vineri, 11 iunie 2010

Intalnirile cu deputatii si senatorii continua


Saptamana aceasta a debutat, luni 07.06.2010 intre orele 14.00 si 15.30, cu intalnirea dintre deputatul PNL domnul Florin Turcanu si reprezentantii sindicatului nostru col(r) Mircea Comaneci, col(r)Gheorghe Fedor, precum si presedintele Sindicatului lucratorilor din penitenciare Domnul subcomisar Radu Atodiresei,iar din partea ANCMRR filiala "Gheorghe Avramescu" domnul M.M. cl.I(r)domnul Clement Matei. Discutiile au fost fructuoase, in conditiile in care domnul deputat si-a insusit problemele ridicate in protestul inaintat, fiind de acord cu argumentele prezentate in protest, promitandu-ne ca le va sustine si domnia sa in sedinta reunita a celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, unde va vota atat pentru motiunea de cenzura, cat si pentru mentinerea legii 164/2001 pentru militari, ca si a legii 179/2004 pentru politisti.


In ziua de vineri 11 iunie intre orele 10.00-12.00, au avut discutiile cu deputatul PDL domnul Nicolaie Rebenciuc, care au fost ample si destul de taioase, in conditiile in care domnul deputat a incercat, fara succes, sa ne convinga de faptul ca aceste masuri, propuse de guvern, sunt singurele care se pot lua in acest moment, pentru iesirea din situatia in care ne aflam. I-am demonstrat cu destule argumente ca sunt cele mai la indemana oricarui nepriceput, aceste masuri, care nu necesita nici un efort de gandire, analiza si sinteza, dar mai ales profesionalism si gandire economica din partea partea guvernantilor.

La intrebarea punctuala cum va vota fata de motiunea de cenzura ca si fata de actualele masuri ce promoveaza un adevarat genocid impotriva tuturor bugetarilor, dar mai ales impotriva pensionarilor , carora le va exclude minimile resurse de subzistenta, nemailuand in cosiderare pe cele ale unui trai decent, nu a putut raspunde direct, transant, lasandu-ne sa intelegem , ca se va mai gandi pana in ziua votului. Pensionarilor in cea mai mare parte, cu pensii de sapte sute si opt sute de lei, prin cei 15% reducere din actuala pensie LI SE FURA DIN PROPRIETATEA, pentru care au muncit o viata intreaga, intrucat in acceptiunea legislatiei europene, pensia este o proprietate.

Referitor la legea unica a pensiilor publice si-a insusit propunerile noastre si a promis ca fiind de acord cu ele, le va sustine in Plenul Camerei Deputatilor, in masura in care se vor discuta. Sa vedem insa cum va vota. Vom fi prezenti in balconul Camerei Deputatilor si vom vedea cum va vota.

Referitor la prevederile legii 329/2010. cu privire la cumulul pensiei cu salariul, a cazut pana la urma de acord cu noi ca li se face o mare nedreptate militarilor prin prevedrile acestei legi, prin care disponibilizatii din armata au fos a doua oara disponibilizati din sistemul bugetar si deci va sustine cauza acestora.

La final, a marturisit, ca nu stia multe aspecte ale problemelor discutate si argumentele noastre sunt beton cel putin pe ultimele doua probleme, si ca atare le va sustine , chiar daca aflarea lor i-au provocat o mare durere de cap.La rugaminte noastra a promis ca va prezenta Protestul sindicalistilor rezervisti, al celor al lucratorilor din penitenciare, precum si al politistilor, alaturi de membrii asociatiilor cadrelor militare in rezerva din MApN si MI, domnilor din guvern ca si celorlalti parlamentari, membri ai comisiei de aparare din care face parte.


Ce-a de-a treia inatlnire care a fost cu domnul semator Dan-Augustin Humelnicu, a avut loc asa cum a fost planificata, pe data de 12 iunie la ora 10.00 si a tinut circa doua ore. In acest rastimp au fost reluate toate problemele din protest, punct cu punct , prezentandu-se argumente pro si contra. Din pacate principala problema a masurilor de austeritate, nu s-a finalizat cu raspuns clar fara echivoc, cu privire la votul pe care il va da desi a admis multe din argumentele noastre, dar a afirmat ca nu este convins inca , de faptul ca prin caderea guvernului cei care vor veni in loc indiferent din ce partid, dar mai ales din opozitie, ar avea solutii mai bune din punct de vedere economic.Se va hotara cum va vota dupa ce va mai avea niste intalniri cu cateva categorii de cetateni ai colegiului sau. Un lucru este sigur insa, acela ca nu este de acord cu reducere pensiilor, mai ales in conditiile cand nu s-a stabilit macar u plafon de la care sa se faca aceste reduceri, eventual de la 1000 de lei in sus, lucru pe care la- sustinut si in amendamentele propuse de domnia sa, dar care nu au fost insusite de catre guvern. le va sustine in continuare in discutiile pe care le va mai avea in forurile de conducere ale partidului din care face parte, dar nu e convins ca va avea succes, de aceea simte o mare dezamagire.


