îmi respectam, la rândul meu comandanţii, însă nu i-am îndrăgit chiar pe toţi. Apoi am avut şansa de a-l cunoaşte pe Gl.de armată Mihail Popescu în 2001 când, (în cea mai înaltă demnitate militară) a făcut o vizită în Academia Forţelor Aeriene) în calitate de comandant al armatei. Cu acest prilej am înţeles, prin atitudinea pe care a avut-o faţă de mine, cauza mea, misiunea armatei şi prin nobleţea cu care-şi iubea şi admira patria, de ce îl îndrăgeau subordonaţii. Mai târziu în 2002, la un bilanţ al Statului Major al Forţelor Aeriene, mi s-a adresat printr-un ton care exprima regretul sincer de camarad” şi tu pleci mă, vreţi să mă lăsaţi singur?” Da, plecam la 53 de ani din armată, la cerere, datorită unui alt general care-mi impunea, fără jenă, prin telefon, „ nu mai poţi sta acolo, dar nu-ţi pot spune de ce?” . Eu ştiam binenţeles de ce, pentru că eram profesor universitar, aveam două doctorate în ştiinţe şi nu mă supuneam „tâmpeniilor lor” de modernizare şi înstrăinare a conştiinţelor de luptători. De asemenea, nu admiteam subordonarea mea politicii de partid! Iată, spre deosebire de îmbuibaţii pe care eu i-am întâlnit şi care au mimat şi mimează dragostea de patrie, nu mai încap în uniforme de ifose şi fac plecăciuni, ori de câte ori mai primesc un grad militar, generalul camarad Mihail Popescu nu şi-a trădat niciodată cauza, subordonaţii şi nobilele idealuri de dreptate. Spre cinstea noastră, acelora care mai reprezentăm sindicatul militar, domnia sa este alături de noi, este cu noi. 


      Ce-i poate determina pe o bună parte dintre colegii noştrii să abdice de la lupta sindicală? Parcă încep să înţeleg mecanismul care le-a produs unele turbulenţe în atitudinea iniţială, radicală, pe care au manifestat-o împotriva abuzului şi umilirii la care au fost supuşi de o putere politică , fără scrupule, în ianuarie 2011. Astăzi când libertatea este ridicată la rang de virtute şi când unele pensii militare se măresc cu până la 100%, cine mai vrea să aibă o viaţă îngrădită de reguli şi norme, o viaţă condusă de principii şi conştiinţă? Astfel, mulţi au ajuns să-şi calce în picioare principiile, să-şi înăbuşe conştiinţa, descoperind, în urma scrisorilor de felicitare, căi mult mai scurte în drumul lor spre fericire.

    Şi atunci întrebarea firească este, dacă morala mai are vreo valoare, vreun sens, vreun rost, chiar vreun folos pentru vieţile noastre? La ce bună morala? Dar privit altfel, oare ce ar spune Dumnezeu despre morala zilelor noastre? Este interesată Divinitatea de un asemenea subiect al zilelor noastre ? Cu sigurantă DA! Nu-i lăsaţi pe camarazii voştrii răniţi în urma voastră, pentru că, după tăierea pensiilor în ianuarie 2012, unii dintre ei nu vor putea supravieţui!

       Dragi camarazi! La Braşov am reuşit de ceva vreme să realizăm Platforma civică împreună cu o parte a societăţii civile. Drumul este greu, România o duce şi mai greu decât noi militarii în rezervă. Nu cumva avem obligaţia să intervenim în vindecarea cancerului de sorginte mafiotă pentru a salva viitorul copiilor noştrii? Am fost în Piaţa Eroilor doar câteva mii în jurul ideii de unitate. În lunile Octombrie şi Noiembrie, la nivelul tuturor localităţilor din România putem extinde solidaritatea noastră socială la cote maxime, astfel ca la 1 Decembrie 2011, să fim împreună, în aceeaşi piaţă 100.000 de cetăţeni.

     La anul, în 2012, vom fi un milion şi atunci viitorul, cu siguranţă va fi schimbat în România! Depinde de crezul nostru, de jurământul nostru social, de loialitatea noastră faţă de România! Această construcţie este posibilă în toate judeţele ţării iar realizarea ei depinde de implicarea noastră. Nu-i lăsaţi pe lideri singuri, aceştia şi-au sacrificat câţiva ani din viaţă pentru voi! Încercaţi să priviţi realitatea care vă înconjoară prin oglinda spartă a statului de drept! Personal, voi fi permanent alături de membrii Consiliul Director al SCMD, atâta timp cât sacrificiul lor măreţ şi demn va sluji cauza comună, văzută prin simţul onoarei şi-al dreptăţii!
       Ne dorim, cu toţii, în 2012, o Românie demnă nu aservită, o viaţă normală nu ticăloasă şi penibilă, un mediu de afaceri onest nu preferenţial, o justiţie dreaptă nu intimidată şi subordonată , o coeziune şi o solidaritate naţională conştientă nu impusă, generate de un valoros capital de competenţă politică.
      Împreună cu societatea civilă putem edifica acest vis, apărarea neamului românesc, pentru care am depus un jurământ

Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu
DE PE BLOGUL DE LA CONSTANTA:


Am protestat şi noi la Bucureşti

    La mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în ziua de 7 octombrie 2011, pe platoul din faţa Universitaţii Naţionale de Apărare “Carol I”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente şi a deschiderii lucrărilor Adunării Anuale Parlamentare NATO, a participat şi o delegaţie a Filialei 1 Constanţa , format din 50 membri.


