marți, 15 ianuarie 2013

VĂ PREZINT ŞI PUNCTUL DE VEDERE AL PREŞEDINTELUI SCMD REFERITOR LA CRUNTA REALITATE ÎN CARE NE AFLĂM AZI 15 IANUARIE CÂND, DE FAPT, AR TREBUI SĂ-L SĂRBĂTORIM PE GENIANUL EMINESCU


In atenţia tuturor celor sistematic dezinformaţi

La început de an nou, urându-vă tradiţionalul LA MULŢI ANI, mă adresez dvs., doamnelor şi domnilor militari şi poliţişti activi, foşti rezervişti, adică “foşti militari” şi “foşti poliţişti” transformaţi în asistaţi social, alături de foştii CAP-işti, ca şi civililor din toate domeniile de activitate, cu rugămintea ca măcar în 2013, să înţelegeţi rostul şi obiectivele SCMD!
Deşi am avut contracte de muncă individuale separate cu statul, obligându-ne să prestăm în slujba acestuia, 24 de ore din 24, 365/366 de zile pe an, aberanta legislaţie băsistă, prin legi votate cu picioarele, acţionând retroactiv, ne-a luat calitatea de pensionari aruncându-ne, ca s-o parafrazăm pe d-na ministru al Muncii, alături de foştii CAP-işti, în rândul celor 4,8 milioane de asistaţi social. Este o aberaţie faptul că ajutoarele sociale primite de aceştia sunt date din fondul de pensii, la care nu au contribuit individual, şi nu din fonduri de stat şi sunt botezate, formal, pensii, deşi nu au această calitate juridică.
Prin această rejectare a noastră din societate, în baza Legilor 119 şi 263/2010 şi a OUG 1/2011, pe lângă dreptul la munca răpit prin Legea 329/2009 ni s-au furat toate drepturile decurgând din statutul de militari în rezervă.
Esenţa luptei SCMD a fost şi a rămas înlăturarea discriminării la care suntem supuşi şi obţinerea “dreptăţii până la capăt” conform lozincii USL, care se plia astfel integral, pe programul nostru. Este motivul pentru care am acordat şi acordăm sprijin PSD, PNL şi PC. Este motivul pentru care, analizând consecinţele actelor regimului Băsescu - distrugerea tuturor categoriilor socio-profesionale şi de vârstă, desfiinţarea locurilor de muncă şi risipirea averii ţării, am acuzat de genocid şi subminarea economiei naţionale PDL, UDMR şi UNPR, adică forţa de masă a regimului Băsescu, pe lângă instrumentele de şantaj şi poliţie politică arhicunoscute şi tinând de aplicarea actului de justiţie, aflate la dispoziţia Demisului. Am acţionat în stradă, în Parlament, în Justiţie, în media, în ţară şi în afară şi ne-am obţinut dreptatea teoretic, la 7 ianuarie 2011 la ICCJ. Doar teoretic pentru că regimul Băsescu a perpetuat ilegalităţile, nedreptatea şi discriminarea încercând să le legitimize printr-o ticăloasă operaţiune numită “Revizuire”, implementatată prin OUG 1/2011. Cu această ocazie au introdus discriminarea între noi, acordând ajutoare sociale de peste 8600 lei în brut unor simpli şefi de depozite de echipament, în timp ce comandanţilor lor de Armate, generali cu toate stelele şi vechimea întreagă le-au fost reduse la 2300-2700 în brut. Procedeul a permis “artizanilor” să devalizeze fondurile a două ministere, răsplătind pe banii statului pe mulţi dintre cei care au devenit membrii  unui partid ilegal înscris şi fantomă ca existentă, numit UNPR. Atrag atenţia că astăzi procedeul este reluat, cu sprijinul celor ce ne-au cerut să nu ne prezentăm la Referendum, urmând a se constitui, în interes băsist, un alt partid fantomă, aşa zis al rezerviştilor.
Ne-am luptat profesionist, punându-ne abilităţile de informare şi analiza, capacităţile organizatorice şi de ripostă, în slujba întregii societăţi civile româneşti din care facem parte, pentru demolarea guvernelor băsiste, prăbuşirea regimului Băsescu şi deschiderea căilor democratice de realizare a “dreptăţii până la capăt”. Pentru aceasta, noi, rezerviştii, ne-am îndemnat susţinătorii şi aliaţii să sprijine USL-ul şi rezultatele s-au văzut şi la alegerile locale şi la Referendum şi la alegerile parlamentare. Am făcut-o pentru că era inadmisibil ca la 22 de ani după revoluţie, să ne mai cerem Libertatea în stradă si sa strigam “Jos tiranul”!. Am facut-o pentru că am dorit instaurarea democraţiei reale, act care, constitutional, este misiunea noastra, in baza Art. 118, al. 1 si, mai ales, pentru ca am dorit si dorim “dreptatea pana la capat”! Evident, dreptatea sociala, pedepsirea hotilor, a jefuitorilor bogatiilor tarii, starpirea mafiilor si lichidarea politicii de gasca!
