luni, 28 ianuarie 2013

INTALNIRI ALE CONDUCERII FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

          1. Vineri 25 ianuarie 2013,  la initiativa doamnei deputat dr. Tamara Ciofu, la cabinetul sau parlamentar, a avut locul o discutie cu presedintele Filialei 1Botosani a SCMD, Col rez. Comaneci Mircea si vicepresedintele cu probleme juridice Col rez. Bulboaca Mitica, in care s-au dezbatut urmatoarele :
  • Nedreptatile facute pensionarilor militari prin taierea pensiilor acestora si transformarea lor  in beneficiari (conform prevederilor legii 263/2010);
  • Necesitatea adoptarii a unor OUG pentru revenirea pensiilor diminuate, la nivelul celor din 2010, ca si anularea cap IV din legea 329/2009, referitor la cumulul pensiilor cu salariul din institutiile bugetare.
  • Promovarea in procedura de urgenta a unei legi ocupationale pentru revenirea la statutul de pensionari  militari de stat.
  • Redobandirea in fapt a  dreptului la asistenta medicala gratuita pentru militarii in rezerva, asa cum este prevazut in legea 80/1995 - privind statutul cadrelor militare.
          S-a inmanat, cu acest prilej, doamnei deputat un documentar privind pensiile militare de stat, insotit de un memoriu adresat de conducerea SCMD doamnei Mona Pivniceru,  ministrul  justitiei, precum si alte materiale care vin sa sustina legalitatea si indreptatirea demersurilor nosatre. Doamna deputat a preluat aceste materiale, le-a transmis in prezenta noastra  consilierului pe probleme juridice de la Camera Deputatilor si ne-a promis ca ne va tine la curent cu modul de rezolvare. 

         2.In aceeasi zi, tot  la sediul PSD Botosani, pe aceasi  problematica s-a purtat o discutie si cu secretarul general adjunct al PSD, in persoana presedintelui organizatiei judetene Botosani a PSD, domnul deputat Andrei Dolineaschi, care ne-a informat ca exista toata disponibilittea din partea conducerii centrale a PSD, ca si a guvernului Romaniei de rezovare a acestor probleme. Nu stia insa amanunte asupra  modalitatii de revenire a pensiilor taiate,la cuantumul  din 2010, si nici daca fondurile necesare sunt prinse in bugetul pe 2013 sau nu , urmand sa se intereseze in cursul acestei saptamani si sa ne informeze.
      
       3. Luni 28.01.2013, la sediul prefecturii Botosani ,vom avea o discutie si cu domnul Prefect al judetului,  Costica Macaleti, pe aceasi problematica, caruia ii vom inmana din partea   SCMD, solicitarea catre Guvernul Romaniei, de a-si onora  promisiunile facute in campania electorala, de adoptare a celor doua OUG, menite sa repare nedreptatile facute de guvernele anterioare, rezervistilor militari, membri si nemembri ai SCMD. Cu acest prilej vom solicita acestuia  organizarea unei intalniri a conducerii Filialei 1 Botosani a SCMD cu parlamentarii USL pe aceeasi tema.
        
       4. Sustinem solicitarea colegilor din Filiala Brasov catre CD al  SCMD de  a ni se  comunica cat mai curand:

          A.SOLICITAREA UNEI ÎNTÂLNIRI, ÎN REGIM DE URGENŢĂ ( până la 10.02.2013) ÎNTRE PREŞEDINŢII FILIALEOR DIN TERITORIU ŞI DOMNII: PREMIERUL VICTOR PONTA , MINISTRUL MIRCEA DUŞA (M.Ap.N), MINISTRUL RADU STROE (M.A.I.), DIRECTORUL CRISTIAN MAIOR (S.R.I.);
          B. OPORTUNITATEA, AVANTAJELE ŞI PERSPECTIVELE REALE ALE UNEI ACŢIUNI SINDICALE COMUNE, PUBLICE ( pe data de 16.02.2013, miting în Piaţa Victoriei, cu participarea pensionarilor militari şi a familiilor acestora);
          C. STRATEGIA SCMD PE TERMEN SCURT (1-2 LUNI) CU PRIVIRE LA ŞANSELE DE REUŞITĂ A SOLUŢIEI POLITICE DE REZOLVARE A LITIGIULUI PENSIILOR MILITARE.

PRESEDINTELE FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD
Col rez. Mircea COMANECI