     La miting au fost prezenţi cîteva mii de membri ai sindicatului, din Bucureşti şi din judeţe apropiate, dar şi un număr impresionant de reprezentanţi ai Societăţii civile(sindicate, federaţii sindicale, Fundaţia Facias, ONG-uri). Am rămas plăcut impresionaţi de organizarea acestui miting, militarii dovedindu-şi cu această ocazie abilităţile în domeniu. Deasemenea am mai remarcat prezenţa discretă a forţelor de ordine.
Ca niciodata, la mitingurile organizate de SCMD, au fost prezenţi un număr mare de generali, în frunte cu fostul şef al Statului Major General – generalul Mihail Popescu.


   În cuvintele lor reprezentanţii pensionarilor militari dar şi ai Societaţii civile s-au referit la gravele probleme cu care se confruntă societatea românească, la necesitatea elaborării unui program coerent de acţiune civică şi acţiunea unitară a tuturor celor interesaţi de revenirea la normal a societăţii româneşti.

     Cel mai huiduit personaj la acest miting a fost Preşedintele României , Traian Băsescu, dar nu au fost uitaţi nici Emil Boc, Gabriel Oprea, Traian Igaş sau Elena Udrea.
În cuvîntul său , preşedintele filialei constănţene a SCMD s-a referit la următoarele aspecte:
  • pensionarii solicită să fie respectaţi, au dreptul la o viaţă decentă şi nu la o ieşire rapidă, pe cît posibil pe cale naturală din sistem” aşa cum îşi doresc actualii guvernanţi.
  • pensionarii nu reprezintă cancerul bugetului românesc, aşa cum erau cu cinism acuzaţi de Traian Băsescu, adevăraţii vinovaţii găsinduse la Cotroceni şi Palatul Victoriei
  • pensionarii solicită respectarea prevederilor legale , inclusiv cele ale Legii 263/2011,, privitoare la indexarea pensiilor.
  • pensionarii nu pot accepta inpozitarea pensiilor, care ar insemna diminuarea şi mai accentuată a veniturilor de mult devenite insuficiente.
  • este necesară atragerea la acţiunile SCMD şi a personalului activ în cîmpul muncii şi a tinerilor, deoarece dacă nu se va elabora un plan pe o perioadă medie şi lungă de timp pentru rezolvarea problematicii pensiilor , vor ajunge şi ei în aceeaşi situaţie ca noi.
  • Este absolut necesar ca la nivel local şi central să se acţioneze pentru desfăşurarea în perioada imediat următoare a unor acţiuni ferme a tuturor forţelor interesate de înlăturarea actualilor guvernanţi care prin incompetenţă au adus România în colaps economic şi social.


      În finalul mitingului manifestanţii au aprobat în unanimitate textul Platformei Civice, care reprezintă programul de acţiune al Societăţii civile.

Biroul Operativ al SCMD –filiala Constanţa.

  • DE LA PITESTI UNDE ZIARUL LOCAL"CURIERUL ZILEI" A PUBLICAT:

Foştii militari au cerut suspendarea preşedintelui


 Protestul Sindicatului Ca­drelor Militare Dispo­ni­bi­lizate în Retragere şi în Re­­zervă s-a consumat ieri în faţa Pre­fecturii Ar­geş, la manifestaţie par­ti­cipînd maximum 50 de per­soane, din cele 800 aş­teptate, şi de la nivelul altor structuri sindicale reprezentînd in­te­resele mai multor cate­gorii pro­fe­sionale. Acţiu­nea a avut loc de Ziua In­ter­na­ţio­nală a Muncii De­ce­nte, concept aprobat şi valo­ri­ficat de Organizaţia Inter­na­ţională a Muncii, în 1999, cu acordul guver­nelor, al patronatelor şi sindicatelor europene şi nu numai. 



