vineri, 7 mai 2010

PENSIONARI AI SISTEMULUI NATIONAL DE SECURITATE, UNITI-VA, PENTRU APARAREA ONOAREI SI DEMNITATII NOASTRE!

Aceasta este deviza sub care trebuie sa ne unim toate fortele, capacitatile fizice, mentale si de orice alta natura, pentru a face fata desantatei ofensive spre genocid, lansate de actuala, efemera si cu totul intamplatoare PUTERE, nu numai impotriva noastra a celor care am servit ani de zile tara sub drapel, cu onoare si demnitate, ferind-o de orice rau s-ar fi putut abate asupra ei, dar si impotriva tuturor celor care acum se afla la pensie din orice alt sistem, impotriva celor neajutorati, cu dizabilitati, sau a copiilor abandonati in camine, a batranilor uitati de vreme in cate un colt de tara, numarandu-si cu greu zilele pline de amar, care le-au mai ramas, pana la incheierea definitiva a socotelilor cu aceasta lume.

Oare cu ce au gresit acesti nefericiti ai sortii, ca sa aiba parte, de un asemenea tratament? Cu ce sunt datori, doar ei sa plateasca pentru nesabuinta, incompetenta si inconstienta, celor care s-au cocotat cu nerusinare, trufie si orgoliu nemasurat in varful PUTERII, iar acum nu mai stiu (cum de parca ar fi stiut vreodata) ce sa faca, pentru a scoate tara din fundatura in care tot ei au adus-o din nesabuita dorinta de innavutire peste masura, pe seama celor multi si neajutorati.

Acesti nefericiti ai sortii, aflati azi, in dificultate, nu din vina lor ci si a nenumaratelor experimente sociale, carora au fost nevoiti sa le faca fata, in decursul anilor, constituind atat ei, cat si parintii lor (iar acum urmeaza probabil si copii lor) asa-numitele "generatii de sacrificiu", in speranta unei vieti mai bune, lipsita de griji si nevoi. Dar n-a fost sa fie asa, pentru ca iata si noi la randul nostru, am devenit alta "generatie de sacrificiu", iar acum mai mult, trebuie sa manifestam si noi, la randul nostru, "solidaritate".

Ce fel de solidaritate?... si fata de cine?
Fata de cei care au reusit, in ultimii douazeci de ani, sa distruga tot ce era mai scump pentru orice om de buna credinta, in aceasta tara, onoarea, libertatea, demnitatea, cinstea, corectitudinea, sentimentul patriotic si cel national???

Si toate acestea, in numele cui ?
A "Statului de drept", pe care nu l-au edificat, ci dimpotriva l-au caricaturizat, l-au ridiculizat, compromitandu-l definitiv, reusind in acelasi timp, insa, inversarea scarii valorilor din societate. A devenit, astfel, o rusine sa muncesti, sa studiezi, sa te pregatesti temeinic pentru o cariera stiintifica, universitara, academica. Modelul omului de succes din actualul "stat de drept", de la noi, este acela al smecherului, al celui care stie sa se descurce, al celui care, pe cai oculte, fara munca , fara efort, prin "metode neortodoxe", reuseste sa obtina totul in lumea asta: bani, avere, diplome de studii, tiluri stiintifice, academice, de DOCTOR HONORIS CAUSA, ale unor universitati indoielnice,ca nume sau prestigiu, dar care suna frumos in CV-uri. Pe baza lor, fara a dovedi nici o alta calitate, decat aceea a apartenentei la "partidul unic", sau la grupul potrivit (ca sa nu-i zic "gasca" sau "haita"), au ajuns sa ocupe posturi si functii inalte in stat, fara sa se gandeasca, macar vre-un pic, daca nu cumva poarta o "palarie", prea mare pentru minusculul capsor, pe care il au, lipsit de minte si cu un creier pe masura.

Toate acestea fiind stiute, cunoscute, arhicunoscute au culminat cu preconizatele masuri ale actualei PUTERI, care duc incet dar sigur, catre adevaratul genocid, dar nu cel, de care a fost condamnat si executat "Impuscatul", ci unul cu efect mult mai sigur si mult mai rapid, fiind indreptat impotriva tuturor celor care intr-un fel sau altul, greveaza bugetul statului (si asa din ce in ce mai inexistent), denumiti in ultimul timp "asistati" si care trebuie sa iasa din sistem cat mai curand si in totalitate.

Pensionarii, nefericitii sortii, copiii cu dizabilitati, neajutoratii, batranii aflati in dificultate au ajuns sa fie dusmanii de moarte ai actualului "stat de drept", marii evazionisti, stapanii economiei subterane, care submineaza statul, iar noi, rezervistii am ajuns "nesimtitii de serviciu", posesorii "pensiilor nesimtite", care secatuiesc avutia nationala.

Destul, nu mai putem suporta asemenea umilire.
Am tacut destul, am servit tara sub drapel, suportand "greutati, nevoi, durere", sacrificand tihna a familiilor noastre, strangand din dinti, dar toate in tacere.

Destul, a venit timpul sa ne strigam nevoia de onoare si demnitate, de respect, de recunoastere a drepturilor, prevazute in legislatia interna si cea universala, de catre cei, pentru care ne-am sacrificat tot ce am avut mai scump, unii chiar viata, in teatrele de operatii, pe meleaguri straine, acolo unde ne-a chemat datoria.

Am tacut destul, a venit vremea, cand "marea muta" , trebuie sa-si faca auzit vuietul ,in intreaga lume, nu numai in tara.

Nicaieri, in orice alt stat de pe glob, nu se intampla asa ceva, atata umilinta, atata jignire, atata lipsa de respect, atata lipsa de bun simt.
Cu ce am gresit oare? Cu faptul ca ne-am facut datoria, fata de tara ???

SA NE UNIM , SA NE ORGANIZAM, SI SA NE SOLICITAM TOATE DREPTURILE PANA LA ULTIMA CENTIMA, FARA NICI O CONCESIE, ASA CUM SI NOI LA RANDUL NOSTRU, NE-AM FACUT DATORIA.

Honor et Patria! Vae victis!

Cu mahnire in suflet,
Col(r) Mircea COMANECI

P.S.Publicat in Botosaninews.ro, cu titlul "Fostii militari, chemati sa isi apere drepturile banesti castigate prin lege", ca si in in "Jurnalul de Calarasi" din data de 13 mai 2010.