joi, 6 mai 2010

Una spunem alta facem

Cam asa am putea spune, despre actiunea unor senatori de Botosani in Senatul Romaniei, care desi la intalnirile pe care le-am avut, cu domniile lor si in urma discutiilor purtate,(asa cum am relatat si in articolele publicate), ne-au asigurat ca ne vor sprijini in demersul nostru legitim, acela, de a nu fi inclusi in legea unica a pensiilor militare, in plenul senatului, au votat impotriva amendamentului care prevedea acest lucru.

Astfel, D-nul senator (PDL) Dan-Augustin Humelnicu ,ca si D-nul senator Liviu CAMPANU(Independent-atunci), desi au fost de acord ca este necesar ca problema pensiilor militare si ale politistilor sa fie abordata intr-un capitol separat, care sa includa prevederile legii 164/2001 si ale legii 179/2004, legi in concordanta cu prevederile normelor europene si ale NATO, cand s-au dus in parlament au votat impotriva amendamentelor care faceau posibil acest lucru, la ambele sedinte. Avem situatia exacta, de la Senat, cu prezenta si voturile exprimate de catre fiecare. La sedinta din 28.04.2010 d-nul senator Liviu Campanu nici nu a fost prezent, de altfel, atat de mult l-a interesat aceasta sedinta, aceasta lege.

Mai putem sa avem incredere in cuvantul lor? Cum ne vom mai privi in ochi??? Ajunsesem la intelegerea, ca la adunarea din aceasta luna a cadrelor militare in rezerva si in retragere, atat a celor cuprinsi in sindicat, cat si a celor din asociatie, sa participe si domniile lor impreuna sau separat, in functie de programul si dorinta fiecaruia. Va mai putea avea loc o asemenea intalnire??? Noi dorim sa o avem si vom face tot ce va depinde de noi sa se realizeze, pentru a putea intelege care au fost resorturile interioare care au putut duce la un asemenea vot. Poate ne va explica cu acest prilej, si vom avea ocazia sa le mulumim personal pentru voturile exprimate. Abia asteptam sa avem un asemenea prilej.

Singurul senator care s-a tinut de cavant a fost D-nul senator Gheorghe MARCU, care asa cum ne-a promis la intalnirea avuta cu reprezentantii conducerii Filialei sindicatului, atat la Botosani cat si la Senat, a votat pentru amendamentul propus de catre deputatul Mircovici Nicolae si insusit de catre grupul sau senatorial, la articolul 6 din lege, acela de excludere a militarilor si politistilor din aceasta aberanta lege. Ba mai mult argumentele aduse de noi prin memoriul pe care i l-am adresat , ca si celorlalti parlamentari de Botosani, de altfel, au fost folosite la intocmirea motiunii simple, introdusa in sedinta din 20.aprilie 2010.

Acum stim si noi ce fel de caracter au unii alesi ai nostri.
Oricum noi le multumim tuturor pentru atentia si sprijinul acordat.
Stima si respectul nostru vor fi pe masura.

Asa cum am promis, publicam voturile senatorilor botosaneni ca si a celorlalti senatori din tara in sedinta de plen din data de 28.04.2010 ora 11.37 cand a fost respins amendamentul la legea 124/2010(legea unica a pensiilor publice)/Aneza 2, punctul 5, articolul 6, litera c, care ar fi permis eliminarea militarilor si politistilor din aceasta lege. In grupul PDL dvotul domnului senator Dan-Augustin HUMELNICU se afla la nr. crt.13, cel al domnului senator Gheorghe MARCU se afla in grupul PSD la nr crt.12, iar cel al domnului senator Liviu CAMPANU Independent-atunci, nici nu se gaseste in tabel intrucat la aceasta sedinta domnia sa nu a fost prezent.
Asa vom proceda ori de cate ori vom fi prezenti la lucrarile parlamentului, vom lua situatia voturilor fiecarui deputat sau senator si le vom publica pe site-ul nostru.



Biroul operativ al SCMD Botosani