Neavand incredere in gentleman agreement, in baza multor experiente nefericite, am facut-o in baza unui Contract social, semnat, cu obligatii de ambele parti. Mai mult decat aliatii nostri, pensionari civili, revolutionari, piloti, grefieri, profesori, ceferisti, mineri, functionari publici din parlament, lucratori din sanatate, cadre didactice, etc., noi am obtinut un numar mai mare de semnaturi pentru ca am incheiat protocoale de colaborare si la nivel local, in judete.
Semnaturi si promisiuni! Promisiuni pe termen lung, privind abrogarea legilor ticaloase si promovarea unei legislatii compatibile cu cea europeana. Promisiuni pe termen scurt, vizand, in ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, revenirea la statutul si solda de rezervist prin initierea in Parlament a Proiectului Legii pensiilor militare de stat si realizarea dreptatii odata cu incetarea discriminarii, prin doua OUG care sa nu ne mai limiteze dreptul la munca si sa ne redea drepturile legal si legitim castigate celor napastuiti, macar la nivelul lui decembrie 2010. Stim ca operatia este dificila! Se opun jefuitori externi! Se opun jefuitori interni, dar si complicii acestora sau beneficiarii intamplatori, lipsiti de constiinta! Se opun, pentru ca a face dreptate inseamna ca automat cineva a comis nedreptatea si, in orice democratie reala, cel vinovat trebuie sa plateasca, conform Legii! Am inteles cat este de greu si intelegem in continuare, dar murim pe capete, disparitia noastra, programata de guvernele Boc, fiind in continuare inregistrata cu bucurie, de vechile unelte ale lui Basescu, ramase in posturi, drept “economii la bugetul de stat”, ca s-o citam pe tovarasa general Maria Lupu.
Spre linistea noastra, avem in schimb promisiuni, din 7 oct. 2011 si pana astazi, 15 ianuartie 2013. Multe, foarte multe! Atat de multe, incat nu ne ajung degetele de la mainile tuturor membrilor SCMD sa le putem numara! … Ne bucuram de fiecare data cand se fac si, cuminti, parasim, in continuare “pe cale naturala sistemul”! Zilnic! Am ramas totusi destui (si, din pacate, ni se adauga, tot zilnic, disponibilizati ilegal de la Ministerul de Interne sau militarii contractuali aruncati in strada fara drepturi la varsta de 45 de ani) cei care isi aduc aminte de dialogul fratesc purtat in strada la 1 Mai 2012 cu proaspat numitul premier Victor Ponta. Gestul domniei sale de a veni alaturi de noi, ne-a miscat atat de mult, incat am dori sa-l vedem repetat si vom face tot posibilul, pentru a-l reedita. Domnia sa este alaturi de noi si stie ca principala temere pe care o avem este aceea ca ne-am putea obtine drepturile si dreptatea solicitata … post mortem. In fond, nu dorim decat aducerea noastra pe acelasi plan al dreptatii si onorarii sociale, cu rezervistii fabricati de regimul Basescu, doamnele si domnii colonei Kovesi, Blejnar, Turcescu, dl. general fruntas Ontanu, etc. Dar, spre deosebire de unii dintre colegii nostri, care au intelegeri in interes personal cu actuala Putere, pentru ca nu exista padure fara uscaturi, noi, ceilalti, adica marea majoritate, constatam ca puterea de a indura si de a astepta ni se topesc pe zi ce trece. Si am vrea acest dialog cat mai curand! Pentru ca, in opozitie cu dl. Ion Cristoiu, a carui fata o sustine pe euro, pe EBA, la Bruxelles, noi am fost pana acum sustinatorii propriilor nostri copii si nepoti aruncati in somaj sau care nu-si gasesc locuri de munca, iar astazi, in perspectiva maririlor progresive de preturi, a noilor taxe, a cresterilor nesimtite preconizate la curentul electric si la gaze, stim, fara sa ne spuna nimeni, ca nu vom mai putea face fata!


Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PREŞEDINTELE SCMD