duminică, 28 martie 2010

Comunicat

Adunarea generala din 25.03.2010 a hotarat urmatoarele:

1. Primirea de noi membri de sindicat este o problema principala a activitatii biroului operativ. Discutarea si aprobarea dosarelor a inca 7 membri de sindicat.

2. Aprobarea activitatilor din luna aprilie 2010 din care reamintim:

* organizarea unei intalniri a cadrelor militare in rezerva si retragere cu senatorii de Botosani, pe teme de actualitate, cum ar fi:
- initiativa legislativa privind anularea capIV art. 17-26 din legea 329/2009, privind cumulul pensiei cu salariul in institutii ale statului;
- proiectului legii unice a pensiilor militare, care nu poate fi votat in actuala forma, pe principiul contributivitatii, deoarece militarii, inca de la Cuza, de cand a fost infiintata armata romana moderna, si pana in prezent, nu au cotribuit la sistemul asigurarilor sociale, intrucat legea din toate timpurile nu a solicitat acest lucru;

3. Alegerea D-lui Col (rz) Dragos Agavriloaie in functia de vicepresedinte si sef al departamentului cu probleme organizatorice.

4. Alegerea D-lui Col (rz) Gheorghe Fedor in functia de secretar al Filialei 1 Botosani a SCMD si eliberarea din aceasta functie, din motive personale, a D-lui Mr (rz) Doru Taciuc.

5. Imputernicirea presedintelui Filialei 1 Botosani a SCMD si a viceoresedintelui acesteia, de a initia contacte cu filialele locale a Sindicatului Politistilor, a Asociatiei magistratilor, a Asociatiei jandarmilor in rezerva, a celor de la SRI, SIE, Pompierilor militari, ANCMRR, Cultul eroilor, Uniunea Veteranilor de Razboi ...etc..., si a altor ONG-uri ale cadrelor militare in rezerva si in retragere ce au apartinut sistemului national de securitate, pentru a initia actiuni pentru sustinerea si rezolvarea problemelor noastre comune.

6. Definitivarea apelului si supunerea sa spre aprobare, prin semnatura sefilor acestora si a celorlate Asociatii ale cadrelor militare in rezerva si in retragere apartinatoare ale sistemului national de aparare, si trimiterea lui catre:
- presedintelui Romaniei d-lui Traian Basescu;
- primului ministru d-lui Emil Boc;
- presedintelui senatului d-lui Mirce Geoana;
- presedintei camerei deputatilor d-na Roberta Anastase;
- ministrului muncii si protectiei sociale d-lui Seitan;
- ministrului apararii nationale d-lui Gabriel Oprea;
- presedintelui PSD d-lui Victor Ponta;
- presedintelui PDL d-lui Emil Boc;
- presedintelui PNL d-lui Crin Antonescu;
- presedintilor comisiilor de aparare din cele doua camere ale Parlamentului Romaniei;
- presedintilor comisiilor de munca si protectie sociala ale Parlamentului Romaniei;
- presedintilor comisiilor de buget finante, ale celor doua camere ale Parlamentului Romaniei;
- Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitului Părinte Daniel;

7. Redactarea si trimiterea unei adrese catre toti primarii municipiilor, oraselor si comunelor judetului Botosani pentru a-i informa despre existenta sindicatului nostru, a obiectivelor pe care ni le propunem si a dorintei noaste de colaborare pe plan local in domenii de interes comun, precum si a rugamintii de a informa pe toti cei care au servit tara sub drapel, iar acum locuiesc in judetul nostru , cu aceste probleme.
Biroul operativ