marți, 8 martie 2011

MULTUMIRI SINDICALISTILOR REZERVISTI


MULTUMIM  PARTICIPANTILOR MEMBRII AI SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE FILIALA 1 BOTOSANI  CARE AU PARTICIPAT IN DATA DE 07 MARTIE 2011 LA PROTESTUL FILIALELOR FEDERATIILOR SI CONFEDERATIILOR SINDICALE BOTOSANENE.(dati click pe acest link pentru a vedea si imagini) LA MITINGUL DIN FATA PREFECTURII.  PREZENTAM CATEVA IMAGINI DE LA ACEST EVENIMENT:

Redam in continuare Discursul prezentat de Vicepresedintele Filialei 1 Botosani, Col(r) Gaftoneanu Constantin-Gheorghe

Buna ziua stimati reprezentanti ai sindicatelor botosanene!


         Sunt Col.(R) Gaftoneanu Gheorghe Constantin si in calitate de vicepresedinte, va adresez dumneavoastra, tuturor , un salut calduros, din partea SCMD filiala 1 Botosani!
         Mi-am construit discursul pe baza a doua ipoteze, la care, singur, sau cu ajutorul dumneavoastra, voi incerca sa dau raspunsuri…
          Prima ipoteza
               1.De ce suntem si noi in strada?!...
               1.Suntem in strada pentru ca asa am simtit noi, suntem in strada din spirit de solidaritate si, nu numai.
                 Suntem in strada pentru ca ne este afectata siguranta zilei de maine, direct,sau indirect, noua , la frati, la surori, la rude, la copii, la nepoti, de aceasta noua, asa zisa reforma, introdusa tot pe usa de din dos, de catre aceiasi oameni din componeta Guvernului Romaniei - prin CODUL MUNCII.
                O vorba populara romanesca spune ca daca doi iti spun ca esti beat trebuie sa te duci acasa sa te culci…
               ...In dispret fata de constitutie,pentru ca ei au interpretat-o, nu au respectat-o, in dispret fata de lege,pentru ca legea si legiferarea au folosit-o in interes propriu, in dispret fata de propriul popor,pentru ca tuturor categoriilor sociale le-au bagat mana in buzunar, in dispret fata de una din valorile fundamentale ale democratiei-dreptul la proprietate, pe care l-au clamat,dar nu l-au respectat, si nu in ultimul rand, in dispret fata de inteligenta nativa a poporului roman, au impus prin forta data doar de 70.000 de voturi, o aberanta reforma a statului statului roman,care le este de folos doar lor ,nu statului insusi, si mai incearca sa mai impuna una,ca un corolar,ca o aoreola…
             …Revenind la vorba populara de mai sus, noi si altii le-am tot spus sa plece, ca suntem satui de reforma si reformatori,ca reformatorii sunt infatuati, dar nu am reusit…
             …O sa se spuna despre noi militarii, ca suntem manipulati,cum de altfel se si spune-pe ici pe colo,si din aceasta cauza suntem aici…
             Ei bine nu! Noi casta militara facem parte din fiinta acestui popor si ce e bine lui, poporului, e bine si pentru noi.Am demonstrat acest lucru si la revolutie la Botosani,cred ca demonstram si acum.
             La revolutie am facut parte din structura de conducere a entitatii militare cu cea mai mare consistenta,din Botosani si am condus de asa maniera incat la noi nu s-a tras cu cartuse de razboi.
            Noi botosanenii avem eroi de revolutie, dar de pe alte meleaguri…
            Cei din echipa de comanda de atunci,nu suntem nici revolutionari ,nici eroi ai revolutiei, nici impropietariti cu un hectar de pamant,nici scutiti de impozite si taxe,nici macar cetateni de onoare ai acestui oras.
            Suntem militari in rezerva si retragere ai acestei tari si cetateni simpli ai acestui oras si nici ca ne dorim mai mult.
            Ce ne-au facut Basescu, Boc si cu ai lor?!...
            Au condus prin axiome si sofisme, pretinzand ca adevarul este de partea lor, facand enunturi care trebuiau sa fie considerate adevaruri,sau folosind expresii care in aparenta pareau corecte dar in realitate erau neadevarate.
           Au folosit structurile specializate ale statului si impotriva noastra, au dus la
perfectiune dezinformarea si influentarea psihologica.
           …Ne-au ciuruit, pe rand pe toti, intr-adevar si au afganizat si talibanizat Romania.
           A doua ipoteza
           2.Ce trebuie sa facem noi?!...
           2.Trebuie sa luptam cu mijloacele luptei sindicale pana la capat,epuizandu-le!
             Trebuie sa ne pese de noi si de cei de alaturea de noi ,pentru ca prea adesea ne-au invrajbit unii impotriva celorlanti,categorii sociale impotiva altor categorii sociale si sa fim uniti!
             …Trebuie,de asemenea ,sa le spunem guvernantilor raspicat, ca va veni si randul nostru,ca ii vom ciurui si noi,ca vor plati la viitoarele alegeri,ca vom merge la vot indiferent ce se va intampla,ca vor deconta fiecare pentru ce au facut, care au tradat,care au mintit, care ne-au umilit atat de mult.
              Trebuie sa ne promitem ca vom sti ce sa alegem si nu vom mai crea conditii ca dupa viitoarele alegeri sa acceada la putere tipurile de oameni surprinsi foarte bine de poezia lui Eminescu:
                    Incat fonfii si flecarii,
                    Gagautii si gusatii ,
                    Balbaiti cu gura stramba
                    Sunt stapanii astei natii.
              In paranteza fie spus, priviti la Basescu si la Boc, dar si la servitorii lor,ca de exemplu Rodica Culcer si Andreea Pora si veti vedea concret ceea ce a imaginat Eminescu in versuri si imi veti da dreptate-ca nicicand acestea, nu au fost mai potrivite.
            Aceleasi tipuri de oameni sunt surprinsi si de o parodie dupa o epigrama a lui Pastorel Teodoreanu la care,recunosc, si eu am o anumita contributie:
                     In tara aceasta minunata
                     Rahati conduc in loc sa puta,
                     Iar muncitorii adevarati
                     Sunt dati afara de rahati.
           Va doresc numai bine si sa aveti macar puterea de a rade, pentru ca aceasta arma ne-a mai ramas!Va doresc sa apucati ziua cand acest regim de trista amintire va disparea de pe firmamentul politicii romanesti!
                     Pe-aceasta- adunatura de hoti si de lichele
                     Doar disperarea noastra ii va putea opri,
                     Sa le-aruncam cinismul in lanturi si zabrele,
                     Starpiti-i fara mila, oriunde-i ve-ti gasi!...


                    ARMATA SI POPORUL!
                    NU VA VOM LASA VA VOM JUDECA!
                    AFARA,AFARA BASESCU BOC SI CU AI LUI CU JAVRELE DIN TARA!
                    SA SE DUCA DRACULUI!
                    PENTRU DEMNITATE SI ONOARE, ASTAZI CA SI IERI, SE MOARE!
                    BASESCU,BASESCU TE CHEMA CEAUSESCU!


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTASANI A SCMD