marți, 29 ianuarie 2013

COMUNICAT IMPORTANT


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI IN SEDINTA SA DIN DATA DE 29.01.2013 A HOTARAT  CONVOCAREA ADUNARII  GENERALE VINERI 01.02.2013 ORELE 10.30 LA CERCUL MILITAR UNDE SE VA  HOTARA SUSTINEREA PUNCTULUI DE VEDERE AL COLEGILOR  DIN BRASOV, COMBINAT CU CEL AL CELOR DIN FILIALELE DIN ZONA DE SUD-EST CA SI  DIN FILIALELE  JUDETULUI SUCEAVA PE CARE  LE SUSTINEM  SI LE PREZENTAM IN CONTINUARE :     

  În ultimele 3 săptămâni circulă, prin fluxul informal, tot felul de opinii şi sunt redate unele conversaţii în legătură cu perspectiva soluţionării abuzului grav săvârşit de guvernul Boc împotriva pensionarilor militari, ale căror pensii au fost tăiate drastic. În acest timp, proiectele noastre de acţiune sindicală se anulează reciproc prin marea divergenţă a părerilor celor care reprezentăm încă filialele. Totodată, familiile unor camarazi continuă să suporte adevărate tragedii generate de tăierile nemiloase şi iresponsabile ale pensiilor militare. Vom plăti scump preţul acestei strategii de aşteptare strategică. Cei mai mulţi dintre noi continuăm, cu aceeaşi naivitate, să credem în factorul politic şi în puterea adevărului. Vă spun cu sinceritate că, toate investigaţiile asupra fraudării pensiilor militare, toate artificiile create prin aplicarea principiului contributivităţii, toate discriminările produse şi dezbinările constatate, toate promisiunile şi speranţele de sancţionare a vinovaţilor se vor pierde în păienjenişul ţesut de interesele obscure ale clanurilor politice, economice şi finaciare. La fel s-a pierdut şi unitatea şi forţa sindicală rămase definitiv în urma tuturor evenimentelor ce au conotaţii strategice. Absenţa unui punct de vedere comun în legătură cu starea de fapt a îndeplinirii promisiunilor făcute în campania electorală şi lipsa unei strategii alternative de menţinere a dialogului (inclusiv cel stradal) imi confirmă atitudinea pe care am manifestat-o permanent faţă de rolul şi locul nostru al SCMD, în acest context, deloc favorabil. Prin urmare, adresez public Comitetului Director al SCMD, rugămintea de a exprima un punct de vedere cu privire la:
A. SOLICITAREA UNEI ÎNTÂLNIRI, ÎN REGIM DE URGENŢĂ ( până la 10.02.2013) ÎNTRE PREŞEDINŢII FILIALEOR DIN TERITORIU ŞI DOMNII: PREMIERUL VICTOR PONTA , MINISTRUL MIRCEA DUŞA (M.Ap.N), MINISTRUL RADU STROE (M.A.I.), DIRECTORUL CRISTIAN MAIOR (S.R.I.);
B.  OPORTUNITATEA, AVANTAJELE ŞI PERSPECTIVELE REALE ALE UNEI ACŢIUNI SINDICALE COMUNE, PUBLICE ( pe data de 16.02.2013, miting în Piaţa Victoriei, cu participarea pensionarilor militari şi a familiilor acestora);
C.  STRATEGIA SCMD PE TERMEN SCURT (1-2 LUNI) CU PRIVIRE LA ŞANSELE DE REUŞITĂ A SOLUŢIEI POLITICE DE REZOLVARE A LITIGIULUI PENSIILOR MILITARE.
      În ce priveşte statutul şi rolul meu de membru al SCMD, pe 16 februarie 2013, voi lua cea mai înţeleaptă decizie. Este vremea negocierilor, mai rămâne să „negociem” viaţa propriilor noastre familii.
      Am onoarea să vă salut pe toţi, din acest moment puteţi urmări analizele politico sociale ale subsemnatului şi pe acest Site web : http://ardro.blogspot.com/
     P.S. Toate corecturile, la acest comunicat, au fost făcute la intervenţia şi cererile dumneavoastră, fapt pentru care vă mulţumesc! Suntem, cu adevărat, 90% dintre noi cu pensiile mărite dar am lăsat "pe frontul camaraderiei" în urma noastră 10% "răniţi grav" . Principiile noastre fundamentale de conduită şi morală creştină ne obligă să nu-i lăsăm în urmă şi să-i apărăm. De aceea consider că lupta pentru dreptatea socială nu ne poate dăuna, ci dimpotrivă, ne va conduce lângă Dumnezeu."Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate că a lor este Împărăţia Cerurilor"(Evanghelia după Matei, cap.5). Pe pământ însă , domnul Premier a lansat sloganul "Dreptate până la capăt"! Să nu cumva să fi făcut referire "Dreptate până la sfârşitul campaniei electorale şi preluarea puterii". Din locul în care mă aflu şi din timpurile pe care le trăiesc , simt din plin, dispreţul politicienilor faţă de "cei care luptă pentru dreptate". Atenţie domnule Premier, sub "aura dăunătoare a dispreţului", multe "împărăţii" au căzut!

Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

NU ESTE BINE domnule Ponta ! DE CAND SI PANA CAND IN TIMP DE AUSTERITATE PENTRU TARA ,SE MARESC PENSII LA M.Ap.N ? RASPUNSURILE DATE LA CONFERINTA DE PRESA din 28.01 2013 ,IN LEGATURA CU SITUATIA PENSIILOR MILITARE ,VA DESCALIFICA IREVOCABIL ! ESTE INADMISIBIL CA UN PREMIER SA ARUNCE PUR SI SIMPLU RASPUNDEREA POLITICA ,PE UN MINISTRU IN FUNCTIE DE O LUNA SI JUMATATE DE ZILE ! ESTE INCREDIBIL CE PRIORITATE EXTRAORDINARA AVETI...''SA NU FIE AFECTATI CEI 90 % CU PENSII  MARITE!" DUPA CE LEGE AU EI PENSII MARITE ? SAU VRETI SA SPUNETI CA DE ACEEA ATI PLECAT DIN SALA DE SEDINTE A PARLAMENTULUI ROMANIEI, CA ROBERTA ANASTASE SI BASESCU SA FACA JOCUL PDL IN FURTUL BANILOR NOSTRI ? CU ALTE CUVINTE SI PE INTELESUL TUTUROR : GUVERNATI PE LEGILE BOC ? CA PROCUROR SUSTINETI ILEGALITATILE SI ABUZURILE ?


GRUPUL FILIALELOR din zona de Sud-Est 


Motto : ''Cand vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca / Numai banul il vaneaza si castigul fara munca ,/ Azi ,cand fraza lustruita nu ne poate insela ,/ Astazi altii sunt de vina ,domnii mei ,nu este -asa ? / Prea v-ati aratat arama ,sfasiind aceasta tara , / Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara ,/ Prea v-ati batut joc de limba ,de strabuni si obicei , / Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti - niste misei ! '' (Eminescu ) .


PUBLIC

Am publicat nenumarate comunicate ,puncte de vedere ,informatii de larg interes civic si public ,opinii ,etc ...

Acum suntem, in cel mai critic punct cu putinta ,peste care ,in opinia mea ,NU se mai poate trece .
Obraznicia ,cinismul si aroganta acestui guvern condus de un premier pe masura, care ne fura ilegal ,in fiecare luna, sume extraordinare de bani (unde se duc aceste sume ?) ne determina sa trecem la masuri extreme .Ca sa nu mai vorbim de cumetria in vazul lumii ,data exemplu si pentru subordonati .Esenta esentelor am scris-o in titlul postarii .
Sustinem in TOTALITATE propunerile Filialei Brasov ! GRUPUL FILIALELOR <> ,a militat intotdeauna pentru dialog ,pentru dialog CONSTRUCTIV . Nu avem insa cu cine .Prin urmare ,avand si o situatie deosebita aici la Pitesti ( trecerea la masuri extreme de protest : LEGAREA CU LANTURI -actiune stopata de Presedintele Filialei ) si mai ales in urma celor doua actiuni pe plan local cu alianta usl Arges ,FARA NICI-UN REZULTAT , SUNTEM HOTARATI SA TRECEM la masuri exceptionale ,SPONTANE ca sa nu mai fie nevoie de aprobari .
Si ca sa raspund si celor ''chipurile 90%''cu pensii marite ILEGAL ,si mai ales in conditii de austeritate ,asa cum spunea procurorul boc (vedeti ? Procurorii se completeaza si se ajuta reciproc !sic...) ,ii recomand dl.ui Ponta, sa-i agreeze in continuare, RACORDATI la punctul de pensie ,SCOSI din evidenta Casei de Pensii Sectoriale a MAp.N ,iar pentru cei care luptam pentru apararea principiilor si drepturilor noastre fundamentale ,SA RESPECTE LEGEA SI HOTARARILE JUDECATORESTI !
Solicitam RASPUNSUL managerului FACIAS ! ( Nu va ascundeti ,caci suntem Filiala care v-am acordat sprijin total la Pitesti ,pentru demiterea lui Basescu ; Noi nu uitam ! Cum aparati cetatenii de abuzuri ? Ce ati facut concret pentru abuzurile guvernului Ponta ( 1 si 2) impotriva pensionarilor militari ,carora le sunt sustrase lunar din pensie , sume importante de bani ? Va tot plimbati pe la Antena 3 si discutati despre tot felul de chestiuni inepte ,numai despre abuzuri fara precedent in istoria armatei si a Romaniei ,NU ! De ce ?
Solicitam RASPUNSUL bancherilor, pentru imposibilitatea achitarii creditelor de acei pensionari, care in baza unui drept legal, au facut imprumuturi la banci ! O sa va dam in judecata pentru ca restantele, sa vi le achite guvernul, caci guvernul patroneaza ILEGALITATLIE .
Conducerii Centrale a SCMD ,nu-i solicitam decat ATENTIE MARITA la ceea ce se intampla !
In acest context ,ROG TOTI PRESEDINTII FILIALELOR DIN REGIUNEA GEOGRAFICA <>sa ne conjugam eforturile ,pentru INLATURAREA NEDREPTATII PANA LA CAPAT !
Rog sa raspundeti pe blogurile Filialelor !
Honor et Patria ,Vae Victis !
Vicepresedinte CD
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ,Victor POPESCU

Nu UITATI : 5000 daca am mai ramas in acest sindicat + 5000 de sotii care ne vor urma +5000 de copii care ne vor urma ,suntem 15.000 -o forta extraordinara si o voce a democratiei ,care NU poate fi infranta de nici-o alta forta ! O forta care lupta pentru apararea onoarei si demnitatii militare ,a drepturilor militarilor in cauza si ale cetatenilor !
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU ! ASA CUM AM JURAT !
Pe 16.02 2013 ,in Piata Victoriei ,IMPREUNA cu Familiile noastre .Unii din camarazii nostrii ,membrii ai PSD ,se vor lega in lanturi si-si vor arde carnetele de partid !

