luni, 7 iunie 2010

Protestul cadrelor militare in rezerva, al politistilor si lucratorilor din penitenciare

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE FILIALA 1 BOTOŞANI
Botoşani , str. Octav Onicescu nr.27
E-mail: scmdbt@yahoo.com
mcomaneci81@gmail.com
Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
http://scmd1botosani.blog
Telefon mobil : 0722.227.343
fix : 0331 / 401.454
Nr. 12 din 05 .06.2010

Protestul cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul national de securitate, al sindicalistilor din politie si penitenciare

Domnilor Senatori si Deputati,


Cadrele militare in rezerva si in retragere din sistemul national de securitate, care o viata au purtat uniforma, facandu-si datoria fata de tara, impreuna cu sindicalistii din politie si penitenciarul Botosani, care v-au investit cu increderea lor, acordandu-va votul de investitura in Parlamentul si Senatul Romaniei, in speranta bunei credinte si integritatii dumneavoastra, vor sa stie cum le veti reprezenta interesele, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cand actualul, efemerul si cu totul intamplatorul Guvern Boc, isi va asuma raspunderea pe aberantele, anticonstitutionale, antinationale legi, care vor declansa un adevarat genocid national.

Va adresam cu acest prilej un vibrant protest impotriva tuturor masurilor de austeritate,ce urmeaza a fi asumate, din partea tuturor celor care, timp de peste 35 de ani, fiecare, si-au facut datoria sub drapel, indeplinindu-si toate misiunile primite, fara sovaire, respectand intocmai prevederile juramantului militar, ca si cei care acum se afla in uniforma, indeplinindu-si cu aceeasi constiinciozitate, indatoririle ce le revin, facand cu greu fata, noilor conditii de criza financiara, economica,dar mai ales, morala.

Vrem sa stim, in acelasi timp, care este pozitia dumneavoastra, fata de aberantele masuri de austeritate,negociate cu FMI, fara consultarea celor care vor suporta efectele lor, ca si fata de anticonstitutionala lege unica a pensionarii, ce urmeaza a se dezbate in regim de urgenta in Camera Deputatilor, precum si fata de proiectul legii care va anula efectele legii 329/2009, privind cumulul pensiilor cu salariul, care se afla in dezbaterea aceleasi camera.

Vrem sa stim de asemenea care este votul pe care il veti acorda unei eventuale motiuni de cenzura, cand se va asuma raspunderea de catre guvern pe acest pachet de legi, care vor implementa masurile de austeritate.
Vrem sa va informam ca suntem impotriva tuturor, acestor masuri de austeritate, intrucat prin reducerea pensiilor, se executa un act samavolnic de furt din proprietatea noastra care este pensia. De altfel, pensia este impropriu numita pensie, ea este de fapt o restituire, conform normelor europene, si ar trebui , sa poarte denumirea de solda de reservist, intrucat pana la 62 de ani avem in continuare raspunderi militare , in armata de rezerva, la fel ca peste tot in lume, iar dupa aceasta varsta ar trebui sa se numeasca renta.

Astfel, nu s-ar mai face aceasta confuzie, ca noi rezervistii consumam din fondul de pensii al celorlalti pensionari ai tarii, inducandu-se in mod eronat si perfid, in mentalul populatiei, ideea ca, noi suntem cei din cauza carora, nu se pot plati si eventual mari, celelalte pensii, precum si ideea, ca micsorandu-ni-se noua pensiile, prin recalculare , li se vor mari lor actualele pensii.

Este o minciuna si o manipulare grosolana. Realitatea este ca se vor micsora toate pensiile ale tuturor pensionarilor, si nu se vor mai corela cu salariul mediu pe economie, conform actualelor prevederi legale, iar pentru noi purtatorii de uniforma, cu soldele celor din activitate.

Noi solicitam sa sustineti mentinerea actualelor prevedri ale legii 164/2001 si a legii 179/2004, privitoare la pensiile militarilor si politistilor ca si a lucratorilor din penitenciare, si introducerea prevederilor acestora intr-un capitol separate, in actualul proiect al legii unice a pensiilor publice.
Solicitam de asemenea sa nu fiti de accord cu actualele masuri de austeritate prin care se reduc veniturile celor din activitate cu 25%, iar celor din rezerva, cu 15%. Respingem categorical asemenea masuri, ce demonstreaza incapacitatea, incopetenta actualului guvern de a gasi alte masuri economice pentru a iesi din aceasta situatie in care tot ei ne-au adus.

Va asiguram de intreaga noastra cosideratie si sustinere in masura in care ne veti reprezenta interesele asa cum vi le-am prezentat mai sus.

Avem onoarea sa va salutam!

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r) Mircea Comaneci

Presedintele Filialei Botosani a ANCMRR
Col(r) Aurel Neagu

Presedintele Filialei Botosani “Cultul Eroilor”
Col (r) Gheorghi Timofti

Presdintele filialei Botosani a ANCMRR -MI
Comis sef (r) Schiopu Gheorghe

Presedintele Sindicatului poiltistilor si personalului contractual(SPPC-IPJBT)
Comisar sef Todirita Craciun

Presedintele Sindicatului Lucratorilor din Penitenciar (SNLP)
Subcomisar Radu Atodiresei

P.S.protestul a fost publicat in Banul Botosanean pe site-ul acestuia.

Biroul operativ