Intr-un moment de sinceritate ne-a marturisitca atunci cand a hotarat sa intre in senat, altfel vedea lucrurile din afara, dar din pacate altfel se desfasoara in interiorul, nemaiavand mari satisfactii de pe urma muncii sale, asa cum se intampla cand lucra in mediul privat.



Privitor la celelate legea unica a pensiilor publice, desi a votat impotriva amendaamentelor sustinute de PSD si PNL, a facut-o pentru ca nu era convins de temeinicia lor, dar acum discutand cu noi ca si data trecuta, a ajuns la concluzia ca se face o greseala in privinya noastra, si se gandeste sa propuna o initiativa legislativa de adoptare a unei legi ocupationale, unice pentru toate categoriile de lucratori care sunt supusi unor restrictii ale drepturilor cetatenesti, nu numai a celor care poarta uniforma indiferent de minister, dar si chiar a celor din justitie, pentru a se asigura cu adevarat separatia puterilor intr-un stat dempcratic asa cum isi dorete toata lunea , dar care din pacate sufera la capitolul adevaratei democratii, in stil european. Ne-a solicitat chiar ajutorul in relizarea acestui demers.

Va sustine si initiativa legislativa pentru anularea efectelor, legii 329/2009, intrucat nu si-a produs efectele scontate, ba dimpotriva, a creat mari nedreptati unora categorii de cetateni, inclusiv celor disponibilizati din armata.


In final s-a aratat incantat de dialogul purtat, destul de aprins la un moment dat, dar civilizat, pe baza de respect reciproc si mai ales bazat pe argumente din partea noastra, de netagaduit. Ca urmare a acestui fapt, ne propune sa permanentizam aceste intalniri, care sa se repete, in mod sistematic in orice locatei am dori noi, dar macar o data pe luna, pe diverse teme de interes comun. Si-a cerut scuze cu acest prilej, ca nu a onorat invitatia noastra de a participa la adunarile generale, atat cea a sindicatului, cat si cea a asociatiei cadrelor militare in rezerva si in retragerere la care a fost ivitat in luna mai, cand promisese ca va fi prezent.

Ultima intalnire, cea cu Domnul deputat PDL Strugaru-Stelica Iacob, nu a mai avut loc, intrucat acesta a fost convocat de urgenta, de catre conducerea PDL, la Brasov. Domnia sa ne-a relatat telefonic, faptul ca este unul din putinii deputati PDL, care a criticat masurile de austeritate propuse de guvern, mai ales faptul, ca nu s-au gasit alternative economice de redresare a situatiei in care ne aflam. Ca urmare a cestui fapt, la una din discutiile furtunoase, pe aceste teme a fost invitat sa iasa din partid, daca nu va vota impotriva motiunii de cenzura.

Va mai purta unele discutii, in speranta aprobarii unor amendamente, deoarece nu este de acord cu reducerea pensiilor, dar nici cu reducerea tuturor salariilor bugetarilor, intrucat unele sunt chiar mici, in comparatie cu cele ale unor lucratori de la privat, care fac aceeasi munca. Ne-a promis ca se va intalni cu noi la Bucuresti si ne va spune acolo cum va vota

In acest mod am incheiat o saptamana fierbinte si la propriu si la figurat, urmand una si mai fierbinte cea in care se va hotara viitorul notru al pensionarilor, al bugetarilor, dar si al celorlate categorii ale oamenilor de rand ai acestei tari, pe spatele carora, se incearca de catre acest guvern incompetent si antieconomic lipsit total de profesionalism si imaginatie economica, dar mai ales de buna credinta, intrucat mai si minte cu nerusinare, admitand ca nu exista alte solutii, decat vechile "curbe de sacrificiu", adoptate la fiecare criza mai importanta, cum au fost cele din '29, '33 etc..., asa cum am vazut in istoria noastra, mai mult sau mai putin departata.

Parintii notri mai in varsta, au trait acele vremuri, dar nu au crezut vreodata, ca vor mai retrai acele evenimente tragice, intrucat societatea a evoluat, si ar fi trebuit sa se gaseasca alte solutii, in concordanta cu nivelul de evoltie al societatii, al stiintei si culturii in general si al stiintei economice in special. Din pacate asistam la acelasi amatorism ieftin, din partea guvernantilor ,in care unii, mai au si pretentia de a fi doctori in stiinte economice, juridice, ingineresti, social-politice etc... S-a realizat, din pacate o premiera mondiala, buna de cartea recordurilor, cand un doctor in drept constitutional, a promovat cele mai multe legi anticonstitutionale din istoria post-decembrista a tarii, asa ca, ce pretentii sa mai avem din partea domniei sale, sa promoveze masuri economice eficiente, pentru a scoate tara din criza, in care se adanceste din ce in ce mai tare, cu sprijinul susutinut al guvernului.

Urmeaza ca saptamana viitoare, in cele trei zile de foc, sa avem intalniri cu toti senatorii si deputatii de Botosani, la Bucuresti pe holurile Camerelor reunite ale parlamentului, pentru a-i determina sa voteze pentru motiunea de canzura, pentru stoparea genocidului declansat de actuala guvernare.

Biroul operativ