„Lansăm o Proclamaţie prin ca­re atragem atenţia Guvernului asupra discriminării pe piaţa muncii, chiar astăzi (n.r. - ieri) se pune în mişcare acţiunea guver­na­mentală pentru disponibi­li­za­rea a 2.000 de poliţişti din MAI. În cadrul judeţului Argeş, pe lîn­gă filiala 1 a SCMD Piteşti, am în­fiinţat şi filiala 2 SCMD din Jandarmi, filială care s-a înfiinţat în urma disponibilizării trupelor de jandarmi din Piteşti, Curtea de Argeş şi Cîmpulung Muscel. Sîntem împotriva acestor mă­suri aberante, în primul rînd că dreptul la muncă este recu­noscut, este al tuturor oame­nilor, neavînd voie nici un Gu­vern să-l încalce, şi în al doilea rînd, este vorba de în­călcarea principiului discrimi­nării, adică mă­suri care se iau împotriva ce­tăţenilor pentru pier­derea locu­rilor de muncă, pentru a le oferi alte şanse, de a pleca cît mai repede din România şi a munci în alte zone ale lumii. A­ceste dis­ponibilizări se fac din cauza incompetenţei guvernan­ţilor, ca­re nu sînt în măsură să adopte măsuri economice efi­ci­ente pen­tru creşterea econo­mi­că a ţării, creşterea producti­vi­tăţii mun­cii şi preferă, în continuare, observăm, cu foarte multă lar­gheţe, să accepte măsuri de sus­pendare a locurilor de mun­că, de tăiere din salarii, de tăiere a pensiilor. Puteau fi evitate. Cerem ca preşedintele să fie suspendat! Cînd va veni un Gu­vern competent, care îşi va pu­ne tot Executivul la treabă şi va eradica corupţia şi celelalte e­lemente care contravin unei societăţi democratice, atunci se va realiza acest dezirat“, a punc­tat col. (r) Victor Popescu, pre­şedintele Biroului Operativ te­ri­torial al Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retra­gere şi în Rezervă Piteşti, a­ces­ta lucrînd cu începere în Şcoala Militară şi terminînd cu mari u­nităţi operative.
  
  

Liderii sindicali din Piteşti, vinovaţi

Întrebat de ce sindicatele nu au o voce puternică, acesta a spus că e „din cauza lipsei de seriozitate a oamenilor, auto­mul­­­ţumirii cu ceea ce le-au oferit pînă acum aceşti guvernanţi şi pentru că nu-i interesează soarta şi destinele ţării lor. În condiţiile în care Executivul a anihilat prin pîrghii destul de josnice Legislativul şi Puterea Judecătorească, nimeni nu poa­te să mai facă nimic, decît voinţa unită a cetăţenilor. Mulţi dintre liderii sindicali, la nivelul oraşului Piteşti, sînt vinovaţi. Categoric sînt vinovaţi, pentru că ori nu ştiu, ori nu vor, ori nu pot“. Şi pentru organizatorul mi­tingului care trebuia să aibă loc luni, în faţa Prefecturii, col. (r) Vic­tor Po­pescu a avut un mesaj: „Îi transmit de aici în direct liderului respectiv că este un trădător, a trădat mişcarea organizaţiei sin­dicale, iar pensionarii care nu l-au urmat merită aceeaşi a­pre­ciere“.

Armata e cu noi!

„Armata e cu noi este sloganul care s-ar potrivi cel mai bine protestului de astăzi (n.r. - de ieri), sub impactul, jurămîntul pe care l-am depus în faţa po­porului de a apăra nu numai drepturile noastre, ale militarilor, ci ale tuturor cetăţenilor. La noi este o or­ganizare bazată pe un spirit moral, elita a venit aici“, a declarat şi col. (r) Teodor Ghiţescu. „Aceste cadre militare în retragere şi în rezervă au străbătut trei sisteme, antebelic, postbelic şi sistemul post 89. Via­­ţa noastră extrem de riguroasă, plină de pri­va­ţiuni şi de eforturi ne-a direcţionat şi acţiunea, şi gîn­direa în acest sens“, a explicat el diferenţa dintre sin­­dicatul din care face parte şi celelalte. Cît pri­veşte încrederea în actualul ministru al Apărării, Te­odor Ghiţescu a precizat: „Actualul ministru al Apă­rării nu reprezintă nici măcar Armata, darămite de­mo­craţia. E profund antidemocratică şi retrogradă a­ceastă guvernare, ca de altfel toate guvernările postdecembriste. Antidemocratice, pentru că în­cal­că toate principiile democraţiei, şi retrograde, pentru că au dus nivelul de trai al populaţiei în urmă cu 40 de ani. După 1989, nici un ministru nu ne-a re­prezentat interesele. Cu actualele programe politice, nu mai avem nici o speranţă. Dar noi nu mai sîntem atît de importanţi, ci copiii noştri, ei nu mai au nici o speranţă. Cu datorii de sute de miliarde de euro, ce să mai sperăm? Dar dacă nu protestăm, înseamnă că ne convine aşa“
Extras din Cotidianul Argesean Curierul Zilei .
Honor et Patria ,Vae Victis !
Presedintele Biroului Operativ Teritorial al SCMD Filiala 1 Pitesti,
Col.(r)ec.Victor Popescu
Grupaj realizat de:
 Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r)Mircea COMANECI