miercuri, 30 ianuarie 2013 C-lung Moldovenesc
In atentia tuturor membrilor din conducerea centrala a SCMD, Comitet director si nu in cele din urma a tuturor filialelor SCMD din tara
Stimati colegi,
Urmare a solicitarii transmise prin nota nr.51 din 22.01.2013 privind situatia cu membrii de sindicat, platitori de cotizatie si scosi din evidenta la 31.01.2013 va informez ca am identificat o stare generala de nemultumire vis a vis de prestatia conducerii Sindicatului in relatia cu puterea politica instaurata din luna mai 2012 si reconfirmata la alegerile parlamentare din decembrie 2012, in ce priveste soarta celor doua OUG. Tot ce am obtinut au fost numeroasele promisiuni si minciuni obtinute in urma unui management defectuos sau lipsei de transparenta in gestionarea acestei situatii. Daca una dintre OUG referitoare la modificarea legii pensiilor este oarecum dificil de abordat, nu intelegem de ce nu am solicitat insistent rezolvarea, in prima instanta, problemei cumului pensiei cu salariul care nu presupune niciun efort financiar si nici aprobari speciale ale FMI – care, dealtfel, nu are nici o implicatie in problema pensiilor militare, doar ca este folosit ca scuza sau motiv de amanari repatate din partea primului ministru.
Avand in vedere aceasta situatie precum si tacerea inexplicabila a presedintelui SCMD si adjunctilor care nu mai sunt activi si vocali in sustinerea drepturilor care ni s-au furat, tocmai acum cand se dezbate bugetul tarii, precum si acceptarea continua a tergiversarilor si amanarilor nemotivate pentru luarea unei decizii de catre primul ministru, genereaza tot mai multa neincredere si, mai mult, suspiciunea de “santaj acceptat” de catre conducerea centrala a SCMD.
Obesrv ca tot mai multi membrii de sindicat si chiar filiale considera ca jocul dea “alba neagra“ practicat de guvernul USL trebuie sa inceteze deoarece a atins apogeul si, ca urmare, doresc un raspuns transant si urgent din partea ministrului apararii si primului ministru privind soarta pensiilor micsorate. In functie de acest raspuns majoritatea dintre membrii de sindicat ai filialei noastre vor decide ramanerea lor, in continuare, ca membri de sindicat, platitori de cotizatie. Dupa cum a evoluat si evolueaza situatia, apreciez ca este posibil ca, la "apelul" pentru identificarea membrilor de sindicat platitori de cotizatie, sa raspunda un numar insuficient de militari rezervisti pentru a face functionala filiala noastra. Din aceste considerente apreciez ca este urgent si necesar revitalizarea activitatii sindicale, "re-aprinderea motoarelor" actiunii sindicale luand toate formele de lupta sindicala, inclusiv actiuni de protest in strada. Starea de latenta a SCMD manifestata din luna mai 2012 (dupa alegerile locale) coroborata cu confuzia generata de primul ministru care a inceput sa devina penibil in a asigura sau promite, celor afectati de reducerea pensiei, rezolvarea situatiei afirmand ca a discutat cu “Mircea Dusa” iar mai nou va discuta cu FMI la sfarsitul primaverii 2013” sau la “pastele cailor”, genereaza o tot mai mare neincredere ca acest gen de management a activitatii sindicale in urma caruia s-a obtinut, in afara de promisiuni desarte, prea putin in comparatie cu ce s-a dorit. Acest lucru nu mai poate continua in acest mod si, de aceea, trebuie coagulate toate eforturile filialelor pentru identificarea solutiilor si masurilor cele mai viabile si aplicabile imediat.
Nu in ultimul rand doresc sa scot in evidenta faptul ca, nou ministrul apararii dl. Mircea Dusa, declara ca a prevazut in Bugetul MAN sumele respective insa stim bine ca este, fie numai propaganda cu scopul de a linisti oamenii fie a trecut la etapa de a ne familiariza cu ideea “existentei si vizitele extraterestrilor”. Stim bine ca auditul desfasurat la Casa de pensii sectoriala a MApN a scos in evident numeroase abuzuri si falsuri prin care s-au marit pensile, cel putin la Bucuresti si Ilfov. Aceste pensii sunt platite in continuare in timp ce, aplicarea retroactiva, contrar prevederilor Constitutiei, a unei legi a pensiilor controversata, ne mentine la multi pensile reduse.Avand in vedere aceste considerente propunem:
