marți, 16 aprilie 2013

ACTIUNE SINDICALA AMANATA PENTRU SFARSITUL LUNII MAI ..DACA VA MAI FI CAZUL !!!!

Decizia Comitetului Director privind manifestatiile publice preconizate in aceasta luna (nr. 417/16.04.2013)

Membrii Comitetului Director s-au pronuntat astazi, 16.04.2013, pentru schimbarea datei de desfasurare a manifestatiei publice, catre sfarsitul lunii mai a.c., si pastrarea locului de manifestatie in zona Piata Universitatii.
La sfarsitul lunii mai, conform asigurarilor date de catre reprezentantii USL, Legea reparatorie ar trebui sa fie deja in vigoare iar Legea pensiilor militare de stat promovata, asa cum s-a afirmat, prin ordonanta de urgenta.
In aceasta situatie, rugam presedintii filialelor sa sisteze tratativele cu firmele de transport si sa inceapa pregatirile pentru o eventuala manifestatie generala (fara exceptii) la sfarsitul lunii mai a.c.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie!

(clic aici pentru a vedea votul membrilor CD)

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Va prezint continutul raspunsului trimis SCMD la Nota nr 416/16.04.2013, cu privire la preconizata actiune din data de 19.04.2013 din Piata Universitatii :
1.In urma consultarii filialelor am primit urmatoarele optiuni :
  • Pentru Varianta 1 au votat Filialele : Suceava, Radauti, Iasi, Bacau, Husi
  • Pentru Varianta 2 au votat filialele : Botosani. Vaslui
  • Pentru Varianta 3 eventual combinata cu 2 : C-lung Moldovenesc
  • Nu au  raspuns nici la telefon, nici la SMS  Filialele : Falticeni si Piatra Neamt.
In concluzie: cu 5 voturi pentru Varianta 1,  3 voturi pentru Varianta 2 si 1 vot pentru Varianta 3, Votez: VARIANTA 1 adica amanrea actiunii  pentru sfarsitul lunii mai.
Opinie personalaE o mare greseala ca ne tot amanam actiunile. Vom deveni din ce in ce mai putin credibili in fata membrilor de sindicat si din ce in ce mai usor de manevrat de catre cei de la PUTERE, indiferent cine va fi ea. Doar cu miscari de strada masive vom putea urni ceva, alfel ..... nu vom avea decat promisiuni.
2.Va trimit in continuare declaratia de presa pentru AGERPRES, a ministrului Mihai Voicu, cu privire la hotararea luata in guvern si declaratia facuta de Premierul Victor Ponta.
- Proiectul de lege privind plata pensiilor militare, avizat favorabil de Guvern
Guvernul a avizat favorabil marţi proiectul legislativ privind platapensiilor militare recalculate la nivelul din 2010, dar cu condiţia caactul normativ să intre în vigoare din ianuarie 2014, a declaratpentru AGERPRES ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, MihaiVoicu. El a afirmat că punctul de vede al Guvernului va fi transmis miercuri Legislativului.
- "Astăzi o să avem din nou în discuţie proiectul de lege depus de un număr de parlamentari privind pensiile pentru cei 18.000 de pensionari militari, de la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi servicii de informaţii şi să găsim soluţia cea mai bună care să fie şi suportată de buget şi să dea o perspectivă clară în viitor asupra situaţiei acestor persoane", a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei Executivului.Avizul Guvernului este consultativ, decizia finală aparţinând Parlamentului.
AGERPRES, 16.09 Biroul de presa al PSD
Cu deosebit respect,
Vicepresedintele SCMD Zona de Nord Est
Presedinte Filiala 1 Botosani s SCMD
Col (r) Mircea Comaneci

PRECIZARI ALE CONDUCERII SCMD:
- Referitor la aprobarea de astazi a Guvernului, aceasta s-a dat pe proiectul legii reparatorii, dupa cum urmeaza:

•Legea reparatorie intra maine la Biroul Permanent al Senatului, urmand a se solicita procedura de urgenta.
•Pe anul 2013 banii vor fi asigurati fara efort suplimentar de la buget de catre cele trei structuri - MApN, MAI, SRI (intrucat n-au fost prevazuti in actualul buget).
•Pentru anul 2014 si in continuare sumele vor fi asigurate pe viitorul buget consolidat repartizat celor trei ministere.
- Legea pensiilor militare de stat este altceva, va intra in procedura, in actuala sesiune parlamentara, vizand restituirea statutului de rezervist si de pensionar militar de stat, urmand a fi aplicata la 30 de zile dupa promulgare.
Acestea sunt informatiile pe care le-am primit prin intermediul Departamentului Media al SCMD, de la Guvern, si pe care, oricum, le vom verifica maine, cand textul va intra la Biroul Permanent al Senatului.
Ii rugam pe toti cei interesati sa nu se mai ia dupa zvoneri, dupa analisti care nu stiu despre ce este vorba, si sa se adreseze pentru informatii Departamentului media sau Secretarului General al SCMD.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU