duminică, 20 martie 2011

SAPTAMANA DE FOC A SINDICATULUI REZERVISTILOR (SCMD)

             Dupa ce SCMD impreuna cu rezervistii  bucuresteni  si reprezentati ai celorlalte filiale din teritoriu au pichetat Parlamentul Romaniei in zilele de 14 si 15 martie,  in data de 16 martie fiind sufletul marelui Miting al Federatiilor si Confederatiilor Sindicale din Piata Constitutiei, spre sfarsitul  saptamanii, in ziua de 18 martie, in prezenta presedintelui SCMD Col(rez.) prof. dr. Mircea Dogaru s-au mai infiintat doua noi Filiale,  la Falticeni, si  la Campulung Moldovenesc, iar, in ziua de 19 martie la Suceava a avut loc un schimb de experienta intre reprezentantii catorva din filialele din nordul Moldovei.

            Pichetarea in zilele de 14 si 15 martie a Parlamentului Romaniei, (desi parlamentarii romani deveniti parca, peste noapte maghiari, erau in teritoriu pentru a sarbatori ziua maghiarimii)  de catre rezervistii sindicalisti bucuresteni, a avut ca scop sensibilizarea populatiei fata de  nedreptatile ce urmau a ni se face tuturor  prin asumare raspunderii de catre Guvern pe noul Cod al muncii, "Codul  Noii Sclavii ", de tip democratic, prin adoptarea dictaturii angajatorului asupra angajatului, care nu mai are decat un singur drept, acela de a munci pe "plantatia angajatorului", oricare ar fi el : patron privat, patron stat, patron regie autonoma etc... Desi slab mediatizata, aceasta actiune s-a bucurat de simpatie din partea tuturor celor care mai simt si mai traiesc romaneste in aceasta tara, inclusiv a unor mijloace din mass-media.
            Marele miting din Piata Constitutiei, planificat a avea loc intre orele 12.00 la 18.00, s-a finalizat in fapt la orele 16.00, ora la care alesii poporului, abia se adunasera in Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului. In absenta oricarui reprezentant al societatii civile, in balcoanele CamereiDeputatilor (conform unei hotararii a Biroului Permanent) au purces nestingheriti la asumarea raspunderii pe Codul introducerii Noii Sclavii Moderne, de tip democratic. (De ce oare nu s-a permis accesul in balcoane??? Pentru a nu se mai arunca cineva  peste alesii neamului, tulburandu-le somnul unora ??? )



            Fiind prezent, la acest mult asteptat Mare Miting al Federatiilor si Confederatiilor  Sindicale din Romania, am avut sentimentul ca ma aflu in fata unei manipulari, sau chiar a unui Blat intre anumite structuri sindicale si putere. Am avut  acest sentiment avand la baza cateva intrebari,  care mi-au venit in gand si la care  nu am gasit inca un raspuns.
             1. De ce s-a inceput mitingul la ora 12.00???, cand se putea incepe la ora 14.00, sau cel mai tarziu la ora 16.00, cand abia soseau parlamentarii la sedinta, sau abia incepeau sedinta de plen???
             2. De ce s-a incheiat la ora 16.00???, cand se putea finaliza la ora 18.00, sau la  20.00???
             3. De ce a fost  necesara  interventia in toiul dezbaterilor a  formatiei rap  Parazitii cu trei melodii ??? cand, daca se voia  neaparat se putea  prezenta doar melodia care avea un continut antiputere si atat???

             4. De ce a fost necesara intarventia  lui  Ducu Bertzi  cu trei melodii, desi, daca se voia neaparat se putea limita la melodia "ASA-MI VINE CATEODATA"??? Dupa cele trei melodii interpretate, in mod cu totul neadecvat la aceasta manifestare, Piata a inceput sa se goleasca, ceilalti  lideri sindicali, inclusiv cel al   lucratorilor din penitenciare, fiind nevoiti sa ceara sindicalistilor sa ramana pe loc???.

            5. De ce a avut loc aceasta interventie nefericita a lui Ducu Bertzi, tocmai dupa ce a luat cuvantul Presedintele SCMD Col(r) prof. dr. Mircea Dogaru, momentul cel mai animat al mitingului, care a trezit parca din amorteala intreaga Piata, cand la auzul fanfarei care a  intonat  "Marsul Lui Iancu"  sau "Treceti batalioana romane Carpatii"??? ( In acelasi  timp la Tg Mures se desfasura  spanzurarea lui Iancu, de ctre un angajat al statului, sub ochii neputinciosi ai autoritatilor romane) S-a dorit oare domolirea sentimentului patriotic al participantilor???

            Concluzia majoritatii participantilor  a fost aceea ca sindicalistii rezervisti  prezenti  la acest miting, au avut cea mai numeroasa participare,  fata de cea a tuturor reprezentantilor fiecarei federatii sau confederatii sindicale, luate separat fiecare. In acest mod am reusit sa devenim Portdrapelul tuturor manifestatiilor sindicale din acesata perioada, tinand cont si de reusitele actiuni din  25 Octombrie 2010, 24 ianuarie 2011, 01 martie 2011, actiuni  organizate si desfasurate numai de catre SCMD, atat in capitala cat si in majoritatea judetelor tarii. Aceste actiuni s-au bucurat de simpatia celor mai multi dintre locuitorii Bucurestiului sau ai capitalelor de judet din teritoriu.
  
               La schimbul de experienta, care a avut loc in ziua de  19 martie la  Suceava, au participat  reprezentanti ai coducerilor Filialelor din Suceava, Radauti si  Botosansi, in prezenta  Presedintele SCMD Col(r) prof. dr. Mircea Dogaru, ca si  a Col(r) Stefan Adrian, din partea Secretariatului tehnic al SCMD.
             S-au evidentiat, cu acest prilej, atat realizari, dar si unele neajunsuri in desfasurarea activitatii de catre cele trei filiale, in cateva  domenii prioritare cum ar fi cel organizatoric, juridic, dar si cel economico-financiar.
            Din discutii au reiesit si unele propuneri pe care va trebui sa le avem in vedere, in perioada imediat urmatoare, in paralel cu desfasurarea actiunilor de strada, a celor din Parlamentul Romaniei sau a celor din instantele judecatoresti. Iata cateva din ele:
             - Vicepresedintele - trezorier al Filialei 1  Radauti d-l Col(r) Nicolovici Nicolae, propune  sa se faca o planificare, de catre Compartimentul organizare si Secretariatul tehnic, pe baza careia sa fie chemata cate o filiala doua la Sediul Central cu baza de date, pe domenii, pentru confruntarea datelor locale cu cele de  la  centru.
             - Vicepresedintele (MAI) al Filialei 1 Suceava Col(r) Gavriliuc Constantin,  a propune  sa se  stabileasaca, de catre fiecare Departament al  SCMD, a unui Responsabil Zonal, care sa ia legatura cu Filialele din zona de responsabilitate si sa lamureasca toate problemele pe domenii, pentru a nu aglomera excesiv Presedintele sau Vicepresedintii SCMD, cu probleme marunte , inerente, ce pot  aparea , in desfasurarea diferitelor activitati.
             - Secretarul si trezorierul al Filialei 1 Suceava Mr (r) Bujoi Petre propune descentralizarea activitatii economico-financiare la nivelul filialelor, prin infiintarea la fiecare filiala teritoriala a  unui punct de lucru local al SCMD, cu toata documentatia aferenta.
             Propunerile au fost retinute de catre Presedintele SCMD, si Secretarul tehnic,  cu promisiunea ca vor fi puse in discutia Comitetului Director, care se va intruni in sedinta sa in saptamana urmatoare luni 21 martie, sau  marti 22 martie 2011, mai ales ca unele asemenea propuneri  au mai fost facute si de catre alte filiale din tara.

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r)Mircea COMANECI