1. Convocarea in regim de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru a stabili Strategia de actiune imediata. Pana atunci etse absolute necesar organizarea unei intâlniri de urgenta a conducerii S.C.M.D. şi a reprezentantilor regionali cu ministrul Apararii Naţionale pentru a cunoaşte exact poziţia acestuia în problema pensionarilor militari.
2. Solicitarea şi întalnirea cu premierul Victor Ponta (tot în regim de urgenţă) a delegaţiei prezentate mai sus alături de ministrul Apărării în urma careia să se emita un comunicat cu termenele exacte de rezolvare a promisiunilor avansate încă de anul trecut. Nu trebuie sa mai acceptam promisiunea rezolvarii acestei situatii prin elaborarea Legii speciale sau ocupationale pentru ca aceasta va fi ingropata” in acest an si dezgropata, probabil, la anul cu ocazia alegerilor prezidentiale si pentru Parlamentul Europei.
3. Intocmirea si publicarea unui plan de masuri pe termen scurt si mediu privind actiunile SCMD ca reactie la nerespectarea prevederilor discutate în urma întâlnirii cu prim-ministrul Ponta şi a acordurilor, protocoalelor si Dumnezeu mai stie de planur de colaborare ori alte documente s-au mai intocmit cu USL. Cred ca suntem destul de curajosi si vocali chiar si pentru “manifestari spontane” de protest in Piata Universitatii asa cum au facut civilii anul trecut.
4. Dimensionarea ori construirea bugetului/2013 al SCMD astfel ca principalul efort financiar sa fie indreptat catre organizarea tuturor formelor de protest inclusiv desfasurarea unor manifestatii de protest in strada (greve nu avem cum) de atentionare a guvernului si a primului ministru in special asupra jocului periculos cu aliatii electorali.
5. In sensul celor mentionate la punctul nr.4, stoparea imediata a cheltuielilor destinate avocatilor si caselor de avocatura care nu au facut mai nimic in sprijinul demersurilor noastre, si a altor cheltuieli de salarizre ori diminiarea acestora pentru a asigura resursa financiara aducerii la Bucuresti a tuturor filialelor din tara.
6. Obtinerea aprobarilor pentru desfasurarea actiunilor de protest din timp si organizarea acestor actiuni nu cu scopuld e a inlatura un guvern ci cu scopul de a trezi guvernul si pe premier la realitatea problemelor noastre si indeplinirea promisiunilor.In concluzie, atragem atentia ca liderul PSD si sef al Guvernului joaca un joc periculos si duplicitar atat timp cat a fost in stare sa faca pact cu ‘diavolul” de la Cotroceni si cu tradatorul Oprea de la UNPR, fost PSD.
Avand in vedere ca situatia sociala din tara este ametita de promisiuni si scandaluri legate de fosta guvernare este tot mai clar ca asteptarea sau amanarea oricarui tip de reactie sau actiune va fi in defavoarea intereselor noastre iar dupa aprobarea bugetului va prea tarziu pentru a mai face ceva. De aceea este necasar sa tinem “motoarele la cald” si catarea pe guvern si mai ales pe primul ministru care, dupa parerea mea ne considera prosti si nu suficienti de multi ori pierderi colaterale ale societatii, ca sa fim o amenintare.
In incheiere doresc sa mentionez acest document a fost agreat, pana in acest moment, de catre filialele din Zona de Nord Est astfel: Campulung Moldovenesc, Suceava, Iasi, Radauti, Falticeni. Nu doresc si nici nu mai este timp de drepturi la replica si nici infierari ale initiativei noastre din partea detinatorilor adevarului absolut. Suntem destul de maturi sa ne mai ascundem dupa vorbe frumoase sau sa ne facem ca nu vedem ceea ce este evident.
In speranta ca si alte filial ala SCMD vor agreea aceasta initiative va adresez rugamintea de a transmite conducerii contrale a SCMD aplicarea de urgenta a masurilor mentionate in acest document, amendate sau completate cu alte masuri pe care le considerate necesare.
Cu stima,
Col(r)Marian DUMITRESCU
Presedinte, Filiala Campulung Moldovenesc

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI