Financial Times publică în prima sa pagina o analiză a situaţiei politice din ţara noastră intitulată „România, o încurcatură balcanică”, aşa cum am aflat acum o zi de la Ioan Szas în "Pe surse".
Autorul articolului Neil Buckley afirmă faptul că "Lupta pentru putere de la Bucureşti a reaprins dezbaterea cu privire la extinderea UE şi a relevat continuitatea fostei elite comuniste în România". In analiza sa care "acoperă evoluţia politică a Românei începând din 1989 şi până la criza din prezent, citând opiniile unor analişti români. Criza din România, care are loc după derapajele premierului ungar Viktor Orban cu privire la instituirea unei ordini constituţionale, relevă cum „unele foste state din blocul estic continuă să se lupte cu cu demonii din perioada comunistă", este de părere Buckley.
Aceasta „arată că adoptarea a mii de pagini de legi UE nu pot transforma culturi politice peste noapte şi că progrese democratice obţinute cu greu pot aluneca înapoi", subliniază el în Financial Times.
Date suplimentare despre ilustrarea mitingului de protest din 24 ianuarie a.c. organizat în Bucureşti de către SCMD puteţi găsi în articolul:
" "Inepţii" de Botoşani pe agenţiile de presă internaţionale "
In contextul actual cu tot ce se întâmplă în viaţa politică internă, cu tot ce se derulează la Curtea Constituţională, la parchetul General, la DNA, cu cercetările la adresa celor care s-au prezentat la referendum, şi nu la adresa celor care au boicotat referendumul, protestele din ianuarie au devenit de mare actualitate.
Preşedintele Filialei 1 Botoşani a SCMD
Col (r) Mircea COMĂNECI